Víztisztítók, lúgosítók

Mi van a csapvízben?

Természetesen klór! Méghozzá annyi, hogy a kiengedett víznek messziről érezhető szaga van. Szükség is van rá, hogy elpusztítsa a kórokozókat. Igen, csak azt lehetetlen beállítani, hogy pont annyi legyen benne, amennyi ehhez szükséges, mert ha kevesebb van és a víz fertőzött lesz, annak beláthatatlan következményei lehetnek. Adnak tehát bele jócskán, abból nem lehet baj! Nem lehet?
A  tisztítási folyamat során az erősen agresszív klór, reakcióba lép a testünk alkotóelemeivel, ami további káros anyagok képződését jelenti.

Ez az ára a civilizáció (főleg az őrületes iramú urbanizáció) miatt szükséges víztisztításnak, arról nem is beszélve, hogy a klórozás csak a vírusok és baktériumok ellen nyújt (nem teljes) védelmet, a többi szennyezőanyag ellen nem!

Hogy mik ezek?
A klóron és a klórvegyületeken kívül a vezetékes hálózatban fellelhető valamennyi fémcső és csatlakozóelem (vas, réz, ólom) vízben oldódó ionjai, szappan, mosószer, mechanikus lebegő szennyezések, olaj és származékai (ezeket szereti elsősorban a klór), kénsav, rovarirtó, műtrágya és ennek számtalan bomlásterméke, sugárzó hulladék. A vízben találhatók még továbbá erősen, illetve kevésbé erősen mérgező szervetlen, ásványi eredetű anyagok ionjai: Na+, K+, Ca++, Mg++, F-, karbonát és hidrokarbonát ion.

Miért fontos a tiszta ivóvíz?

Tudta Ön, hogy amíg táplálák nélkül akár 15-20 napig is elélhetünk, addig ivóvíz nélkül mindössze 3-6 napot bírnánk ki?
Ez természetesen számos tényezőtől függ, pl. egyéntől, egészségi állapottól. Sokan odafigyelnek arra, hogy megfelelő minőségű táplálékot vigyenek be a szervezetükbe, ugyanakkor elfelejtik, hogy az egészséges élet alapfeltétele a tiszta víz.

Az emberi szervezet vízháztartását idegi és hormonális mechanizmusok szabályozzák. A napi vízleadás és vízfelvétel átlagosan 2,4 liter: ennyi víz távozik a szervezetünkből a verejtékezés, a légzés, a kiválasztás és az emésztés folyamán, amit pótolnunk kell. Napi folyadékszükségletünk mintegy felét a táplálékokkal, másik felét víz formájában elégítjük ki.

 

 

 • az agysejtek (85%-a víz) zavartalan működéséhez;
 • bőrünk (71%-a víz) rugalmas legyen, könnyebben ellenálljon a külső hatásoknak, az öregedési folyamatoknak;
 • hogy a csontok (22%-a víz) a keménység mellett rugalmasak legyenek;
 • hogy hajunk (10 %-a víz) erős és csillogó legyen;
 • hogy megvalósuljon az izmokat (73 %-a víz) felépítő fehérje és az izmok energiaforrásaként szolgáló szénhidrátok anyagcseréje;
 • a szívizomzat (77%-a víz) zavartalan működéséhez;
 • hogy a vér (79%-a víz) hatékonyan juttassael az oxigént és a tápanyagokat sejtjeinkhez;
 • hogy a vese (80%-a víz) fenntartsa vízháztartásunk egyensúlyát.

Mi történik, ha nem fogyasztunk elegendő mennyiségű folyadékot?

Besűrűsödik a vérünk és a méreganyagok nem képesek megfelelő mértékben kiürülni a szervezetünkből. Beindul a szervezet savasodása, ami számos betegség kialakulásához vezethet (pl. allergia, candida, rák, migrén, székrekedés). Ha keveset iszunk, nő a vesekőképződés veszélye is, sőt összefüggés mutatható ki az elhízás és a helytelen vízfogyasztás között is. Ez utóbbi esetben ugyanis a méreganyagok egy része miután nem tud teljesen távozni a szervezetből, elraktározódik a zsírszövetekben.

Cégünk többféle víztisztítót kínál a háztartásokba.
Az egyik típusú a fordított ozmózis elvén működő készülékek, másik egy lúgosítást is végző kisberendezés.

Víztisztító ajánlatunk:

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva látványos és közérthető videókon nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
H-Cs: 8:00-16:30
P: 8:00-15:30
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

A fordított ozmózis során egy hígabb oldattól féligáteresztő és mechanikailag szilárd membránnal elválasztott tömény vizes oldatra az ozmózisnyomásnál nagyobb nyomás hat.
A fordított ozmózist elsősorban az ivóvízkezelés során alkalmazzák, ahol zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy féligáteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis során használt membrán vízáteresztő mérete 0,0001 mikron nagyságú, amely így kiszűri a tisztításra szánt vízben lévő szinte összes fizikai és kémiai szennyezőanyagot, valamint a biológiailag aktív szervezeteket is.

A fordított ozmózis technológiáját először a haditengerészetnél használták a sós tengervízből történő ivóvíz előállítására. A nyugati világban régóta elterjedt, de ma már a Közel-Kelet tehetősebb országai is így nyerik ivóvizüket a tengerből, sőt, Ázsiában már megjelentek a palackozott RO (Reverse Osmosis) ivóvizek is.

A víz használatának 10 pontja: 

1. A víz a Földé és minden fajé.
2. A természet oda tette a vizet, ahová kell. Ha lehetséges, azt ott is kell hagyni. A természet korlátai között kell élnünk. 
3. A vizet meg kell őrizni a jövő nemzedékek számára.
4. A szennyezett vizet meg kell tisztítani.
5. Meg kell tanulni biológiai tájegységen belül élni, a természetes vízgyűjtő korlátait figyelembe véve.
6. A kormányoknak minden szinten őrködnie kell a közös tulajdonunk, a víz felett. Senkinek nincs joga áruba bocsátani vagy módosítani azt.
7. A megfelelő vízszükséglet biztosítása alapvető emberi jog. 
8. A víz legjobb őrzői, letéteményesei a helyi közösségek és polgárok. 
9. A közösség minden tagja egyenlő félként vehet részt minden vizet érintő döntésben, határozatban. 
10. A gazdasági globalizáció összeegyeztethetetlen a víz megőrzésével. 

A víz legfontosabb feladatai a szervezetben:

 • A tápanyagokat és az információt szállítja a sejtekhez.
 • Eltávolítja az anyagcsere során keletkezett felesleges salakanyagokat.
 • Karbantartja a sejtek elektromágneses teréhez szükséges elektron és protonszintet.
 • Párásítja a levegőt, amit belélegzünk.
 • Rugalmassá teszi az izületeket a csontok összekapcsolásához.
 • Legfontosabb szerveinket védő rugalmas burkot is víz alkotja.

Milyen szennyeződés van a vízben, amit az általam ajánlott készülék eltávolít?
Fizikai: lebegő anyagok, homok, kálcium, magnézium, vízkő, nehézfémek
Biológiai: szennyvíz-maradványok, élősködők, baktériumok, vírusok
Kémiai: mérgek, vegyszerek, gyógyszermaradványok, klór, nitrát, nitrit….

Lássuk a tökéletes víztisztítás titkát!

Az ivóvíztisztító berendezések forgalmazásában áttörést jelentett egy viszonylag új eljárás, a fordított ozmózis ( Reverse Osmosis, rövidítve RO ) rendszer.

Mit csinál a Fordított Ozmózis elven működő víztisztító?
A csapvízünkből szinte minden oldott anyagot kiszűr (szervetlen anyagokat, nehézfémeket, baktériumokat, gyógyszer és vegyszermaradványokat stb). A jogszabályok szerint tartalmaz egy ásványi anyag visszapótló patront, hogy a törvényben előírt keménység és összetétel meglegyen.
A fordított ozmózis eljárás kidolgozására az ötletet saját sejtjeink működése adta. Ha vizet akarunk tisztítani, akkor az ozmózissal ellentétes irányú folyamatra van szükségünk! A fordított ozmózis akkor jön létre, amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az anyagok koncentráció különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás. A vízvezetékből beáramló vizet a membrán kettéosztja, szétválasztja tisztított vízre és a szennyezőanyagokban feldúsult technikai vízre.

A fordított ozmózis olyannyira tökéletes víztisztítást tesz lehetővé, hogy már több évtizede használják tengeralattjárókon, űrhajókon, majd a gyógyszer és élelmiszeriparban. Mára azonban már a lakossági felhasználása is elérhetővé vált.

A képre kattintva egy rövid, 2 perces ismertetőt nézhetsz meg a fordított ozmózis elvén működő víztisztító berendezésekről.

Tekintse meg kínálatunkat!

így hihetetlenül hatékony antioxidáns, mely óriási mennyiségű oxigénnel energizálja az emberi szervezetet. Erősen lúgos, ezáltal segít semlegesíteni és eltávolítani a betegségek kialakulásáért felelős, savas kémhatású káros anyagokat a szervezetből. Kiválóan hidratál és méregtelenít, mivel az ionizált víz molekulái feleakkorák, mint a hagyományos vízmolekuláké, s így könnyebben jutnak be az emberi test szöveteibe, maguk előtt tolva, s eltávolítva a méreganyagokat.
Húsunk, vérünk, csontunk lúgos kémhatású. Szervezetünknek folyamatosan újra kell alkotnia önmagát, egészen sejt szinten.
Tudta, hogy 7 évente minden sejtje kicserélődik? Ehhez lúgos italra, ételre van szüksége, de mi nem adjuk meg neki a megújuláshoz szükséges lúgos kémhatású alapanyagokat.
Savas ételeket eszünk. Húst, fehér lisztet, olajban sült ételeket, üdítőket, cukrot, kávét.. Már azt sem tudjuk, mi lúgos… Nem ilyen táplálékok fogyasztására való eredetileg testünk. Szervezetünk, ezért életéért küzd, csak mi nem érzékeljük, mert azt gondoljuk a sejtjeink felépítése nem a mi problémánk, azt a testünknek tudnia kell magától. De a testünk hogyan készítsen lúgos vért, szerveket, húst, csontot savakból. Csak nagy ár megfizetésével lehetséges ez. Ez a betegség, öregség, végül halál. Ijesztően hangzik, de az elsavasodás ennyire komoly dolog.