Bőrápolás

Mirtill Bőrfrissítő hűsítő oldat (Spray)

11 675 Ft

A MIRTILL

bőrfrissítő, hűsítő oldat naponta többször alkalmazható készítmény a fáradt láb, kar frissítésére. Kámfor és mentol tartalma kellemes illatot frissítő, hűsítő bőrérzetet biztosít a mindennapos bőrápolás alkalmával. Az oldat bőrsemleges pH-jú, minden bőrtípusra ajánlott. Alkalmazása során a szemmel, nyálkahártyával való érintkezést kerülje.

Összetevők:/Ingredients:Aqua; Isopropyl Alcohol, Glicerin; Acetic Acid, Camphor; Menthol; Sodium Hydrixyde;

 

A napozószerek helyes használatáról

Nyár nyaralás, leégés? Ne legyen többé ez a sorrend!

A napozószerek megfelelő használatával elkerülheted a leégést és a legégés következtében létrejövő - akár maradandó - bőrelváltozásokat. Tarts be néhány egyszerű szabályt és egészséges barnasággal, leégés nélkül élvezheted a nyarat és a nyaralást!

Mit üzen a bőrünk?

Ugye nem szeretnél egy gondtalan, élményekkel teli nyár után a bőrödön szaruképzési, szőrnövekedési és pigment rendellenességekkel szembesülni?

 A bőr a legkiterjedtebb méretű szervünk, fő funkciói:

  • A külvilág érzékelése a tapintás révén.
  • A testhőmérséklet verejtékezés általi szabályozása.
  • Oxigén be- és széndioxid kilégzése.
  • Méreganyagok eltávolítása a pórusokon át.

Bőrkeményedés a sarkakon- mit tehetünk?

A nyár beköszöntével, a szandálok,  papucsok viselésének időszakában fontos több figyelmet fordítani lábunk, sarkunk ápolására.

     

Tanácsok:

Hogyan barnuljunk leégés nélkül?

Itt a nyár! Itt a napozás ideje! Igen ám, de hogyan tegyük ezt okosan, hogy ne leégés, inkább barnulás legyen a végeredmény? Erről olvashatnak bővebben Antal Vali tollából:

Mi is a napfény?

A földet érő természetes fény – vagyis a napfény – hullámhossza alapján látható fényre, infravörös sugarakra és ultraibolya sugarakra osztható. Ezeknek a sugaraknak más-más hatása van az emberi szervezetre.

Erőteljes biológiai hatása az ultraviola (UV) sugaraknak van, ezek az UV-A , UV-B és az UV-C. Az UV-C sugarakat eddig nem nagyon kellett a napozásnál számon tartanunk, mert a Földet körülölelő ózonréteg elnyelte, nem engedte azt a földre jutni. Sajnos  az életet védő ózonpajzs immár úgy elvékonyodott, hogy sok helyen az már ki is lyukadt, és így ezek a nagyon káros sugarak is a földre juthatnak.

D-vitamin - Folyékony napfény?

Télen biztosan nem ér minket elég napfény az elegendő D-vitamin termeléshez, de tavasszal-nyáron vajon igen? És egyáltalán, fontos ez?

Gyógyteák bőrgyógyászati kórképekre

A jól megválasztott gyógytea sietteti a gyógyulást, hatékonyan segíti a felépülést. Az összeállításához célszerű képzett fitoterapeuta segítségét kérni! Mi javasoljuk személyre szabottan összeállítani a keveréket. Ehhez segítséget kaphat képzett természetgyógyász, fitoterapeutánktól, akár egy személyes konzultáció keretében is. Időpont egyeztetés: okonatura@gmail.com email címen.

Hosszú ideig eláll és tartósítószer-mentes? Kezdj el gyanakodni...

Biztosan te is megfigyelted már, hogy már az élet minden területét egyre jobban ellátják tartósítószerekkel, vegyszerekkel, állagjavító szerekkel.

Légy tudatos vásárló az egészséged érdekében! Nézzük most a kozmetikumokat!

Miért jó választás a kecsketej külsőleg - belsőleg?

Miért is egészséges a kecsketej és a belőle készült termékek?


Már az időszámítás előtt is ittak kecsketejet, és a mai napig ez a világon a legnagyobb mennyiségben fogyó tejféleség.
A kecsketejből készült élelmiszerek könnyen emészthetők és kevés allergén anyagot tartalmaznak. Migrén és stressz esetében is igen jótékony hatásúak. A kecsketej kiváló alternatívája a tehéntejnek a csecsemőtáplálásban, és remek rák elleni védelem is egyben. Ez csak néhány számos előnye közül.
A vakítóan fehér kecsketejnek ugyanis számos egészségügyi előnye van a tehéntejjel szemben.

Téli bőrápolás

Télen bőrünk számos károsító hatásnak van kitéve. Ennek eredménye kipirosodott, száraz, repedezett, viszkető és feszülő bőr lehet. Éppen ezért különösen fontos a téli bőrápolás. Bőrünk védelme a kihívásokkal szemben, a megfelelő ápolás és táplálás csak némi odafigyelést igényel, amely megtérül..

Nézzük, milyen károsító hatások érnek bennünket a téli időszakban:

Oldalak