Vércsoport diéta

Elválasztó -vércsoport- diéta

Elve:

  • jelentős szénhidrát tartalmú ételek ( tészta, rízs, burgonya, kenyér), jelentős fehérje tartalmú ételek (húsok, hal, tojás, tejtermékek), azonos étkezés alkalmával nem fogyaszthatók együtt, csak mindig egymástól külön, zöldséggel, salátával. Pl. a szénhidrát csak zöldségekkel, fehérje is csak zöldséggel.
  • Kiemelkedően fontos a gyümölcsfogyasztás, de csak éhgyomorra, önállóan, lehetőleg reggeli, délelőtti órákban, egyszerre csak egyfajtát, nyersen vagy friss lé formájában.
  • Kerülni kell a mesterségesen kezelt élelmiszereket, a túlzott hús, tejtermék, fehércukor, fehérliszt és só fogyasztását. Előtérbe helyezni a friss fűszerekkel való ízesítést, a nagy víztartalmú gyümölcsökből, zöldségekből, olajos magvakból és elegendő tisztavízből álló étrendet.
  • Fontos a mozgás és a pozitív gondolkodás. Ezen nem azt kell érteni, hogy ujjongjunk, amikor rossz dolog történik velünk, hanem arra összpontosítsunk, hogyan tudjuk megoldani a problémát, hogyan tudunk tovább lépni.


A megfelelő ételtársítás megkönnyíti az emésztés és a felszívódás hatékonyságát.
Prof. Dr. Török Szilveszter tudományos kutatásai is igazolták, hogy az elfogyasztott fehérje által kiválasztott fehérjebontó enzimek gátolják a szénhidrát emésztést. A rosszul emésztett ételek növelik a káros anyagcsere melléktermékek (toxinok) szintjét, lassítják a metabolizmust (anyagcserét), és zsírként tárolódnak.
Ezzel az újfajta táplálkozási szemlélettel elérhető súlycsökkenés és egészségfenntartás, valamint a rossz irányba elindult folyamatok megállíthatók, sokszor akár vissza is fordíthatóak. Pl. emésztési zavarok, reuma, köszvény, szív –érrendszeri megbetegedések, cukorbetegség, ekcéma, különféle gyulladások a szervezetben, stb…

Minden vércsoport ősi táplálkozásunk és életkörülményeink genetikai üzenetét hordozza. S ennek vonatkozása még ma is hat ránk. Ezeken a velünk született hajlamokon alapul a vércsoport diéta.

Természetesen Ön is egészségesebb és soványabb lehet, ha az Ön vércsoportjának megfelelő étrendet fogyasztja.

0-ás vércsoport itt olvasható
"A" vércsoport itt olvasható
"B" vércsoport itt olvasható
"AB" vércsoport  itt olvasható