Egészséges ivóvíz - Cikkek

A cikkcsoportok kiválasztásához használja a bal oldali termék menüt.

Miért jó a citromos víz éhgyomorra?

Az elegendő, jó minőségű  vízfogyasztás  hatásairól egyre többet hallani. Azt, hogy víz nélkül az ember csak pár napig képes életben maradni már többször olvashattunk.

De tudod-e, hogy milyen jótékony hatásai vannak a reggel éhgyomorra fogyasztott  5-6 dl mennyiségű citromos víznek?

Kapcsolódó kép

Tisztítja a nyirokpályákat, vértisztító hatású, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, sőt még a lázat is.

Mennyi vizet isznak a gyermekeink?

Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című előadásában a gyermekek egészséges fejlődésére és tanulási problémáira is kitért.

Alapvető problémának tartja, hogy a gyermekek tanulását, koncentrációs képességeit befolyásoló környezetre ugyan odafigyelünk, de az olyan létfontosságú tényezőkre, mint a folyadékfogyasztás, sokkal kevesebb figyelmet fordítunk.

Mit rejthet az ivóvizünk?

Egy pohár csapvíz szép tiszta, áttetsző látvány, azonban rengeteg nemkívánatos anyag lehet benne,  csak meg kell vizsgálnunk közelebbről!  Mit is rejthet a tisztának látszó ivóvizünk?

Mit és mennyit igyunk kánikula idején? Csapvíz kontra ásványvíz

A hőség által kiváltott egészségártalmak kivédésének leghatékonyabb módja a bőséges - napi 2-4 liternyi - folyadékfogyasztás, ezért a megfelelő folyadék bevitelre a nagy melegben fokozottan kell figyelni. A nyári meleg még az egészségeseket is gyakran próbára teszi. A nagyobb mértékű a  párolgás és az izzadás - ezzel hűti magát a szervezetünk, de ezt a folyadékvesztést pótolni kell.

A döntés a Tied: iszol vagy beteg leszel?

Ismert tények:

  • Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi.
  • A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb.54 l vizet tartalmaz.
  • Az agy 78%-a,
  • a vér 86%-a,
  • a szív 77%-a,
  • a máj 84%-a,
  • az izmok 70%-a víz.

Dr. Lenkei Gábor: Nem betegség csupán hiány

Dr. Lenkei Gábor Betegségnek tűnő állapotok című előadásán bevallotta, hogy elsődleges célja ráébreszteni az embereket arra, hogy egy-egy tünet esetén nem jó azonnal orvosság után nyúlni. Meg kell keresni a tünetek okát, megoldani a problémát, ezzel szüntetni meg a tüneteket. Sajnos a gyógyszeripar reklámjai elhitették velünk, hogy csodaszereik megszabadítanak minket a betegségeink tüneteitől, de arról, hogy ennek milyen ára van, nem esik már szó.

Víztisztító berendezések működése, érdekességek

Kíváncsi vagy a víztisztító berendezések működésére? Érdekel a víztisztítás, de nem tudod hol kezdd a keresést?

Nézz bele ezekbe a videókba, ahol a víztisztítók animált működés-ismertetőjét találod sok érdekesség mellett.

Kattints a képre a videókért:

Víztisztító ajánlatunk:

A víz a 4 őselem egyike. Szép a pohárban, a folyóban, a tóban, a tengerben és nélküle nincs élet

Igyon vizet, maradjon egészséges és aktív!

Az élet bölcsője a tiszta víz. Testünk kb. 63%-a víz, kisgyermekekben ez az arány közel 80%. Ahogy idősödünk, úgy csökken testünk víztartalma, szó szerint kiszáradunk. Élelem nélkül 40-50 napig is kibírhatjuk normális körülmények között, de víz nélkül csak pár nap az élet.

Nem beteg vagy, hanem csak szomjas!

Dr. F. Batmaghelidj első önálló könyvében azt állítja, hogy a száraz száj a kiszáradás nem megbízható indikátora. A test fájdalommal jelzi a vízhiányt (Your Body’s Many Cries for Water).  A kiszáradás fájdalmat és sok degeneratív betegséget idéz elő, mint az asztma, köszvény, ízületi gyulladás, magas vérnyomás, időskori cukorbetegség és sclerosis multiplex.

Dr. B. üzenete a világnak:

Oldalak