Ökopraktikák a kertben

Akinek van kertje tudja, hogy igazi kincs: a béke, a nyugalom szigete lehet a városi forgatag közepében is. Viszont munkát és figyelmet is igényel.

Szeretnénk mutatni néhány teljesen természetes ökopraktikát, mellyel megőrizheted kerted állapotát környezetbarát módon, ráadásul nagy költségekbe sem kell verned magad!

Vakond ellen bors

A vakond érzékeny orrával kerüli az erős illatokat. Ha kellemetlen helyen találsz vakondtúrást, szórj bele borsot, bazsalikomot, vagy más erős illatú fűszert, és más helyre fog vándorolni az állat.

Kávézacc a trágyázáshoz

Szórd ki a kávézaccot a virágos- vagy konyhakerted földjére. Javítja a talaj minőségét, és az ártalmas kártevőket is távoltarthatja! Erős illata összezavarja a hangyákat, de a macskák sincsenek oda érte, így ők sem fogják a kávézaccos területeket alomnak használni.

Kerti munkához az Ökonet Agrot, a növények probiotikumát ajánljuk. Természetes talajjavító mikroorganizmusokból összeállított termék minden kerti növényhez.

Javítanád az öntözővíz minőségét? Tarts az öntözővízben egy Lágy mágnesgolyót!  A fizikai vízminőség javítással, a mágnes hatására a mészkőkristályok kiválnak a vízből, ez kedvez a növények élettani folyamatainak is!

Tojáshéj csigák ellen

Törd össze apróra és szórd a termőföldre! Szintén javítja a talaj minőségét, növeli a kálciumtartalmát és lazítja a földet. Ráadásul a puhatestűek sem kedvelik, amit a növényeid meg fognak hálálni.

Ejtsd csapdába a meztelencsigákat sörrel!

Ezek a puhatestűek elszaporodásuk esetén komoly károkat tudnak okozni, de megfékezheted őket. Áss a földbe egy műanyag tálat vagy poharat úgy, hogy csak a pereme érjen ki a földből, és töltsd meg sörrel! A meztelencsigákat vonzani fogja, belepottyanva pedig csapdába esnek.

Mire jó még a kávézacca háztartásban? Kattints ide és olvasd el!

Forrás: Mindenegyben blog