Bőrápolás

A ráncok a bőr kötőszövetének természetes öregedése során általában húsz éves kortól alakulnak ki. A bőr öregedésének folyamatát gyorsítja az öröklődött génállomány, a nem megfelelő életvitel, táplálkozás és a túlzott napozás. A ráncokat az arcizomzat játéka, vagyis a mimika teszi egyértelműen láthatóvá. 

Mindaddig, míg a tökéletes ránctalanság utópikus elképzelés, megelőző, antiaging lépések segítségével (például A-, és C-vitamin, Q10 koenzim) késleltethető bőr ráncosodása.

A  100%-ban természetes, Natur kozmetikum család a webáruházunk Testápolás oldalán kínál megoldást nők, férfiak és gyerekek  részére:

Palettáján megtalálhatók a tisztítás, a PH egyensúly,a hámlasztás , a hidratálás,az alternatív Botox ránctalanító csodakrém, az intenzív kollagén zselé mellett az aluminium só nélküli dezodor, narancsbőr elleni krém, a K vitaminos visszérkenőcs, testápoló és az ajakápoló balzsam és szájfény.

Bőrszárasság

Bőrünk sokféle feladatot lát el:

  • véd a mechanikus behatások ellen,
  • megakadályozza a mikroorganizmusok bejutását a szervezetbe,
  • részt vesz a hőszabályozásban,
  • érzékszervként is működik.

A bőrszárazság arra utal, hogy az összműködés szabályozottsága, egyensúlya felborult, a harmóniát tehát helyre kell állítani.
Bőrszárazság akkor is kialakulhat, ha a bőr hosszabb ideig ázik a vízben, rendszeresen érintkezik károsító vegyszerrel, nem megfelelő szappannal, illetve a faggyúmirigyek csökkent működése esetén. A száraz bőr egyrészt sok kellemetlenséget okoz, hiszen viszket vagy kifejezetten fáj (ráadásul nem is esztétikus), másrészt nagyon sérülékeny, ezért hamar fertőződik, könnyen begyullad.

Izzadás

Mindenki izzad, csak másképp. Igazán kínzó probléma az tud lenni, ha az ember a melegben vagy a stressz hatására az átlagosnál jobban izzad.
Az izzadás azért kell, hogy

  • a szervezet fenn tudja tartani a neki megfelelő hőmérsékletet
  • egyik fontos méregtelenítési folyamat.

Néhány jó tanács mellett javasoljuk az alábbi termékeinket!

A nagyon izzadós típusú emberek számára éppúgy szabály, mint bárki másnak, hogy inni márpedig akkor is kell, ha "úgyis csak kiizzadjuk" - lehetőleg vizet vagy keserű teát.
Azok, akiknél az izzadás kellemetlen szaggal jár, kerüljék a fűszeres ételeket, nekik fontosabb a pamut, len és valódi selyem alapanyagból készült ruházat, főként alsónemű viselete, mint a kevésbé izzadósaknak.
Végezetül bizonyára nem mondunk újat azzal, hogy a zuhanyzás igen is hasznos. Nem csak azért, mert utána kellemesen tisztának érezzük magunkat, hanem azért is, hogy leöblítsük a verejtékkel kivált méreganyagokat a bőrről. A mérsékelt hőmérsékletű mindennapokban viszont a túl gyakori mosdás megszünteti a bőr természetes antibiotikumot tartalmazó "burkát", amit bizonyít az is, hogy a túl sokat tisztálkodó ember bőre hajlamosabb a gyulladásokra.

Ugyan az izzadás természetes folyamat, de aki sokat vagy túlzottan izzad, azt jelentheti, hogy sok méreganyag halmozódott fel a testében és a bőrön keresztül próbál a szervezet megszabadulni tőle.
Ráhathatunk az izzadási folyamatokra a tüdő, vastagbél tisztításával és a keringés javításával.