Hogyan tudod a málnát, epret akár több napig is frissen tartani?

Beindult az eperszezon, nyomában a cseresznye, készülődik az áfonya, málna, aztán majd a szeder, ribizli. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbálja degeszre enni magát ezekből a finomságokból − és gondolom mindenki dobott már ki elfeledett, bepenészedett, megposhadt epret, áfonyát, cseresznyét a hűtőből. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.

A megoldás  a  Grapefruitmag kivonat vagy  ennek hiányában az ecet

Ha ugyanis ezeket a bogyós gyümölcsöket némi átöblítés után kb. 15 percre annyi vízben hagyjuk állni, amennyi épp ellepi őket, és ebbe a vízbe  5-10 csepp Grapfruitmag kivonatot vagy néhány evőkanálnyi ecetet is löttyintünk, majd  konyharuhán, papírtörlőn megszárogatott finomságok több napig is kibírják erjedés, penészedés nélkül.

A Grapfrutmag kivonat természetes baktérium és gombaölő szuperfegyver, az ecet savas kémhatása is fertőtlenít és elébe megy az erjedésnek, romlásnak, penésznek.

Termékeink:

Senki ne aggódjon: Az általunk ajánlott Grepfruitmag kivonat nem tartalmazza a keserű ízanyagokat és az ecet íze sem marad meg a gyümölcsökben. A Grapefruit enyhén édeskés védőrétegét hagyjuk a gyümölcsre száradni, de  ha ecetes ásztatást végeztünk, akkor még egy öblítés szükséges.

Fontos, hogy alaposan száradjanak meg utána, és úgy kerüljenek be a hűtőbe. Érdemes nagyobb, szélesebb tárolóba rakni bogyós gyümölcseinket, hogy némiképp szellősen legyenek, így biztosabb, tartósabb a hatás.

Eperjesi Klára fitoterapeuta