Méregtelenítés, fogyás

A méregtelenítés, azaz detoxikálás vagy tisztítókúra, azért szükséges, mert életünk során sok mérgező anyag (ételből, italból, levegőből) felhalmozódik a szervezetünkben, amelyek lelassítják a máj tisztító funkcióját, és a vérbe is felszívódnak. Ezért lassul le a metabolizmusunk, ezért lesz narancsbőrős, ráncos, pattanásos,  a bőrünk, ezért rákosodnak el a sejtjeink. Így a májunkat is rendszeres ápolnunk kell, ugyanúgy mint a hajunkat, a bőrünket, a fogainkat.

Persze ez senki számára nem egyértelmű, hiszen nem látjuk a saját májunkat a tükörben, így nem tudjuk, hogy mikor kezd el „romlani”. Az átlagember csak akkor figyel oda az életmódjára és az egészségére, amikor már valami betegség kialakult – azaz sok esetben túl későn. De jobb későn, mint soha!

A méregtelenítés az egészséges életmód alapköve. Figyelem: aki akármilyen betegségben szenved vagy terhes, orvosi engedély vagy szaktanács nélkül ne méregtelenítsen!

Néhány ajánlott méregtelenítő kúra:

 • Epe-máj méregtelenítés: májunk egyik fő feladata szervezetünk méregtelenítése, és a méreganyagok raktározása, ezért optimális működése érdekében fontos a májunk célzott méregtelenítése
 • Reg-enor: a májat, epét emésztőrendszert és a sejtközi állományt tisztítja az egész testben és egyúttal a poli- és oligopeptidek segítségével újra is építi a sejtek működését. Elnyújtott, hosszútávú hatású kúra teljes táplálkozásváltással.

Minden méregtelenítés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Fogyaszthatunk tiszta, hormonoktól, gyógyszer maradékoktól és nehézfémektől mentes vizet, melyet otthon is előállíthatunk víztisztító készülékekkel, citromos vizet és gyógyteákat.

Víztisztító ajánlatunk:

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva látványos és közérthető videókon nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
H-Cs: 8:00-16:30
P: 8:00-15:30
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Méregtelenítő kúráink után sose feledkezzünk meg a bélflóra visszaállításáról, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáról!

A szervezet méregtelenítésénél előforduló reverz tünetek:

A testünkben felszabaduló méreganyagok több úton távozhatnak, különböző tüneteket produkálva., Ezek jelentkezése arra utal, hogy működik a tisztulás,

 • fáradtság érzet
 • rossz közérzet
 • fejfájás, szédülés
 • bőr tünetek, viszketés, égető érzés, kiütések vagy herpes megjelenése
 • tünetek ideiglenes felerősödése
 • fokozott vizelési kényszer
 • gyakoribb széklet, ami hasmenésbe is átválthat
 • nátha vagy nagy mennyiságű nyálka képződés
 • gyakori könnyezés
 • csont fájdalmak 

Ezektől nem kell megijedni, természetes velejárója lehet a méregtelenítésnek.A szokottnál több folyadék fogyasztásával segíthetjük a vérben keringő felszabadult salakanyagok távozását, amivel egyben  a tüneteinket is csökkenthetjük

    Eperjesi Klára  

természetgyógyász