Függőségek

A szenvedélybetegek pszichéjében VAKFOLT van.
Addig, amíg hiányzik a betegségtudat, a betegségbelátás, nincs motiváció, hogy meg akarjon gyógyulni!

„Szenvedélybetegnek lenni jó!” ?

Kárpótol valamit, látszólag megold valamit.
Szégyen a családnak és a hozzátartozók gyengeségnek ítélik meg – és mindig segítenek, de egy idő után a tolerancia tartalékok kimerülnek.
A beteg érzelmileg mindig ugyanazt a játszmát játssza – ha újra újra és újra segítünk!
Valamit tenni kell!
Megoldás lehet elhatárolódni a családtagtól – oldja meg!

Kérdés, hogy képes-e rá?
Ha hibáztatunk valakit az védekezik és támad. Ezek mind negatív energiák, tehát nem célravezető.
A megoldás, ha a beteg belátja! Dorner Krisztián szavával élve:
„ Amikor a „panasz-dumát” kikapcsolod a fejedben, rájössz, hogy a valódi éned képes szembenézni mindazzal, amit az élet felkínál Neked!
Mikor, ha nem most? Hol, ha nem itt? És ki, ha nem Te?"

Az alkoholiznus a legtöbb szövődménnyel járó betegség. A leszokás folyamatában sok alkoholbeteg elveszíti önkontrollját és visszatér korábbi ivási szokásaihoz. Akik tiszták maradnak egy évig, azok többnyire nem esnek vissza. Mások esetében változnak a tiszta és az alkoholfüggő periódusok. Igaz a mondás, hogy az alkohol öl, butít és nyomorba dönt!
A drogfüggő betegeknél megfigyelhetők magatartásbeli változások, pl. a családon belüli kapcsolat zavara, korábbi életmód változások, saját mag a és környezete elhanyagolása,érdeklődések csökkenése. Tanulmányi eredmény hirtelen romlik, régi barátok hanyagolása, az új ismeretlen barátok titkolása. Alvászavar, koncentrációs képesség zavara, indokolatlan félelmek, idegesség stb. tapasztalható.
Testi tünetek lehetnek szürke beesett arc, szűkebb vagy tágabb pupillák, étvágytalanság, fogyás, ismeretlen eredetű tűszúrások nyomai stb.
bizonyos tárgyak is gyanút kelthetnek, mint pl. ezüstpapírdarabok, összehajtogatott kis borítékok, ismeretlen eredetű tabletták, receptek, zöld, száraz növénydarabkák,kézzel sodort cigaretta, injekciós felszerelés, letört cigarettaszűrő, citrompótló, véres ingujj, vatta vagy zsebkendő, megégett, kormos aljú hajlított kanál, valamint nagy melegben is hosszú ujjú viselése a lakásban.
A kábítószer függőség esetén a pszichikai és a testi függőség is jelen van, fedi egymást és hosszú terápiára van szükség a megszüntetésére. A legjobb védekezés, ha ki sem próbáljuk!
Újkeletű szenvedélybetegség az internetfüggőség. Anonim kapcsolat – sorsközösség a internetezők ilyen csoportja. Bármit „eladhat” névtelenül, nincs felelősség, nincs következmény!
Az anonim kapcsolatban azzá válhat, ami szeretne lenni és előbb –utóbb internetfüggővé válik!

Másnaposság

A "másnaposság" valójában a testünk üzenete, hogy vétettünk a harmonikus működése ellen és a böjtöknél jelentkező "reverz" tünetegyütteshez hasonlóan rossz a közérzetünk. 

A tompaságnak, fejfájásnak, fáradtságnak az az oka, hogy a májunk és vesénk az alkohol bomlástermékeinek méregtelenítését még másnap is végzi, és eközben a vérárammal a szerveinkbe jutnak, azok működését zavarják a még ki nem ürült toxikus anyagok.

Ezért a jobbulást napi 3-4 liter tisztított víz és vízhajtó hatású gyógyteákkal, valamint az idegrendszert és az immunrendszert támogató, harmonizáló készítményekkel érhetjük el.