Szájüregi problémák

Az emésztés már a szájban megkezdődik, mikor rágás közben a nyál aktív enzimjei lúgos közegben megkezdik a szénhidrátok bontását. A nyálmirigyek a rajtuk áthaladó vérből naponta1,5liter nyálat termelnek. Az alaposan összerágott, nyállal kevert falatokat a nyelv és a garatizmok a nyelőcső segítségével juttatják a gyomorba. 

E fontos feladatok elvégzéséhez nem mindegy a fogazatunk, fogínyünk, szájüregi nyálkahártya állapota.
A szájüregben kb. 550 baktériumtörzs előfordulását azonosították, melyek felelősek a népbetegséggé vált ínygyulladás, ínysorvadás, fogszuvasodás, szájszag kialakulásáért. Vírusokkal gombákkal együtt a légúti megbetegedéseket, torok és mandulagyulladást, aftákat, stb. is okozhatnak. 
Azt is sikerült kimutatni, hogy a szájüreg különböző részein más-más baktériumok szeretnek megtelepedni, tehát a fogak, a nyálkahártya baktérium flórája nem azonos. 
A cukros ételek, italok gyakori fogyasztása és a fogápolási kultúra hiányos volta kedvez a fogak és szájüregi betegségek kialakulásának.
 

Az alábbi természetes hatóanyagú termékek - a tapasztalatok szerint- biztosítják a kívánatos szájflórát, és gátolják a nem kívánatos kórokozók megtelepedését.