Ételed legyen orvosságod, orvosságod
legyen ételed! - Hippokratész
A saját egészségünkre fordított
energia a legjobb befektetés!
Helyes táplálkozással a puffadás ellen
Jellemzően a magas szénhidráttartalmú ételek azok, amik főleg akkor okoznak tüneteket, ha nem rágjuk meg őket alaposan lenyelés előtt.
Tökéletesen azonban nem lehet elkerülni a puffadást okozó ételeket, mivel táplálékunk nagy része okozhat kellemetlen tüneteket. A jó megoldás, ha azokra az ételekre összpontosítunk, amelyek a legkisebb valószínűséggel fognak bántó gyomorpanaszokat okozni.
Íme, 6 táplálékcsoport, amiket nyugodtan fogyaszthatnak azok is, akik hajlamosak a puffadásra.
Ajánlataink a problémára:
NONI
Igen gazdag aminosav forrás (18-féle), nagy mennyiségű proxeronint tartalmaz (800-szor annyit, mint az ananász). Ezt a tápanyagot az emberi szervezet xeroninná alakítja át, ami nélkülözhetetlen az anyagcsere-folyamatok zavartalanságához. A pozitív gondolatok, érzelmek, a művészi önkifejezés, a zene, a természet, a spirituális tapasztalatok hatására a szervezet fokozott mértékben termeli. A negatív gondolatok, stressz elfojtják termelődését.
A xeronin serkenti a boldogsághormonok (endorfinok) kiválasztását, gyógyítja a sérült sejteket, az elhalt sejtek eltávolításában szerepet játszó fehérjeemésztő enzimeket működésre serkenti és aktiválja az agyban megtalálható tobozmirigy tevékenységét. Ebben a mirigyben termelődik a szerotonin és a melatonin, melyek nagy szerepet játszanak az alvásciklus, a hangulat és a testhőmérséklet szabályozásában.
Hatékony segítség:
Több tucat orvosi kutatás és számtalan gyógyulás bizonyítja a Noni jótékony hatását. Több mint 100-féle betegségtípusnál lehet hatékony segítség.
- A benne található tápanyagok együttesen adaptogénként működnek
- A normálistól eltérően működő sejteket teszi újra egészségessé
- A gyümölcsben található damnacanthal gátlószere lehet a rákos folyamatok néhány fajtájának, hiszen lelassítja a sejtosztódást, a gének szintjén segít visszaállítani a sejteket a betegség előtti állapotba
- Szedésével könnyebb leszokni a dohányzásról, alkoholról, kábítószerekről.
Iridoidok:
A tudomány nemrég fedezte fel, hogy a noni gyümölcs iridoidokat is tartalmaz. Az iridoidokról rövid kutató munka után kiderült, hogy sokkal erősebb hatásuk van az emberi szervezetre, mint bármely más a természetben előforduló alkotóelemnek. Az iridoidok sokkal erősebbek, mint a vitaminok és szintén sejtregeneráló hatásuk van, amely nagyban segíthet a szervezet káros, degenerativ folyamatainak visszafordításában. Tudományosan igazolt tény, hogy az iridoidok csökkentik a koleszterinszintet, energiát adnak a szervezetnek, javítják a szívműködést, erősítik az immunrendszert és megvédik a sejteket.
Keresd elérhetőségeinken:
E-mail: okonatura@gmail.com
Tel: 20/9311-985 72/311-985
FLORA PLUS Probiotikum komplex
Ez a komplex termék hét bélrendszeri probiotikum-törzset tartalmaz, amelyet az emésztőrendszeri működés és a bélrendszeri mikrobiális egyensúly fenntartására terveztek. Használatával jelentősen javíthatók a bélflóra károsodásával összefüggésbe hozható állapotok. A készítmény, közel 4 milliárd élő mikroorganizmussal rendelkezik.
A termék fontos szerepet játszik a következő esetekben:
- bélflóra megújulása,
- méregtelenítés kiegészítője,
- nagymértékben hozzájárul immunrendszerünk megfelelő működéséhez.
A „jó” baktériumok előnyei:
Az emberi szervezetben baktériumok milliói élnek. A „jó" baktériumoknak köszönhetjük többek közt az emésztést, egyes vitaminok termelését, illetve a fertőzésekkel szembeni védelmet. Ez a probiotikum tabletta nagy bacilusszámával, töménységével, savvédő köpenyével, kiemelkedik a forgalomban lévő tejsavbaktérium-készítmények köréből.
A következő kulcsfontosságú probiotikumokat tartalmazza:
Baccilus subtillus, B.longum, B.breve, L. acidophilus, L.plantarum, L.rhamnosus, L.casei
Keresd elérhetőségeinken:
E-mail: okonatura@gmail.com
Tel: 20/9311-985 72/311-985
Digest Complex 500mg - Emésztőenzim kapszula
„A mellékhatások nélküli növényi enzimkivonatok nemcsak az egészség és hosszú élet számára fontosak, hanem életbiztosítást jelentenek a betegségek ellen.”
(Dr. Edward Howell biokémikus és táplálkozás-kutató)
Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú enzimek hiányában szenved. Az enzimek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, az egészséges élethez szükségesek, így kijelenthetjük: enzimek nélkül nincs élet! Ezekhez viszont szinte csak a nyers és zöld ételekből, gyümölcsökből jut a szervezetünk!
Az emésztési rendellenességek kellemetlen tünetekkel járnak, de sokkal súlyosabbak azok a rejtett okok, amik komoly betegségekhez vezetnek. Zavarát kezdetben gyakori felfúvódás jellemzi. Ezt ismétlődő hasmenés vagy székrekedés követheti. Később fogyás, gyengeség, az immunrendszer gyengülése és krónikus betegségek megjelenése tetőzheti. A kevés nyers gyümölcs és zöldség bevitelével az enzimhiányos állapotnak kedvezünk, s ezzel a betegségeknek adunk teret. A kialakult emésztési rendellenességeket legkönnyebben kívülről bevitt emésztőenzimekkel lehet megszüntetni. Minden főtt étel fogyasztása után szükséges lenne bevenni! Nem alakul ki használatával hozzászokás! A termék tartalmazza a főbb emésztőenzim-csoportokat: amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában.
Keresd elérhetőségeinken:
E-mail: okonatura@gmail.com
Tel: 20/9311-985 72/311-985
1. Egyes fehérjék
Általánosságban a magas fehérjetartalmú ételek, mint pl. a sovány fehér húsok (csirkehús, pulykahús) emésztés során nem járnak túlzott gázképződéssel, ráadásul a legtöbb fogyókúrás programba, diétába jól illeszkednek.
2. Alacsony szénhidráttartalmú zöldségek
A legfőbb bűnös a puffadás kialakulásában a szénhidrátok. Ezért fontos, hogy aki hajlamos a puffadásra, alacsony szénhidráttartalmú ételeket fogyasszon.
Javasolt zöldségek:
- sárgarépa,
- zeller,
- uborka,
- padlizsán,
- édeskömény,
- zöldbab,
- gomba,
- tök,
- paradicsom,
- cukkini,
- paprika.
3. Alacsony cukortartalmú gyümölcsök
A gyümölcsökben található cukorról (fruktóz vagy gyümölcscukor) köztudott, hogy puffadást okozhat. Éppen ezért érdemes kerülni a magas cukortartalmú kompótokat, konzerv gyümölcsöket.
Javasolt gyümölcsök:
- alma,
- áfonya,
- sárgabarack,
- nektarin,
- görögdinnye,
- kivi,
- szilva,
- papaya,
- körte,
- citrom,
- lime,
- grapefruit.
A legjobb, ha nyersen fogyasztja őket.
4. Gabonafélék
A búzát nem könnyű emészteni, éppen ezért a puffadás egyik fő okozója.
A búza helyett használjunk kukoricát, rizst, kölest, quinoát vagy vadrizst. Olyan péksüteményeket, tésztákat, süteményeket fogyasszunk, amik nem búzából, hanem a fenti alternatívák egyikéből készültek.
5. Tejtermékek
A tejben található cukor, a laktóz szintén okozhat hasi diszkomfort érzetet. Alternatívák a tej helyett: szója, rizstej, mandulatej, zabtej.
6. Avokádó, humusz, tahini (szezámmagból készül), guacamole (avokádóból készül)
Szendvicsekhez, salátákhoz használjuk bátran ezeket az ételeket, melyek nem okoznak puffadást, ráadásul nagyon egészségesek.
Forrás: Dr. Tihanyi László