Belső harmónia megőrzése

Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Hogyan befolyásol bennünket a félelem?

Emlékeznek arra, hogy szüleink hogyan érték el azt, hogy gyerekként ne nyúlkáljunk a tűzbe?

Az egész hormonrendszeredet felboríthatja a stressz

Szívbetegség, reflux, fekély, szorongás, cukorbetegség vagy akár pánikbetegség is kialakulhat a tartós stressz miatt, s emellett tartós fejfájás, alvászavar és depresszió is megjelenhet.

Aranyozzuk be a sötét őszi, téli napokat!

Most, így a tél közeledtével rövidülnek a nappalok, egyre korábban sötétedik. Mogorvák, rosszkedvűek az emberek, még a nap is kevesebbet süt.
Aranyozzuk hát be ezeket a szürke, esős, havas napokat!

Az ARANY szó hallatán sokan felkapják a fejüket. Általában az arany, mint nemes fém, ékszer jut eszünkbe. Gondoltak már rá, hogy ezt fogyasztani is lehet? Kiváló hatásainak köszönhetően nagyon sok területen segíthet. Méghozzá mellékhatás mentesen!

Öngyógyító légzésgyakorlatok

Egy ember átlagosan 20040-szer vesz levegőt egy nap alatt, azonban kevesen tudatosan és megfelelő hatékonysággal tesszük ezt. Újszülött korban hasi légzéssel lélegzünk, ezt azonban felnőtt korunkra felválltja a rövidebb, felszínesebb mellkasi légzés, ugyanis a stessz hatására a hasfal megfeszül, így kevesebb lehetőséget ad a kiegyensúlyozottabb, hatékonyabb légzésre.

4-7-8 légzés

A körömrágásról

A körömrágást kényszerbetegségként tartják számon, és mint ilyen, valószínűleg szorongásra vezethető vissza. Legalábbis így tartotta eddig a legtöbb orvos és pszichológus. Ma már többféle elmélet is létezik a "csúnya szokás" okainak magyarázatára. Az egyik szerint , ha már muszáj csökkentenünk a feszültséget, akkor a körömrágás nem is olyan rossz ötlet.

Betegségeink lelki okai

Szerencsére egyre szélesebb körben elfogadott nézet az, hogy az egészségünk nem kizárólag fizikai testünk épségének következménye. Testünk, lelkünk, szellemünk és a minket ért külső hatások együttesét, egymáshoz való viszonyát is érdemes megvizsgálni egy-egy betegség kialakulásakor.

Ha  egy negatív érzelem kibillent minket az egyensúlyunkból, és ez az állapot tartósan fennáll, akkor a szervezetet átjáró energiák nem tudnak megfelelően áramlani.  Elakadások, blokkok keletkeznek, amelyek szintjén az egyes szervekben kezdetben kisebb funkciózavarok, később egyértelműen kimutatható betegségek jelentkeznek. A betegségek tünetei figyelmeztetnek  arra, hogy felfogásunkon, hozzáállásunkon, életmódunkon változtatnunk kell.

Teszt: Mennyire vagy kimerült, fenyeget a kiégés?

A következő 26 kérdésre adott válaszból kiderülhet, hogy mennyire érint a burnout (kimerültség, kiégés) problémakör. A kérdések a leggyakoribb kimerültség/kiégés tüneteket, érzéseket érintik. 0-5-ig értékeld, súlyozza az egyes kérdéseket, amelyek igazak rád!

Agy-aerobic

Napjainkban inkább a testedzésre koncentrálnak az emberek. Pedig az agytréning is fontos annak, aki nemcsak fizikailag, hanem szellemileg is fiatal szeretne maradni.

Hippokratész személyiségtípusai

Az embereket mindig foglalkoztatta az a kérdés, hogy miért vagyunk különbözőek, miért reagálunk másként a ránk ható ingerekre, miért értelmezi két ember ugyanazt a helyzetet eltérően.

A depresszió életmódunkból és táplálkozásunkból fakad

A depresszió járványos méreteket öltött. Ha egy betegség a növekvő szénhidrátfogyasztással és az elhízással együtt kezd gyakorivá válni, logikus gondolat, hogy a kettő oki kapcsolatban áll egymással, még ha ez elsőre meghökkentő gondolat is volna. A depresszió gyakoriságának növekedése nagyon hasonlít a szívbetegség, elhízás, cukorbetegség járványos növekedésére.

Oldalak