Receptek

Zsírégető, lúgosító koktél: sárgarépalé

Napi 1-2 dl sárgarépalével fedezhetjük a napi béta-karotin szükségletünket!

Befőzés Öko(natura) módra

Az egészséges táplálkozás elvei szerint jó, ha főként friss és nyers gyümölcsöket és zöldségeket az un. "élő táplálékot" fogyasztjuk, mert ezek a vitaminok és nyomelemek mellett sok biológiailag aktív anyagot un. enzimeket is tartamaznak.
Gyümölcseink egy részét, mint pl. eper, málna, sárgabarack, megy, szilva, stb... nem tudjuk mind frissen elfogyasztani, ha télen is szeretnénk élvezni a nyár finom gyümölcseinek ízét, szükséges a befőzés, fagyasztás - de nem mindegy, hogy hogyan!
Nagyanyáink a gyümölcsök tartósításához nagyon sok cukrot használtak, a befőtteket cukorszirupban tették el, a lekvárokhoz pedig kb. 1kg gyümölcshöz 0,5-1kg cukrot raktak a gyümölcs fajtája és a szokások függvényében.

Kovászos uborka gyorsan!

Nyáron az egyik legkedveltebb savanyúság a kovászos uborka. Újra itt a lehetőség, hogy kipróbáljuk ezt a finom csemegét!
Nagyanyáink receptjét kicsit átalakítva, gyorsan, finom, ropogós csemegét varázsolhatunk ételeink mellé.

Értisztító házi recept

Az alábbi recept rendkívül egyszerű, mégis hatásos lehet érelmeszesedés ellen, beállíthatja a vérnyomást, a vércukorszintet és egyben erősítheti az immunrendszert is.

Hozzávalók:

  • 5 db egész citrom
  • kb 30 gerezd fokhagyma
  • 1 l víz.

Gyógyteák bőrgyógyászati kórképekre

A jól megválasztott gyógytea sietteti a gyógyulást, hatékonyan segíti a felépülést. Az összeállításához célszerű képzett fitoterapeuta segítségét kérni! Mi javasoljuk személyre szabottan összeállítani a keveréket. Ehhez segítséget kaphat képzett természetgyógyász, fitoterapeutánktól, akár egy személyes konzultáció keretében is. Időpont egyeztetés: okonatura@gmail.com email címen.

Méregtelenítő, tisztító recept a bélrendszer egészségéért

Bélrendszerünk tisztítása, méregtelenítése nagyon fontos feladat immunrendszerünk helyreállítása és a komolyabb megbetegedések elkerülése érdekében.

A disznózsír a népi gyógyászatban

A disznózsírt időtlen idők óta használják a népi orvoslásban.

Hogyan készítsünk házilag ételízesítő krémeket?

Egyre többen készítik el otthon az ételízesítő krémeket, ivóleveket a bolti termékek helyett. Így ellenőrizhetjük az alapanyagok minőségét, és biztosak lehetünk abban is, hogy adalékanyagoktól és ízfokozóktól mentes ételeket készültek a családnak.

Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, kísérletezni, akkor nagyszerű lehetőség saját ízlésednek megfelelően átmenteni a nyár ízeit. A szerencsésebbeknek a megtermelt, de legtöbben a megvásárolt zöldségekből tudjuk megőrizni azok ízeit és tápanyagait, és a  családot is bevonva  közös programnak is beillő tevékenység lehet a házi öntetek, ételízesítő krémek elkészítése.

Hogyan készíts otthon TOTU-t?

Tojásalapú TOTU a hagyományos túró, tejföl, tej kiváltására. Készítsd el otthon!

Reg-enor kúrába, paleósoknak, tejérzékenyeknek, fogyókúrázóknak egyaránt.

Nézd meg videón, és nem fogod elrontani:

Útifűmagot a tányérra!

Az útifűmag más néven :Psyllium vagy  indiai bolhafű, Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek a magját és a magburkát gyógyászati célokra is használják. A mag kiváló fogyni vágyóknak, mert a többi gabonafélével ellentétben alig tartalmaz szénhidrátot.

Oldalak