Méregtelenítő, fertőtlenítő módszer: olajrágás

Az olajrágás ősi módszer, amellyel a fokozhatjuk a méregtelenítést és fertőtleníthetjük a szájüregünket! Ez a fertőtlenítés nemcsak télen, a légúti megbetegedések kivédése szempontjából lehet fontos, hanem az év minden részében, a fertőzések és a fogínysorvadás elkerülése érdekében.

Reggel lepedékes nyelvvel, kellmetlen ízű és szagú szájjal ébredünk. Ennek oka, hogy a szervezetünk alvás közben végzi a méregtelenítő funkcióinak jelentős részét, és a száj nyálkahártyáján és a nyelven keresztül is kiválasztja a méreganyagokat.

Az olajrágás: 1 evőkanál olajat (hidegen sajtolt napraforgó-, oliva-, szezámmag- vagy tökmagolajat) 1-5 percig (ameddig bírjuk) rágást utánozva mozgassuk a szánkban, majd a képződő fehéres, habos folyadékot köpjük ki és alaposan öblítsük ki a szánkat és mossuk meg a fogainkat. Hatása: az olaj magához köti a szájüregben lévő nemkívánatos kórokozókat, zsírban oldódó anyagokat, melyeknek csak a töredékét képes egy fogmosás eltávolítani, így megtisztul a nyálkahártya.

A méregtelenítés mellett fertőtleníti a szájüreget, ezzel télen könnyebben kerüljük el a légúti megbetegedéseket, de máskor is csökkentjük a szájüregben lévő kórokozók mennyiségét. Szájüregünk ph-értékét is könnyebben megőrizzük, így a fogaink és fogínyünk egészségét is!

Egyetlen ellenjavallata ismert:  néhány orvos szerint a fogban lévő amalgámtömés higanytartalmának felszabadulását fokozhatja.

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: Biokalauz, Ökonatura