VEGA RECEPTÖTLETEK a REG-ENOR Kúrához - nem csak vegáknak

Elképesztő mértékben nő a Reg-Enor készítmény népszerűsége, mely a hozzá tartozó étrenddel alkot egy sajátos, jellemzően zsíralapú diétát. Igen ám, csakhogy a számos egészségügyi probléma esetén fényesen bizonyító Reg-Enor  használata iránt egyre inkább érdeklődnek olyanok is, akik húsmentes táplálkozást folytatnak, egyszerűbben fogalmazva vegetáriánusok . 

Itt a jó hír: számukra is van megoldás, odafigyeléssel, kreativitással! Az alábbiakban összeállított, kipróbált, működő receptekre a feltaláló, Szabó Szigfrid is rábólintott .                   Íme a „kiskapuk” amelyek segítségével mindezt el lehet érni hús és zsír nélkül is. Hogyan?  

Vegáknak Ghí készítése házilag

1kg vajból kb. 40 perc alatt készíthetünk kb. 700g mennyiségű ghít.

A vajat egy lábasban először közepes lángon olvasszuk fel. Aztán vegyük kicsire a lángot, és melegítsük tovább. Szép lassan forrjon, inkább csak kavarogjon, mint bugyogjon.

Időnként egy szűrővel vagy lyukacsos kanállal szedjük le a habot a tetejéről. Amikor a habképződés megszűnik, a ghí szép, áttetsző aranysárga színű lesz, készen vagyunk.

Egy szűrőbe tegyünk gézt vagy valamilyen sűrű szövésű anyagot, és óvatosan szűrjük át a ghít egy tárolóedénybe úgy, hogy a lábas aljára rakódott fehérje ne kerüljön bele. Zárható üvegekben vagy edényben tároljuk.

A ghí hűtés nélkül tárolható. A leszedett hab értékes anyagokat tartalmaz, de most a kúra ideje alatt nem fogyasztható.

Tönkölybúza kenyér házilag

  • 25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt (bio, nem bio…)
  • 50 dkg fehér tönkölyliszt
  • 1,8 dkg friss élesztő
  • 1 ek só
  • 2ek ghí vagy zsír
  • 5,5dl LANGYOS víz

Minden hozzávalót egy tálba rakunk és a víz hozzáadásával elkeverjük a hozzávalókat egy fakanállal. (Ha kevés a víz, pótoljuk). A tészta nokedli állagú legyen!

Kiolajozott kelesztő tálban 1,5 órát kelesztjük. Félidőben át szoktam mozgatni kicsit. (Újabb 3 perc.) A kelesztés utolsó 15 percében bekapcsolom a sütőt 250 fokra és beteszem egy nagyobb méretű jénai mélyebb felét. (A fehér kenyér pont fordítva sül, ott a mélyebb részt használom tetőnek, mert az keményebb tészta és magától is megáll.)

Fontos: ha nincs forróra hevítve az edény, menthetetlenül beleragad a kenyér! Szimplán átborítom a forró sütőedénybe. (3,5 perc) Ráteszem a tetejét és 45 percig rá sem nézek. Utána lekapom a fedőt, a hőmérsékletet 210 fokra veszem (32,5 másodperc) és 15 perc alatt szépen pirosra sül. Rácsra teszem hűlni.Nagyon fontos, hogy NE vágjuk fel forrón, mert kiáramlik az összes gőz a kenyérből és a vágás mentén „szalonnás” és száraz lesz!

A VEGÁK ESETÉBEN IS NAGYON FONTOS, HOGY MINDEN ÉTKEZÉSEKHEZ EGYÜNK 1-2 EVŐKANÁL GHÍT VAGY ZSÍRT!

REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK:

- Kásák (rizs, kukorica, hajdina és köles).

Elkészítésük: ½ csésze kása, egy pici forró víz, annyi, hogy keverhető legyen, ehhez hozzákeverünk 1 evőkanál ghít és ¼ sárga grapefruit levet.

Pirítósra

  • - Gabonakolbász (cukor-, fruktózmentes).
  • - Csirák (lucerna, retek, mustár, napraforgó, bab, borsó, brokkoli stb.). A mag csirákat lehet enni, nincs benne olaj, mert a magja felhasználta a növekedéséhez.
  • - Saláták Ghível vagy zsírral és frissen csavart citromlevével.
  • - Ghí vajas kenyér

Padlizsánkrém:

1db padlizsánt 1/2-be vágunk, sütőben megsütjük, mikor kész, kikaparjuk a belsejét. Pár csepp citromlé, só, chili paprika por, hing (vagy hagyma) és petrezselyem hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.

Pritamin paprikakrém:

2db pritamin paprikát egészben megsütünk, mikor kész, a magházat kivesszük. Hing (vagy fokhagyma), chili paprika por, bazsalikom, oregánó, só hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.

Avokádókrém:

- 1-2 avokádóhoz 1db paradicsom. Pár csepp citromlé, chili paprika por, fokhagyma, só hozzáadása után és 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.                                                           -  Készíthetünk gyorsan villával megtört avokádó krémet is csipet sóval és pár csepp citromlével  ízesítve, melyet  ghi vajas pirítósra  kenünk

- Paradicsomkrém:

2db paradicsom. Hing (vagy fokhagyma), só, chili paprika por, oregánó, bazsalikomot hozzáadása után 1-2 evőkanál ghível turmixszoljuk.

 -Tojásrántotta zsírral vagy ghivajjal

Minden étkezés mellé fogyasszunk valamilyen zöldséget, mint paradicsom, paprika (erős, piros, tv), rukkola, bébi spenót, jégsaláta, zöld vagy lilahagyma, retek, káposzta, sárgarépa, karalábé, cékla stb.

EBÉD- VAGY FŐÉTKEZÉSI ÖTLETEK NEMCSAK VEGÁKNAK:

Brokkolikrém leves:

1db brokkoli, 2db sárgarépa, 1 db fehérrépa. A hinget (vagy fokhagyma), bazsalikomot, oregánót, chili paprika port, koriandert, római köményt, őrölt babérlevelet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit, a megtisztított sárgarépát és fehérrépát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ne lepje el. Mikor megpuhultak a zöldségek, levesszük a tűzről, össze turmixszoljuk és sózzuk. Tehetünk bele krutont. (A kenyeret kis kockákra vágjuk, sütőpapírra kiterítjük és megpirítjuk a sütőben.)

Bableves:

250 gr bab (pár órára beáztatjuk), 1-2db sárgarépa, 1db fehérrépa, ¼ zeller. A hinget (vagy fokhagyma és hagyma), köményt, őrölt babérlevelet, chili paprika port, őrölt koriandert, római köményt, petrezselymet ghívajon megpirítjuk, utána beletesszük az apróra vágott paradicsomot és paprikát, ezt megdinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a víz. Beleteszünk ½ csésze .ős búzát. Mikor megpuhult, sózzuk.

Zöldségleves:
Borsó, fehérrépa, sárgarépa, ¼ zeller, 1/4 karalábé, ¼ kelkáposzta. A hinget (vagy hagymát), 1 csipet borsika füvet, 1 csipet lestyánt, chili port, kurkumát, majoránnát, tárkonyt, szerecsendiót, petrezselymet ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket. Felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk. Tészta helyett tehetünk bele krutont.

Spenótkrém leves:
1kg spenót. A fokhagymát, curryt, római köményt, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a spenótot, kevés vízzel felöntjük (mert össze fog esni a spenót). Amikor megfőtt sózzuk, turmixszoljuk. Hozzáadunk 250 ml rizstejszínt és annyi vizet, hogy leves állagú legyen. Visszatesszük a tűzre és 10 percig főzzük. Tehetünk bele krutont.

Spenót főzelék:
Ugyanúgy készül, mint a spenótkrém leves csak a végén nem öntünk hozzá még plusz vizet.

Babfőzelék, borsófőzelék, zöldbab főzelék készítésekor pirított rizs lisztet és rizs tejszínt ( növényi olaj mentest) használjunk.


EGYTÁL ÉTELEK nemcsak Vegáknak

Zöldségragus rizs-,  durum-, vagy tönkölytészta
Kukorica, borsó, sárgarépa, cukkini vagy padlizsán (lesózva), fehérrépa. A rizstésztát megfőzzük és lecsepegtetjük. Közben a hagymát, fokhagymát, koriandert, római köményt, bazsalikomot, oregánót, petrezselymet, kurkumát, reszelt gyömbért ghín megpirítjuk, hozzáadjuk a megtisztított, felaprított zöldségeket. Mikor megpuhultak a zöldségek, sózzuk és összekeverjük a tésztával.

Rántott zöldségek rizzsel:
1 csésze rizst megmosunk, közben a kurkumát, petrezselymet és curry levelet megpirítjuk ghín. Hozzáadjuk a rizst, pár percig pirítjuk, folyamatosan keverjük, felöntjük 2 csésze vízzel. A végén sózzuk.

Cukkinit, zellert egy kis zacskóba teszünk, sóval és chili porral megszórjuk, ghít teszünk rá, bezárjuk a zacskót, a hozzávalókat jól összekeverjük. ½ – 1 órát pihentetjük.

A levet, amit engedett, leöntjük róla és meghempergetjük kukoricapehelyben. Ghível kikent tepsibe tesszük és készre sütjük. Ehetünk hozzá aprított céklát és répát.

A rántott zöldségeket készíthetjük sült édesburgonyával. Ugyanúgy készítjük, mint a rizsest, de itt az édesburgonyát is beletesszük a zacskóba pácolódni a végén. A burgonyát nem hempergetjük bele a kukorica pehelybe, hanem sütő papírral kibélelt tepsibe tesszük.

 Rizstejszínes cukkiniragu rizzsel vagy sült édesburgonyával:

A rizst vagy sült édesburgonyát ugyanúgy készítjük, mint az előző receptben.

A hinget, kurkumát, petrezselymet, oregánót, bazsalikomot ghín megpirítjuk, hozzá adom a felkockázott cukkinit. Mikor elkészült sózzuk.

Húsnélküli Töltött káposzta:

1 fej káposzta. A káposztából kivágjuk a torzsát és forró vízben 2-3 percig abáljuk. Egy villa segítségével kiemeljük a káposztafejeket és lefejtjük a külső leveleket. Hűlni hagyjuk. Ez alatt főzzünk meg 250 gr barna rizst, amit hagyunk kihűlni.

Közben elkészítjük a töltelékbe valót: Ghín megpirítunk rizslisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, fokhagymát és hagymát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet. Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük. Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Egy kicsit pihentetjük. Ez alatt egy nagy fazékban ghín pirítunk hagymát, őrölt köményt, majoránnát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet, majd hozzáadjuk az aprított káposztát és piros paprikát és kurkumát.

A töltelékeket megtöltjük és szorosan egymás mellé rakjuk. Felöntjük paradicsomlével (lehetőleg házi) és kevés vízzel.  Letakarjuk, készre főzzük.

Húsnélkűli Töltött paprika:

Ghín megpirítunk rizs lisztet, majoránnát, petrezselymet, őrölt köményt, fokhagymát és hagymát, őrölt babérlevelet, chili port, borsika füvet.

Amikor megpirultak, hozzáadunk aprított paradicsomot és paprikát, ezután beletesszük a piros paprikát, hozzáadjuk a gabonakolbászt (cukor és fruktóz nélküli), adunk hozzá vizet és 3-5 percig főzzük.

Amikor kész, rögtön hozzáadjuk a barnarizshez. Beletöltjük a kicsumázott paprikába, a maradék töltelékből kis gombócokat formálunk és a paprikák mellé tesszük. Felöntjük paradicsomlével és készre főzzük.

 Rakott rizses lecsó:

2 bögre rizst megfőzünk, sózzuk. 2 db cukkinit ghín megpirítunk, amikor elkészült, a tepsit ghível kikenjük, lerakunk egy réteg rizst, aztán egy réteg cukkinit, erre a kész lecsót addig rétegezzük, hogy rizs legyen a tetején.

A tetejét vékony szelet cukkinival letakarjuk, sózzuk, bazsalikommal, oregánóval, chili porral megszórjuk és rizstejszínnel meglocsoljuk. 20 percig sütjük.

 ITALOK:

  • RO tisztított víz - Hidrogéndús Lurdes víz - Fehér grapefruitos víz - Citromos víz - Préselt cékla, répa és grapefruitos lé

Jó étvágyat kívánunk!

Füredi Éva összeállítása

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt ITT találhatsz.

Részletes recept ajánlatok ITT letölthetők!

Ötletadó  recept ajánlatot ITT találod!

A Reg-enor fő szerepe egy teljes testtisztítás, az idegen anyagok eltávolítása a sejt közötti állományból, ill. az emésztő- és immunrendszer megerősítése.

Fogyasztásával párhuzamosan a kívánt cél elérése érdekében az alábbi étrend követése segít abban, hogy a szervezet megtisztuljon. A kúra elején az epe és máj és a vesék tisztulását, emésztésí problémák és az enzimtermelés rendeződését érzékeljük a hasi körméretek és testsúlyunk csökkenése mellett.

Vedd meg olcsóbban, törzsvásárlói regisztrációval!

Regisztráció után a Reg-enor ára 5800.-Ft/db.  

Regisztráció információi a www.okonatura.hu főoldalán a KAPCSOLAT menüben találhatók!

Regisztráció :  https://www.biocomnetwork.ch/hu/regisztracio   Regisztráció új tagoknak menüben.

REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA

  1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha, és sertéshúsból készült ételeket.
  2. Fogyassz nagyon sok zöldséget nyersen, sütve, főzve, párolva és a salátákhoz ecet helyett a citrom levét használd!
  3. Kúra alatt csak telítetlen állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy GI vaj.
  4. Fogyaszthatsz rizst, burgonyát, tésztát és pirítós kenyeret, de ha fogyni is szeretnél a mértékre vigyázz!
  5. Ne használj semmilyen növényi olajat (kókusz zsírt sem), ne egyél növényi zsírokat tartalmazó élelmiszeripari termékeket és olajos magvakat sem!
  6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt!
  7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet, xilitet is) és az azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
  8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, grapefruit, kiwi, gránátalma, savanyú alma mérsékelt mennyiségben, önálló ételként
  9. Igyál legalább napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
  10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül!

 

Forrás: http://biocomag.ch/cikkek/karcsusodjon-velunk/vega-receptek-reg-enor-kur...