Lelki egyensúly - Cikkek

A cikkcsoportok kiválasztásához használja a bal oldali termék menüt.

Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Emlékeznek arra, hogy szüleink hogyan érték el azt, hogy gyerekként ne nyúlkáljunk a tűzbe?

Külső-belső nagytakarítás

Mindannyian testi-lelki egyensúlyunk, harmóniánk megtalálására törekszünk.

Gondoljuk végig:

  • Meg akarunk változni, hiszen szükségünk van a változásra.
  • Higgyük el, hogy képesek vagyunk megvalósítani.
  • Határozzuk el, hogy végigcsináljuk, mert jobban fogjuk érezni magunkat.

Szorongás és iskolakezdés?

A szakemberek szerint egyre több a szorongással küzdő gyerek Magyarországon. A csemeték sok esetben csak tünethordozók, semmi bajuk nem lenne, ha a szülők nem plántálnák beléjük saját félelmüket. A szorongásnak fizikai tünetei is lehetnek, amire érdemes odafigyelni.

Az egész hormonrendszeredet felboríthatja a stressz

Szívbetegség, reflux, fekély, szorongás, cukorbetegség vagy akár pánikbetegség is kialakulhat a tartós stressz miatt, s emellett tartós fejfájás, alvászavar és depresszió is megjelenhet.

Az ajándékozás pszichológiája

Furnham, A: A karácsonyi ajándékozás pszichológiája

A karácsonyi ajándék sok mindent elmond arról is, aki adja, és arról is, aki kapja, illetve a kettőjük kapcsolatáról A karácsony az ajándékozás és az ajándék elfogadásának időszaka. Sok ember számára egyik sem könnyű, nem utolsó sorban azért, mert az ajándékoknak jelentésük van.

Lehetnek a befolyás vagy a hatalom kifejeződései, de szólhatnak ízlésről, szimpátiáról, státuszról vagy érzelmekről is.

A boldogsághoz vezető 100 pozitív gondolat

Ne hagyd elrontani a kedved, legyen mindig a szemed előtt egy pozitív megerősítés, hiszen a gondolatainkkal teremtjük meg a boldogságunkat! Fogadd ezeket a gondolatokat és használd az agykontroll magyarországi megteremtőjétől, dr. Domján Lászlótól.

Hangold magad pozitívra:

•          Jól érzem magam. 

•          Nyugodt, energikus és vidám vagyok. 

•          Szerveim egészségesen működnek. 

•          Elégedett és kiegyensúlyozott vagyok. 

Használd a vonzás törvényét!

Volt már veled olyan, hogy éppen az hívott fel, akire gondoltál? Szerinted véletlen? Nem, ez a vonzás törvénye!

A vonzás törvénye arról szól, hogy bármire is koncentrálsz – akár jó, akár rossz dologra – azt bevonzod az életedbe. A különböző gondolatok különböző érzelmi töltéssel rendelkeznek. Az univerzum elsősorban az érzelmekre reagál, azoknak vannak rezgései. Rezgésre rezgés a válasz, hiszen minden energia.

Tudod-e, hogy milyen érzelmekről és lelkiállapotokról árulkodnak a színek?

A firkák és rajzok elemezhetőségén túl a színek különösen fontos üzenethordozók, - nemcsak rajzainkban, hanem az öltözködésünket illetően is!
 
Akár a rajzokat elemezzük, akár a kézírást vizsgáljuk, minden esetben lényeges és figyelemfelkeltő, hogy milyen szín alkalmazásával történt az alkotás.

Elengedésről és megbocsátásról a betűk tükrében

Óriási feladat az elengedés művészete. Erős hit kell hozzá és felismerés, hogy az elengedés nem egyenlő a lemondással és a véglegességgel. Egyszerűen hinnünk kell azt, hogy elengedhetjük nyugodt szívvel a féltett személyt, dolgot, tárgyat, bármit amihez görcsösen kötődünk, mert ha az a mienk, akkor úgyis életünk részét képezi majd továbbra is, vagy visszatér. Ha meg már nincs dolgunk vele, fel kell ismerni és megválni tőle. 

Aranyozzuk be a sötét őszi, téli napokat!

Most, így a tél közeledtével rövidülnek a nappalok, egyre korábban sötétedik. Mogorvák, rosszkedvűek az emberek, még a nap is kevesebbet süt.
Aranyozzuk hát be ezeket a szürke, esős, havas napokat!

Az ARANY szó hallatán sokan felkapják a fejüket. Általában az arany, mint nemes fém, ékszer jut eszünkbe. Gondoltak már rá, hogy ezt fogyasztani is lehet? Kiváló hatásainak köszönhetően nagyon sok területen segíthet. Méghozzá mellékhatás mentesen!

Oldalak