Villámrelaxáció stressz ellen

Bárhol és bármikor alkalmazható villámrelaxáció stressz ellen!

Prof. Dr. Bagdy Emőkét szerint a következő gyakorlat kiváló, könnyen elsajátítható és bárhol alkalmazható villámrelaxáció - íme:

"Álljunk föl, és végezzük el együtt ezt az egyszerű, de felettébb hasznos gyakorlatot. A villámrelaxáció lépéseit bárhol elvégezhetjük, a fő, hogy intenzíven koncentráljunk arra, amit csinálunk:

  • 1. Jó erősen zárjuk ökölbe a kezünket, és tartsuk fenn a feszítést – nem olyan nagyon, hogy még a körmünk is benyomódjon a tenyerünkbe, csak annyira, hogy érezzük, megfeszült az öklünk.
  • 2.Most hajlítsuk be a könyökünket, hogy csak úgy dagadozzanak a bicepszek! Ezután szorítsuk oda a könyökünket a bordakosárhoz.
  • 3.Most jön a láb, végigfeszítjük a lábunkat, a farizmok is kőkemények, húzódjunk egy kicsit fölfelé, mintha két centit nőni akarnánk,
  • 4.majd engedjük ki a levegőt, nyissuk szét a tenyerünket!

Ennyi az egész, nyugodtan foglaljunk helyet! Amikor túl sok feszültség van bennünk, akkor csináljuk meg ezt a gyakorlatot, majd tartsunk egy kis szünetet, és ismételjük meg még egyszer.
Az idegrendszer számára ugyanis természetellenes folyamat, ha túl erősen feszítjük az izmainkat, ezért automatikusan védelmezni kezdi a szervezetet, majd benyomja az 'ellazulás' parancsot. Ez az áldott kis módszer pontosan annyi feszültséget von el, hogy a maradéktól már nem betegszünk meg, nem kapunk fejfájást, azzal már meg tud küzdeni a szervezet. Szívből javaslom, hogy bárhol tör ránk a feszült állapot, használjuk rendszeresen ezt a módszert, mert csodákat tesz! "

Prof. Dr. Bagdy Emőke: Hogyan lehetnénk boldogabbak?