Lúgosítás

Szervezetünkre óriási terhet ró a finomított ételek, valamint az egyre jobban elterjedő szénsavas italok fogyasztása. A hús és egyéb állati fehérje fogyasztása erősen savképző. Ehhez még hozzájárul a mindennapi stressz, a lakásunkban és munkahelyünkön a testünket bombázó sugárzások.

Egészségünk érdekében szervezetünket nap mint nap nyers zöldséggel kellene táplálni, amely lúgosítja a testünket és a szükséges tápanyagokkal ellátja. Minden, ami zöld színű, kiváló lúgosító táplálék. Valóban táplálék, nemcsak jóllakunk, hanem vitaminokat, ásványi anyagokat és enzimeket tartalmaz, amely elengedhetetlen a test tökéletes működéséhez.
       

Az elsavasodott szervezet beteg.
Az emberi szervezet nagy energiát fordít arra, hogy a sav-lúg egyensúlyt fenntartsa a vérben. A vérnek enyhén lúgosnak kell lennie. Ezt az egyensúlyt egészségtelen, savasító ételekkel és italokkal lehet felborítani. Ha azt a tényt tudjuk, hogy a sav-bázis egyensúly rendkívül fontos szervezetünkben, akkor azt is érezhetjük, ha már felborult a rendszer.

Figyelmeztető jelek:

  • Fejfájás
  • Allergia
  • Fáradtság
  • Bőrkiütés

A savas irányba való eltolódás tünetei kezdetben még nem okoznak komoly betegséget. Azonban, ha fáj a fejünk, allergiásak vagyunk, kiütések vannak a bőrünkön és fáradékonyak vagyunk, gondoljunk arra, hogy a sav-bázis egyensúly már nem ideális.

Ha állapotunk tovább romlik, tehát a savasság fokozódik, különböző betegségek lépnek fel. Ez lehet az összes civilizációs betegség egész tárháza. A savas szervezetben a vér elvonja a szervekből az ásványi anyagokat a savasság kompenzálására. Így például a kalciumot a csontokból, amely miatt kialakulhat a csontritkulás. A magnéziumot az izmokból, amely miatt izomgörcsök lépnek fel.

Savas szervezetben szaporodnak el a gombák és egyéb mikroorganizmusok. Tehát nem feltétlenül kell influenzajárvány, hogy valaki beteg legyen. Saját testében a savas közeg elegendő ahhoz, hogy egy elszaporodó baktérium komolyan megbetegítse. Természetesen a cseppfertőzéssel bekerülő mikroorganizmusok is okozhatnak problémát, ha testen belül a számára szaporodásra megfelelő savas közeget talál.