Külső-belső nagytakarítás

Mindannyian testi-lelki egyensúlyunk, harmóniánk megtalálására törekszünk.

Gondoljuk végig:

 • Meg akarunk változni, hiszen szükségünk van a változásra.
 • Higgyük el, hogy képesek vagyunk megvalósítani.
 • Határozzuk el, hogy végigcsináljuk, mert jobban fogjuk érezni magunkat.

Testünket, lelkünket és a körülöttünk lévő világ minden egyes elemét energia alkotja és tartja mozgásban. Harmóniánk megteremtése érdekében hagynunk és segítenünk kell ezt az energiát szabadon áramolni.

A teljes kiegyensúlyozottságunk elérése érdekében találjuk meg az egyensúlyt:

 • a körülöttünk lévő világgal
 • a körülöttünk élő emberekkel
 • a testünkkel
 • és a lelkünkkel.

Otthonunk, a béke szigete

Életünk minden pillanatában energia vesz körül minket, ez alól lakásunk sem kivétel. Amellett hogy otthonunkat saját ízlésünknek megfelelően rendezzük be, ne feledkezzünk meg róla, hogy szabad mozgást biztosítsunk az éltető energia folyamatos áramlásának.

Ha meggátoljuk az energiák szabad mozgását, az gátlásokat, betegséget, romlást hozhat életünk különböző részterületeire. Az energia folyamatos áramlása pozitív hatást gyakorol ránk. Egészséget, örömet, egyensúlyt, életerőt, jólétet és sikert hoz életünkbe.

Lássuk az alapokat:

1. Végezzünk egy alapos nagytakarítást!

 • Szabaduljunk meg azoktól a dolgainktól, melyeket legalább 2 éve nem vettünk kézbe. A használható darabokat ajándékozzuk rászorulóknak, ez jót tesz lelkivilágunknak is. Azzal, hogy a szükségtelen holmijainktól megszabadulunk, helyet adunk új értékeknek és lehetőségeknek.
 • Ne tartogassunk olyan tárgyakat, amelyekhez rossz emlék társul vagy egyszerűen nem szeretünk ránézni.
 • Dobjuk ki a törött, hiányos, toldott-foldott tárgyainkat, csak a negatív energiákat erősítik.
 • Tisztítsuk meg gondosan az eldugott sarkokat, hiszen itt negatív energiák halmozódhatnak fel.

2. A fény energiaforrás, gondoskodjuk arról, hogy otthonunkba nagy mennyiségű fény juthasson.

3. Alakítsuk ki úgy otthonunkat, hogy békét és nyugalmat sugározzon. Érezzük magunkat jól otthon, így gyorsan kipihenjük a nap fáradalmait, feltöltűdünk és másnap újult erűvel fogadjuk a reggelt.

4. Tartsunk rendet magunk körül, hiszen a rendetlenségben elakad a pozitív energia, negatív testvérének azonban nagyon jó táptalaj.

5. Tartsunk sok egészséges növényt a lakásban. A növények elszívják a káros energiákat és életerővel töltik meg a teret.

6. Ha tehetjük, szerezzünk be háziállatot. Az állatok rengeteg vidámságot adnak, magukhoz vonzzák a káros energiákat és pozitív életerőt sugároznak puszta létükkel.

Ép testben…

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a kiegyensúlyozottsághoz testünk, szervezetünk összhangja is hozzátartozik. Egészségünk hatalmas érték, melyet óvnunk, őriznünk és ápolnunk kell.

 • Mosolyogjunk és nevessünk sokat. A kacagás oldja a feszültséget, jókedvre deríti a körülöttünk lévőket és persze ők is visszamosolyognak ránk. A mosolygás nem csak minket tölt fel energiával, hanem azt is, akit megajándékozunk vele.
 • Meditáljunk rendszeresen. A különböző meditációk során kizárjuk negatív gondolatainkat, oldjuk a stresszt és a feszültséget, elindítjuk öngyógyító folyamatainkat és feltöltődünk.
 • Foglalkozzunk testünkkel. Sportolás közben fejlődik a test, csökken a stressz és a feszültség. Válasszunk olyan mozgásformát, amely energiával tölt fel, amelyet nem találunk unalmasnak és fárasztónak. Számtalan sportfajtából válogathatunk.
 • Tisztítsuk meg időközönként testünket a felgyülemlett méreganyagoktól!
 • Ügyeljünk a helyes táplálkozásra. Az egészséges életmóddal, sok gyümölcs és zöldség fogyasztásával hasznos vitaminokat juttatunk szervezetünkbe. Szükség esetén pótoljuk természetes táplálék kiegészítőkkel! Ha szervezetünk optimálisan működik, könnyebben birkózik meg a fizikai és a szellemi munkával is.
 • Rendszeresen szánjunk időt magunkra és kényeztetésünkre.
 • Menjünk el masszőrhöz, kozmetikushoz, relaxáljunk a fürdőkádban halk zene vagy egy jó könyv mellett. Ha testünk szépül, a lelkünk is kivirul.
 • Fogadjuk el testünket. Az örökös elégedetlenség csak bosszúságot és felesleges feszültséget teremt. Ha elfogadjuk magunkat, nő önbizalmunk, nyitottabbá válunk és megnyílnak a lehetőségek.
 • Sokkal egyszerűbb formában maradni, mint formába jönni. Az állandó mozgás és a testünkkel való foglalkozás legyen életünk állandó része.

…ép lélek

Pozitív gondolataink és érzéseink mozgásban tartják testünk energiáit és közvetlenül hatnak egészségünkre. A lelki egyensúly alapja az önmegismerés.

1. Tűzzünk ki rövid és hosszú távú célokat. Előbb kisebb, majd egyre nagyobb és nagyobb vágyakat. A világon bármit elérhetünk, ha tudjuk, hogy pontosan mit akarunk, teszünk érte és hiszünk benne.
2. Céljaink és vágyaink köszönjenek vissza mindenhol. Ragasszuk ki a hűtőszekrényre, állítsuk be háttérképként vagy tegyük ki a képeket az íróasztalra.
3. Tisztítsuk meg szókincsünket a negatív gondolatoktól. A „nem tudom, nekem nem sikerülhet, nem engedhetem meg magamnak” szófordulatok helyett használjuk pozitív kifejezéseket pl. azonnal eszembe jut, meg tudom csinálni, futja rá, stb.
4. Tegyünk jót embertársainkkal, így fejlődik személyiségünk, önképünk és feldobja a napunkat.
5. Ne engedjünk negatív dolgokat az életünkbe. A problémás helyzetekben is lássuk meg a pozitívumot. Jusson eszünkbe, hogy holnap egy új nap, egy új lehetőség vár ránk. Sokaknak sikerült, nekünk is fog. Véletlenek nincsenek, mi pedig bármit elérhetünk, amiben hiszünk és teszünk érte.
6. Gondoljuk át, miben vagyunk a legtehetségesebbek, mivel szeretnénk foglalkozni. Tanuljunk, informálódjunk a témában és valósítsuk meg álmainkat. Ha sikerül olyan munkahelyen
elhelyezkednünk, vagy vállalkozást indítanunk, amit szívesen csinálunk, akkor gyakorlatilag a hobbinkért kapunk fizetést és soha nem érezzük majd megterhelőnek a munkával töltött órákat.
7. A reggeli felkelést követően határozzuk el, hogy vidám lesz a napunk, nem hoz ki senki a sodrunkból és könnyen vesszük a nap kihívásait.
8. Vedd kezedbe az életed irányítását, ez boldoggá és szabaddá tesz.

A teljes testi-lelki harmóniát az összhang és a kiegyensúlyozottság teremti meg. Ha megtaláljuk helyünket a világban, jól érezzük magunkat a bőrünkben és biztos környezetet alakítunk ki magunk körül, akkor egy stabil hátteret kapunk. A biztosságérzet hatására fokozatosan javíthatunk életünkön, könnyebben fogadjuk és gyorsabban dolgozzuk fel a problémákat, nyitottabbá válunk, így hatékonyabban vonzzuk be a jó dolgokat életünkbe.

A testi nagytakarításban a Reg-enor méregtelenítő, testtisztító kúra lehet segítségünkre.

 

A lelki egyensúly megtartásában a Moksa Elixír és a Stress Formula segíthet.

Környezetünk nagytakarítását végezzük SCD Probiotikus tisztítószerekkel.

Olvass többet a technológiáról, kattints ide!

www.okonatura.hu