Öko-háztartás

A természet az előző századokban még egy volt az emberrel.

Mára megszűnt ez a meghitt viszony és a természet a fogyasztói társadalom áldozata lett.
Napjainkban drasztikus mértékben nő a környezetszennyezés, egyre kevesebb a tiszta ivóvíz a szennyeződésmentes élelmiszer. Csak közös erőfeszítéssel tudjuk lassítani azt a globális folyamatot, amely ma már az élet minden területén megnyilvánul.

Mindenkinek a saját életterében, a hétköznapok során kellene környezettudatosan élni ahhoz, hogy gyönyörű bolygónk a FÖLD még gyermekeink, unokáink számára is élhető legyen!

Háztartási termékeink:

Egészségünk megtartása ma már elválaszthatatlan az aktív környezet kíméléstől, mely a háztartások szintjén, a mindennapokban kezdődik.
Ma még nagyon sok otthonban vegyszer alapú tisztítószerekkel mosószerekkel, kozmetikumokkal élnek együtt egy légtérben a családtagok.
A kimosott ruhákban, a vegyszermaradványok a bőr pórusain felszívódva, az elmosogatott edények mosószermaradványait pedig elfogyasztva bőr és nyálkahártya irritációktól szenvedünk.
Durva hatást jelent a háztartásokban fellelhető igen agresszív, sokszor klór alapú takarítószerek, melyek párologva, szublimálva bekerülnek abba az élettérbe, ahol szeretteinkkel élünk.
Ezt belélegezve légúti betegségek, allergiák gyengítik immunrendszerünket.
Ezen termékek használatával nem csak szervezetünkben halmozódnak fel ezek a nemkívánatos vegyi anyagok, hanem tovább növeljük a környezet, a víz és a talaj terhelését.
 

Érdemes átnézni a kozmetikumokat, melyek illatanyagai, tartósító anyagai, a bennünk gyakran fellelhető alumínium származékok terhelik immunrendszerünket, gyakran dermatitiszt, a bőr allergiás betegségeit okozhatják. A fémterhelést a mai kutatások az Alzheimer kórral, és daganatos betegségekkel is összefüggésbe hozzák.
 

Vannak más alternatívák, természetes anyagokból készült, biológiai lebomlású, környezetkímélő termékek, melyekkel tiszta, steril háztartást vezethetünk!

 

Mikroorganizmusokkal a Környezetvédelemért
(SCD Probiotikus Mikroorganizmusok)

"Mit tud az SCD termékcsalád?
Először is pontosítani kell. Itt nem csak új termékekről, termékcsaládról van szó, annál sokkal többről. Ezeknek a termékeknek az alkalmazásával

más színben fogjuk látni a világot...."

A mikroorganizmusok a Földön mindenhol megtalálhatóak:

 • levegőben,
 • vízben,
 • szárazföldön,
 • mélytengeri
 • hőforrásokban,
 • valamint az emberi és állati szervezetben,
 • sőt még nukleáris hulladékokban is.

Egy gramm talaj kb. 40 millió, egy milliliter felszíni víz egymillió baktériumsejtet tartalmaz. Az emberi szervezet sejtjeinek száma jóval kevesebb, mint amennyi mikróba sejt jelen van benne.
Egészségünk a külső és belső környezetünktől függ.

Jelenlegi társadalmi berendezkedésünk, életkörülményeink, életvitelünk, kulturális szokásaink egyre inkább kedvezőtlen körülményeket teremtenek a jótékony hatású mikroorganizmusok számára és közvetetten, de közvetlenül saját magunk számára is. Erőforrásaink felhasználása és kihasználása ránk és környezetünkre nézve is káros és nem fenntartható folyamat. Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok használata hosszú távú alternatívát jelenthet életminőségünk javításában.

A mikroorganizmusok a Földön mindenhol megtalálhatóak: levegőben, vízben, szárazföldön, mélytengeri hőforrásokban, valamint az emberi és állati szervezetben, sőt még nukleáris hulladékokban is. A Földön összesen mintegy 5 kvintillió (5 × 1030) baktérium élhet. Ezek az élőlények alapvető szerepet töltenek be a bioszféra anyagforgalmában, éppen ezért életfeltételeink nagyon szorosan függnek a minket mindenhol körülvevő mikroorganizmusoktól.
Bármely környezetben előforduló mikroorganizmusok között különbséget tehetünk a szerint, hogy számunkra (környezetünkre, növényeinkre, állatainkra és saját magunkra nézve) jótékony vagy kártékony hatással bírnak. 

A 80-as évek elején Teuro Higa japán professzor állította össze ezt a mikróba keveréket, mintegy 20 évig tartó kutatómunka eredményei alapján. Az ebben található mikroorganizmusokat úgy válogatta össze, hogy aerob és anaerob fajok együtt, egy közös anaerob tenyészetben, egymást kölcsönösen segítve, képesek legyenek fennmaradni és szaporodni. Ez az együttműködés természetes körülmények között (talajban, vízben, levegőben, bomló anyagban) sem ismeretlen, hiszen a mikroorganizmusok különböző fajai egymástól és más élő szervezetektől nem elszigetelten, nem tiszta tenyészetekben (mint a laboratóriumokban), hanem kevert társulásokként fordulnak elő.
 

Az SCD Probiotikus Technológia jótékony hatású, válogatott mikróbák természetes erejét hasznosítja.
Alkalmazása teljesen új dimenziókat nyit meg az élet számos területén. Hatására környezetünk (állataink, növényeink, termőtalajunk, vizeink) és mi magunk is egészségesebbé, energikusabbá válhatunk. A módszer egyedülállósága, hatékonysága és veszélytelensége amerikai, ázsiai és európai kutatások során mintegy két évtized alatt széles körben bebizonyosodott. SCD Probiotikus mikroorganizmusnak nevezzük
azt a mikroorganizmus keveréket, amely különféle, a természetből izolált, gondosan kiválasztott, egészségre ártalmatlan, ugyanakkor az élet számos területén hasznos mikróbákból áll.

Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok általános, jótékony hatása:
 

 • Csökkentik a környezet szennyezettségét, javítják minőségét.
 • Lebontják különféle szerves anyagokat és más élőlények, növények számára hasznosítható formába alakítják át.
 • Visszaszorítják a patogén és rothasztó mikroorganizmusokat, és a nagyszámú, semleges mikroorganizmusokat egy adott közegben maguk mellé állítva, egészséges környezetet hoznak létre.
 • Számos értékes, bioakítv vegyületet termelnek: szerves savakat, antioxidánsokat, enzimeket, vitaminokat.
 • Probiotikus, egészségmegőrző hatásúak.
 • Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok eredményesen felhasználhatók:
 • Mezőgazdaságban, kiskertekben 
 • Szennyvíztisztításban
 • Károsodott területek remediációjára 
 • Háztartásban

A legfontosabb összetevők az SCD készítményekben: tejsavbaktériumok, fotoszintetizáló baktériumok és az élesztő.
 

„Az SCD Probiotikus Mikroorganizmusok felhasználási területei részletesebben: 

Mezőgazdaság, kiskertek
Műtrágyázás, vegyszerek használatának csökkentése
Talajkondicionálás (a talaj biológiai, kémiai, és fizikai tulajdonságainak helyreállítása)
Szerves anyag körforgás helyreállítása
Bioaktív vegyületek előállítása
Erőteljesebb csírázóképesség, gyökér- és hajtásképzés
Nincs túladagolás, nem toxikus, nincs várakozási idő
Gyomosodás csökkentése
Talaj mikroközösségének helyreállítása
Kórokozók visszaszorítása
Szermaradványok lebontása
Komposztálás
Szagsemlegesítés az állattartásban
Egészségmegőrzés
Trágyakezelés

Szennyvíztisztítás
Szerves anyagok lebontása
Kellemetlen szagok visszaszorítása
Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
Toxikus anyagok lebontása
Nehézfém tartalom csökkentése
Zsiradék lerakódások, algásodás csökkentése
Kevesebb mechanikai tisztítás
Levegőztetés csökkenthetősége
Szennyvíziszap mennyiség csökkentése és minőségének javítása
 

Károsodott területek remediációja
Szerves anyagok környezetbarát lebontása
Különféle szennyeződések, toxikus anyagok lebontása, ártalmatlanítása
Kellemetlen szagok visszaszorítása
Patogén és rothasztó mikróbák elnyomása
Nehézfém tartalom ártalmatlanítása
 

Háztartás
Környezetbarát tisztítás
Káros mikróbák eltávolítása
Konyhai hulladék újrafelhasználása, mini komposztálás
Különböző eredetű szagok megszüntetése
Akváriumok tisztántartása
Rozsdátlanítás
 

Probiotikus táplálékkiegészítőként
Bélflóra egyensúly fenntartása, kórokozók visszaszorítása,
Antioxidáns hatása által humán egészségmegőrzés
Nehezen emészthető anyagok és tejcukor lebontása
Allergiás reakciók csökkentése
Mérgező anyagok semlegesítése
Vitamintermelés
Bélrendszer perisztaltikus mozgásának elősegítése
Immunrendszer reakciókészségének fokozása
Antibiotikumok mellékhatásainak csökkentése
 

Az SCD Probiotikus termékek közös jellemzői:
Összetevőik természetes eredetűek.
Vegyszerektől, műtrágyáktól mentesek.
Biztonságos, környezetbarát, egészségbarát termékek.
Nem tartalmaznak genetikailag módosított szervezeteket.

 

Vízlágyítás

A vezetékes víz Magyarországon közepesen kemény, néhány területen nagyon kemény.

Mi okozza a víz keménységét? 
A víz keménységét a benne oldott alkáli földfémek, kalcium (Ca), magnézium (Mg) hidrokarbonátjai és más sói, okozzák. A hazai viszonylatban a szikes nátrium-hidrokarbonátós vizek is jellemzőek. 
A kemény vízben oldott karbonátok kirakódnak a vízmelegítő berendezések (kazánok, cirkok, bojler stb.) csövein, ezzel lerontják azok fűtőhatását, eltömíti a csöveket, szélső esetben teljesen megtölti a bojlert a lerakodás.

Az erős mágneses mező megakadályozza a kalcium és magnéziumsó molekuláinak kristályosodását, ezzel a csőfalakra, szerelvényekre való vízkő (kikristályosodott kalcium és magnéziumsók) lerakódását.
A mágneses mező mintegy szétrázza a kristályok szerkezetét, azokat kicsi, már kirakódni képtelen kristályokká alakítja. Ezek a kristályok oldatként maradnak a vízelosztó hálózatunkban.
A módszer előnye, hogy változatlan vegyi összetételben tartja a felhasznált vizet, abból nem vonunk ki semmit, és semmit nem adagolunk a vízhez.

Környezetbarát vízlágyítás
A fizikális vízlágyítás, mint környezetbarát és energiatakarékos megoldás, alig 15 éve ismert még a szakemberek körében is. A mágneses vagy rezonanciás készülékek hatására a vízben található oldott mészkő (vízkő) egy úgynevezett spontán kristály képződésen megy át és aragonit kristály képződik belőle, amely ebben a formában többé nem képes megtapadni a vízvezeték, bojler, csaptelepek, szaniterek, fűtésrendszerek vezetékeinek külső és belső felületén, hanem a lefolyó vízzel tovább sodródva távozik a rendszerből.

Az adalékanyagok sok esetben megoldást jelenthetnek, de nagyon szennyezik a környezetet, és minket embereket is. Léteznek alternatívák. A mosógép esetében a havonta egyszer elvégzett 90 °C-os ecetes, üres mosás és a folyékony mosószer használata kielégítő megoldás lehet kombinálva a mágneses ökomaggal, mágneses gyűrűkkel (Turbo booster).

Mosogatás

Újabb- és még újabb márkanevekkel versengenek a reklámokban a nagy és még nagyobb zsíroldó hatású mosogatószer gyártók. Hatásfokuk valóban kiváló, de kémiai összetételű, mesterséges illatanyag tartalmú mosogatószerek, melyeknek maradványait az edényekbre száradva  legközelebbi étkezéssel elfogyasztjuk.
A gépi mosogatásnál az a veszély még fokozottabban áll fenn.

 

Más alternatívaként mi már 17 éve ugyanazt az Öko-nagydíjat nyert növényi összetevőket tartalamazó, kézkímélő, nagy tisztító és zsíroldó hatású terméket és fizikai-mágneses vízlágyítást használjuk és ajánljuk mindenkinek.

Takarítás, fertőtlenítés

Az áruházak polcai roskadoznak, a reklámok pedig harsognak a sok látványos hatást ígérő, igen agresszív, általában klór és egyéb vegyianyag tartalmú takarítószerektől.

 

Körbenézve a lakásban szinte minden tevékenységre más műanyag és fémflakonba zárt vegyszerrel élnek együtt a családok.
Használat közben és utána is ezek az anyagok párolognak és a légtérbe kerülve belélegezzük azokat.
A képződő üres flakonok a szemétbe kerülve szinte megfojtják a körülöttünk lévő szűkebb-tágabb környezetünket.
 

Ugye Ön sem hiszi, hogy mindezek a természet idegen összetételű termékek az egészségünket szolgálják?

Létezik más alternatíva is!

Az alábbi biológiai lebomlású, környezetbarát, nagy tisztító hatású termékek használatával szinte az egész háztartásban kiválthatók a vegyszerek.

Mosás,öblités

Családi környezetvédelem és az egészség napjainkban elválaszthatatlan fogalmak.

 

A bőrünk a legkiterjedtebb szervünk és immunrendszerünk előretolt bástyája. A kimosott ruhák mosószermaradványa, a vegyi vízkőoldók, a mesterséges illatanyagok sok esetben okoznak bőr és nyálkahártya irritációt, dermatitiszt, ekcémát. Bizonyos termékek anyagai terhelik kiválasztószerveinket, felhalmozódnak szervezetünkben és áttételes úton hosszútávon gyengítik immunrendszerünket és autoimmun folyamatokat generálhatnak. Ugyanakkor a vegyszer alapú magas foszfát tartalmú mosószerek és öblítők használata révén a környezetünk, a víz, a talaj tehelését is tovább növeljük!

De mit használjunk, hogy tiszta, illatos legyen a kimosott ruha?

Mi az alábbi alternetívákat, környezetbarát, biológiai lebomlású mosó és öblítőszereket és fizikai mágneses vízlágyítót ajánlunk megfizethető áron.