Gyanakodj gluténérzékenységre, ha ezeket a jeleket tapasztalod!

Kapcsolódó kép

A gluténmentesség mostanában meglehetősen divatos fogalom, és egyre többen választják a gluténmentes életet, olyanok is, akik valójában nem érzékenyek a gluténre. De milyen jelek alapján sejthetjük, hogy mi érzékenyek vagyunk rá?

A gluténérzékenység meglehetősen összetett betegség, számos tünete lehet, azonban ezek a tünetek más problémákkal is összefügghetnek, és nem jelentkezik mindenkinél minden tünet. Azonban ha a felsorolt jelek közül többet is megtapasztalunk magunkon, és semmilyen más betegséget nem ad magyarázatot ezekre, érdemes elgondolkoznunk azon, hogy szakorvosi vizsgálat segítségével kiderítsük, valóban a gluténérzékenység áll a háttérben.

Rossz emésztés

A leggyakoribb tünete a glutén allergiának a rossz emésztés. Ilyenkor megmagyarázhatatlan fájdalmat érzünk a gyomorban és a belekben, állandó puffadás érzet mellett.

A tünetek között találhatjuk a hasmenést, a székrekedést, a reflux betegséget, illetve a gyakori hasfájást.

Ezek egy másik rejtélyes betegséggel, az irritábilis bél szindrómával is összefügghetnek, azonban az IBS-es betegek gyakran gluténérzékenységgel is küzdenek, és ha lemondanak a gluténtartalmú ételekről, akkor a tüneteik is megszűnhetnek.

Krónikus fejfájás  

A glutén érzékenység egyik érezhető formája az enyhe fejfájástól a súlyos migrénig terjedő fejfájás.

Ha a normálistól eltérően egyre gyakrabban tapasztalunk ilyen tüneteket, különösen ételek fogyasztását követően, akkor lisztérzékenyek vagyunk.

Egy 2012-es amerikai kutatásból kiderült, hogy a gluténérzékenyek 56, a cöliákiásoknak pedig 30 százaléka rendszeresen megtapasztalt fejfájást, illetve migrént (az egészséges kontrollcsoportban ez az arány mindössze 14 százalék volt).

Azt régóta tudjuk, hogy bizonyos ételek kiválthatnak migrént vagy ronthatják a fejfájós betegek állapotát - ezek között a kiváltó ételek között a gluténtartalmú élelmiszereket is megtalálhatjuk.

Állandó fáradtság

Ha fáradtnak érezzük magunkat akkor, is, ha nem csinálunk semmit, akkor a glutén allergia vizsgálat ajánlott, ilyen esetben ugyanis a szervezeten belül okozza valami ezeket a tüneteket.

Homályos látás

A lisztérzékeny emberek gyakran szenvednek ködös látástól, gyakori szédüléstől és koncentrálási zavaroktó

Ízületi Fájdalom

Ha állandóan fájnak az ízületek, az annak az eredménye, hogy a glutén allergia gyulladást és duzzanatot okoz.

Gyengébb immunrendszer

Ha gyakran érnek megbetegedések, vírusos fertőzések, gyulladások, akkor a glutén érzékenység legyengítette az immunrendszerünket.

Rossz hangulat, lassú gondolkodás

Az állandó nyomott hangulat, feszültség, ingerlékenység, hangulati ingadozások mind-mind a glutén allergia következményei.

A gluténérzékenység egyik lehetséges tünete a nehézkes, lelassult gondolkodás, a koncentrációs nehézségek, a memóriazavarok, a zavarodottság. 

Több kutatás is talált összefüggéseket a szorongás, a depresszió és a hangulatzavarok, valamint a gluténérzékenység között, de ennek pontos háttere még nem tisztázott.

A hangulatzavarok, az állandó nyűgösség különösen a kisgyermekeknél lehetnek figyelmeztető jelek, de az idősebb gyerekeknél és a felnőtteknél is nagyon jól észrevehető, hogy a glutén hatására megváltozik a hangulatuk.

Bőr problémák

A korpás haj, a hámló, viszkető és húzódó bőr egyaránt az ekcéma tünete lehet, ez pedig összefüggésben állhat a gluténérzékenységgel.

A pikkelyes bőr, a hámlás, viszketés pszoriázisra is utalhat.

Ennek az autoimmun betegségnek a fellángolásánál is nagy jelentősége van a táplálkozásnak, és a gluténtartalmú ételek mellőzése jelentősen csökkentheti a tüneteket.

A gluténérzékenység emellett egyéb bőrtüneteket is okozhat, például csalánkiütéseket vagy apró kiütéseket a felkaron (csirkebőr), illetve gyakoribbá teheti ezek megjelenését.

Képtalálat a következőre: „gluténmentes képek”

Fogszuvasodás

A glutén érzékenység valóban okozhat fog problémákat, fogzománc kopását, fekélyek kialakulását, fogak romlását.

Hormonális egyensúly

A glutén érzékenység kihatással van a hormonokra is, különösen az ösztrogén nevű hormonra, ami szabályozza a menstruációs ciklust, a hőhullámokat, de akár a fogyást és a hízást is.

Azon férfiak és nők körében, akiknél gluténérzékenységet, illetve cökiáliát diagnosztizáltak, sokkal gyakoribb a terméketlenség, mint az egészséges népesség körében.

Ennek egyrészt oka lehet a gluténérzékenységgel összefüggő alultápláltság, de a szakemberek még nem derítették fel ennek az összefüggésnek a pontos okait.

A gluténmentes étrend azonban javíthat a fogantatási esélyeken.

A fenti esetek mindegyikében nem árt meggyőződni arról, hogy minden rendben van a szervezetünkben és kizárni a glutén érzékenység lehetséges kockázatát.

Ezért, ha bármilyen tünetet tapasztalunk a fentiek közül, ajánlott felkeresni orvosunkat.

Megoldást jelenthet:

Reg-enor testtisztító program és a hozzá tartozó étkezésváltás - méregtelenítés, testtisztítás az emésztőrendszernek is!

A tapasztalatok alapján az ételallergiák és bélgyulladások tünetei enyhülnek, akár el is múlhatnak!

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

Saját recept gyűjteményünket, az Étlapozót itt találod:

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlat ITT letölthető!

Saját recept ötletgyűjteményünket  ITT találod!

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztésí problémák és az enzimtermelés rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.

Vedd meg olcsóbban, törzsvásárlói regisztrációval!

Regisztráció információ a www.okonatura.hu főoldalán a Regisztráció új tagoknak menüben találhatók! 

 https://www.biocomnetwork.ch/hu/regisztracio  

Amennyiben a kúrában gondolkozol, ismerkedj meg a hozzá rendelt étkezéssel:

REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA

  1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha, és sertéshúsból készült ételeket.
  2. Fogyassz nagyon sok zöldséget nyersen, sütve, főzve, párolva és a salátákhoz ecet helyett a citrom levét használd!
  3. Kúra alatt csak állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy GI vaj.
  4. Fogyaszthatsz mértékkel rizst és pirítós kenyeret, de ha fogyni is szeretnél a tészta és a burgonya mértékre vigyázz!
  5. Ne használj semmilyen növényi olajat (kókusz zsírt sem), ne egyél növényi zsírokat tartalmazó élelmiszeripari termékeket és olajos magvakat sem!
  6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt!
  7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet, xilitet is) és az azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket. Fogyasztható Eritrit, Stevia és aszpartamot nem tartalmazó édesítő.
  8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, grapefruit mérsékelt mennyiségben gránátalma, kókusz. A gyümölcs csak önálló ételként ehető!
  9. Igyál legalább napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
  10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül!

Keresd Facebook csoportunkat, és csatlakozz a Reg-enor fogyasztók közösségéhez! Kérdések, válaszok, tapasztalatok, praktikák, receptek, motiváció!

Kattints a képre, és kérd a belépésedet:

FLORA PLUS   Probiotikum komplex


Ez a komplex termék hét bélrendszeri probiotikum-törzset tartalmaz, amelyet az emésztőrendszeri működés és a bélrendszeri mikrobiális egyensúly fenntartására terveztek. Használatával jelentősen javíthatók a bélflóra károsodásával összefüggésbe hozható állapotok. A készítmény, közel 4 milliárd élő mikroorganizmussal rendelkezik.
A termék fontos szerepet játszik a következő esetekben:
- bélflóra megújulása,
- méregtelenítés kiegészítője,
- nagymértékben hozzájárul immunrendszerünk megfelelő működéséhez.
A „jó” baktériumok előnyei:
Az emberi szervezetben baktériumok milliói élnek. A „jó" baktériumoknak köszönhetjük többek közt az emésztést, egyes vitaminok termelését, illetve a fertőzésekkel szembeni védelmet. Ez a probiotikum tabletta nagy bacilusszámával, töménységével, savvédő köpenyével, kiemelkedik a forgalomban lévő tejsavbaktérium-készítmények köréből.
A következő kulcsfontosságú probiotikumokat tartalmazza:
Baccilus subtillus, B.longum, B.breve, L. acidophilus, L.plantarum, L.rhamnosus, L.casei

Lehetséges előnyei általánosságban:
•    Antibiotikus kezelések alatt és után a bélflóra védelme, regenerálása, mindenfajta emésztési rendellenesség kezelése
•    Immunrendszer erősítése, autoimmun betegségek kezelése, ekcéma megelőzése, tüneteinek csökkentése
•    Mindenféle allergia, de legfőképpen bélrendszeri- és emésztési allergiák enyhítése
•    Bélrendszeri betegségek gyógyítása, Candida albicans és más gombák túlszaporodásának megakadályozása
•    Krónikus fáradtság, klimaxos tünetek leküzdése, vastagbélgyulladás, IBS és Crohn-betegség tüneteinek enyhítése
•    Hólyag-, és egyéb fertőzések, krónikus izomfájdalmak enyhítése, megelőzése, magas koleszterinszint, vérnyomás normalizálása
•    Laktóz-intolerancia kezelése, végbélrák bekövetkezési valószínűségének csökkentése
•    Patogén mikroorganizmusok termelésének gátlása
•    Az Európai Unió által finanszírozott Emberi Egészség Csoport, a PROEUHEALTH, 2001-ben kimutatta, hogy bizonyos probiotikumok, legfőképpen a Lactobacillus törzsek komoly szerepet játszhatnak a bélrendszer gyulladásainak megelőzésében.

Keresd elérhetőségeinken:

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Digest Complex 500mg - Emésztőenzim kapszula


„A mellékhatások nélküli növényi enzimkivonatok nemcsak az egészség és hosszú élet számára fontosak, hanem életbiztosítást jelentenek a betegségek ellen.”
(Dr. Edward Howell biokémikus és táplálkozás-kutató)
Vizsgálatok igazolják, hogy a Föld lakosságának 80%-a létfontosságú enzimek hiányában szenved. Az enzimek olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és aminosavakat szabadítanak fel a táplálékból, amelyek a szervezet zavartalan működéséhez, az egészséges élethez szükségesek, így kijelenthetjük: enzimek nélkül nincs élet! Ezekhez viszont szinte csak a nyers és zöld ételekből, gyümölcsökből jut a szervezetünk!
Az emésztési rendellenességek kellemetlen tünetekkel járnak, de sokkal súlyosabbak azok a rejtett okok, amik komoly betegségekhez vezetnek. Zavarát kezdetben gyakori felfúvódás jellemzi.

Ezt ismétlődő hasmenés vagy székrekedés követheti. Később fogyás, gyengeség, az immunrendszer gyengülése és krónikus betegségek megjelenése tetőzheti.

A kevés nyers gyümölcs és zöldség bevitelével az enzimhiányos állapotnak kedvezünk, s ezzel a betegségeknek adunk teret.

A kialakult emésztési rendellenességeket legkönnyebben kívülről bevitt emésztőenzimekkel lehet megszüntetni.

Minden főtt étel fogyasztása után szükséges lenne bevenni! Nem alakul ki használatával hozzászokás!

A termék tartalmazza a főbb emésztőenzim-csoportokat: amiláz, proteáz és lipáz és észteráz, peptidáz, nukleáz, elasztáz, kollagenáz, tripszin és a kimotripszin formájában.
Fontos tudni, hogy az idő előtti öregedésnek elsősorban enzimhiány az oka!


Legfőbb hatásai lehetnek:
•    Nehéz étkezés utáni könnyű széklet előidézése, gázképződés, puffadás, hányinger, görcsök megelőzése és kezelése, gyógyítása
•    Tejtermékek könnyebb emésztése, bőrkiütések, székletürítési zavarok kezelése (hasmenés/székrekedés)

Keresd elérhetőségeinken:

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: Természetgyógyászat szakkönyv,  Tudasfája, Ökonatura

Eperjesi Klára természetgyógyász, fitoterapeuta