Bőrápolás - Cikkek

A cikkcsoportok kiválasztásához használja a bal oldali termék menüt.

A napozószerek helyes használatáról

Nyár nyaralás, leégés? Ne legyen többé ez a sorrend!

A napozószerek megfelelő használatával elkerülheted a leégést és a legégés következtében létrejövő - akár maradandó - bőrelváltozásokat. Tarts be néhány egyszerű szabályt és egészséges barnasággal, leégés nélkül élvezheted a nyarat és a nyaralást!

Mit üzen a bőrünk?

Ugye nem szeretnél egy gondtalan, élményekkel teli nyár után a bőrödön szaruképzési, szőrnövekedési és pigment rendellenességekkel szembesülni?

 A bőr a legkiterjedtebb méretű szervünk, fő funkciói:

  • A külvilág érzékelése a tapintás révén.
  • A testhőmérséklet verejtékezés általi szabályozása.
  • Oxigén be- és széndioxid kilégzése.
  • Méreganyagok eltávolítása a pórusokon át.

Bőrkeményedés a sarkakon- mit tehetünk?

A nyár beköszöntével, a szandálok,  papucsok viselésének időszakában fontos több figyelmet fordítani lábunk, sarkunk ápolására.

     

Tanácsok:

Természetes védelem a szúnyogok ellen.

A csapadékos időjárásnak köszönhetően egyre jobban elszaporodnak a szúnyogok. Ha nem szeretné, hogy összecsípjék, néhány megoldás mellyel védekezni tud ellenük, bio módon!

Muskátli

Hogyan barnuljunk leégés nélkül?

Itt a nyár! Itt a napozás ideje! Igen ám, de hogyan tegyük ezt okosan, hogy ne leégés, inkább barnulás legyen a végeredmény? Erről olvashatnak bővebben Antal Vali tollából:

Mi is a napfény?

A földet érő természetes fény – vagyis a napfény – hullámhossza alapján látható fényre, infravörös sugarakra és ultraibolya sugarakra osztható. Ezeknek a sugaraknak más-más hatása van az emberi szervezetre.

Erőteljes biológiai hatása az ultraviola (UV) sugaraknak van, ezek az UV-A , UV-B és az UV-C. Az UV-C sugarakat eddig nem nagyon kellett a napozásnál számon tartanunk, mert a Földet körülölelő ózonréteg elnyelte, nem engedte azt a földre jutni. Sajnos  az életet védő ózonpajzs immár úgy elvékonyodott, hogy sok helyen az már ki is lyukadt, és így ezek a nagyon káros sugarak is a földre juthatnak.

Mit tegyünk kullancscsípés esetén?

Sajnos az enyhe tél után tavasszal a szokásosnál több kullancsra lehet számítani. Bár a kullancsok világszerte kb. 300 betegséget terjesztenek, ezekből szerencsére csak néhány veszélyes az emberre.

A kullancs terjesztette leggyakoribb betegségek

Hosszú ideig eláll és tartósítószer-mentes? Kezdj el gyanakodni...

Biztosan te is megfigyelted már, hogy már az élet minden területét egyre jobban ellátják tartósítószerekkel, vegyszerekkel, állagjavító szerekkel.

Légy tudatos vásárló az egészséged érdekében! Nézzük most a kozmetikumokat!

Így használd a kókuszolajat!

A kókuszolaj nagyon egészséges alapanyag a konyhában. Sütéshez, főzéshez ideális alternatíva.

Miért használjunk természetes kozmetikumokat?

Miért jó bio, natúr termékeket használni? Tudtad, hogy a legtöbb kozmetikum köolajszármazékokat, parabéneket és egyéb mesterséges anyagokat tartalmaz? És arról hallottál már, hogy ezek az anyagok a bőr pórusain át - a méregtelenítő szerveket kikerülve - könnyen és gyorsan felszívódnak

Kattints ide, és nézz meg egy videót a természetes kozmetikumok használatáról, előnyeiről:


 

Téli bőrápolás

Télen bőrünk számos károsító hatásnak van kitéve. Ennek eredménye kipirosodott, száraz, repedezett, viszkető és feszülő bőr lehet. Éppen ezért különösen fontos a téli bőrápolás. Bőrünk védelme a kihívásokkal szemben, a megfelelő ápolás és táplálás csak némi odafigyelést igényel, amely megtérül..

Nézzük, milyen károsító hatások érnek bennünket a téli időszakban:

Oldalak