Székrekedés

"A halál a belekben lakozik!"

- mondta már Paracelsus, aki az 1500-as évek híres orvos-gyógyszerész kutatója volt.
A székrekedés ma is igen sok embert érint, különösen az idősek és a nők körében.
Jóléti társadalmunkban az un. "időhiány" miatt fogyasztott agyon finomított és agyon kezelt élelmiszerek ízben ugyan csábítóak, élettani hatásukban inkább ártalmasak, nem tartalmazzák a létfontosságú vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket sem! A kevés rost, kevés folyadék, magas fehérje és szénhidrát fogyasztás, valamint a fizikai aktivitás csökkenése miatt kialakul a székrekedés.

Az egészség egyik alapja a napi minimum egyszeri és tartalmas bélsárürítés. Amennyiben ez elmarad, a vastagbélből sok toxikus anyag újra visszaszűrődik a szervezetbe, terheli a vesét és egyéb szerveinket, gyengíti az immunrendszert és akár a fejfájástól a bőrbetegségekig számtalan kellemetlen tünet okozója lehet.

Bélférgesség
A paraziták olyan élőlények, amelyek csak egy másik, nagyobb méretű ún. gazda szervezetben képesek élni egysejtű protozonok vagy férgek formájában.

Két fejlődési életformájuk

  • a trofozoit az egysejtű aktív alakja, mely szaporodik, táplálkozik, mozog, és felelős bizonyos klinikai tünetekért
  • a ciszta akkor alakul ki, ha az egysejtű a felületén ellenálló burkot képez, mert életkörülményei kedvezőtlenné váltak.

Számtalan betegségnél feltételezik, hogy kialakulásukban paraziták is szerepet játszanak, mint pl. ízületi gyulladás, migrén, székrekedés, felszívódási zavarok, bőrfertőzések, asztma, depresszió, stb.

A szakszerűen végzett béltisztítással, parazita öléssel és a természetes bélflóra visszapótlásával jelentősen javíthatunk szervezetünk állapotán az alábbi készítmények és módszerek segítségével.