Természetes szerekkel kullancs-, szúnyog-, darázscsípés ellen

A nyár és a jó idő megjelenésével egy időben megjelentek a kullancsok és egyéb rovarok, melyek csípése számos kellemetlenséget okozhat a család minden tagjának.

A megelőzéshez és kezeléshez számos a háztartásban is megtalálható szer áll rendelkezésünkre.

Darázscsípés esetén: a darázscsípés igen kellemetlen. Fájdalmas, viszkető duzzanat keletkezik a helyén.
A fullánkot egy plasztik kártya (bankkártya) segítségével lehet egyszerűen eltávolítani. Nyomd a kártya élét a csípéshez, míg a fullánk ki nem fordul.

Kizárólag oldalra pöccintsd, és ne nyomogasd, hogy kiforduljon, így ugyanis mélyebbre hatolhat a méreganyag.
A méhészek régóta tudják, hogy az ammónia híg oldata enyhíti a méhcsípés tüneteit. A terméket patikában lehet beszerezni.

Szúnyogcsípés ellen: egyesek szerint nyáron a fokhagyma és vöröshagyma fogyasztás növelésével könnyen el lehet űzni a vérszívókat.
Abban az esetben, ha már megcsípett a szúnyog, a kellemetlen tünetek enyhítésére egy régi, házi gyógymódot javaslunk: áztasd az érintett felületet sós vízbe, majd kenj rá vékony rétegben disznózsírt vagy növényi olajat.

Azonnal enyhíti a rovarcsípés okozta viszketést, ha bekenjük Mirtill ápolókrémmel, mely mentol, kámfor és menta olajat tartalmaz.

Kullancsok ellen a legfontosabb a megelőzés. Kullancsok elriasztására egy jól bevált trükk, hogy a tervezett kirándulás előtt 3 nappal kezdjünk el egy almaecet kúrát, amit nem más, mint napi egy evőkanál almaecetet illesszünk be az étrendünkbe. Amennyiben erre nincs lehetőség, a fedetlen bőrfelületeket dörzsöljük be almaecetbe mártott ronggyal.

A rovarcsípéseket általában egy jól megválasztott bőrnyugtató krémmel kezelhetjük.

Ajánlataink:

Forrás: femina