Vércsoport diéta

Vércsoport és elválasztó diéta

Elválasztó -vércsoport- diéta

Elve: 
Jelentős szénhidrát tartalmú ételek ( tészta, rízs, burgonya, kenyér),
jelentős fehérje tartalmú ételek (húsok, hal, tojás, tejtermékek),
azonos étkezés alkalmával nem fogyaszthatók együtt,
csak mindig egymástól külön, zöldséggel, salátával.

Pl. a szénhidrát csak zöldségekkel, fehérje is csak zöldséggel.

AB vércsoport

AB vércsoport: a rejtélyes
az A és a B típus modern összeolvadása
jól alkalmazkodó
érzékeny emésztőrendszer
toleráns immunrendszer
jól reagál a stresszre

 

A vércsoport

A vércsoport: a földműves
az első vegetáriánus
érzékeny emésztőrendszer
toleráns immunrendszer
jól reagál a stresszre, nyugodt természetű
jól alkalmazkodik az állandósághoz
Az A vércsoportú emberek számára a vegetáriánus vagy ahhoz közeli étrend a legmegfelelőbb, ami földműves őseink öröksége.

0-ás vércsoport

0 -á s v é r c s o p o r t : a vadász
húsevő
erős emésztőrendszer
aktív immunrendszer
jó stressztűrő
Hízást segítő: búza, kukorica, fehérbab, lencse, káposzta, kelbimbó, karfiol, mustár

Fogyást segítő: tengeri halak, vöröshúsok, máj, kelkáposzta, spenót, brokkoli,
jódozott só.

A vércsoport és a fogyás

Adamo doktor azt állítja, hogy a vércsoportunk dönt arról, mit együnk. Abból a kérdésből indul ki, hogy ha az emberek egyforma diétát alkalmaznak, egyeseknek sikerül lefogyni, mások viszont talán még híznak is. Amikor megpróbált utánajárni, hogy mi köztük a különbség, ami erről dönt, arra a megállapításra jutott, hogy a vér.
A vér a legősibb ösvény, amely az ember keletkezése óta kanyarog bennünk – mind a mai napig összeköt bennünket a réges-régi múlttal.
A négy főbb vércsoport – a 0 (nullás), az A, a B és az AB.