Reg-enoros lekvárok és savanyúságok

ÜZLETÜNKBEN ÚJRA LEHET KAPNI A REGE-ENOR DIÉTA SORÁN FOGYASZTHATÓ LEKVÁROKAT ÉS SAVANYÚSÁGOKAT!!!

Már az ÖkoNatura Kft pécsi központjában is megvásárolhatóak a Reg-enor diéta elveihez igazodó zöldséglekvárok és savanyúságok! 
Sipos Zsuzsanna, vegyszerek használatát mellőző őstermelő, a Reg-enor diétát jól ismerő  tagunk kísérletezte ki a receptúrákat
A szükséges kereskedelmi engedélyek birtokában készíti a "finomságokat" és remélhetőleg jövőre még tovább fog  bővülni a kínálat.... 
Szabó Szigfrid feltaláló a termékek összetételét átnézte, megkóstolta, majd örömmel adta hozzájárulását, hogy ajánljuk a "bűnözés mentes" diétához 


Várunk minden klubtagunkat és minden Reg-enorozót a Pécs Jókai utca 30 szám alatti üzletünkbe, de a törékeny portéka miatt a  postázást és a futárszállítást egyenlőre nem tudjuk vállalni.
Milyen fajták kaphatóak és mennyiért? 
Hogy készülnek és mit tartalmaznak?  - olvasd a továbbiakat...

Rövid videó a készítés menetéről:

Zöldség lekvárok: 

Sárgarépa lekvár

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, darabolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, puhára főzés után turmixolom és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: sárgarépa, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav,  borókabogyó

Töltő tömeg / Kiszerelés:  200g / 220 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 490.-

 

Sült sütőtök lekvár

 A terméseket szennyeződéstől mosással történő megtisztítás után darabolom és megsütőm, majd a héj eltávolítása után turmixszolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, forrás előtt hozzá adom a zselésítőt és felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: sütőtök, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav, tonkabab

Töltő tömeg / Kiszerelés:   200g / 220 ml

                                           370g / 370 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár:  690.-/ 200g

                        1150.-/ 370g

 

Cukkini lekvár fahéjas édesítőszerrel

 A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, a fahéj rudakkal, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők:cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, fahéjrúd, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés:   200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás:14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 750.-

 

 Cukkini lekvár citromos édesítőszerrel

 A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal és az édesítőszer maradékával felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 750.-    

 

Zöldparadicsom lekvár vaníliás édesítőszerrel

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, zselatin, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 690.-

 

 Zöldparadicsom lekvár édesítőszerrel

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, őrölt szegfűszeg, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 690.-

Savanyúságok:

Csalamádé vegyes vágott savanyúság

 A terméseket többszöri mosás, amelyiknél szükséges hámozás után legyalulom, sózom és pár órát állni hagyom majd szűrőbe lecsöpögtetem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök. 

Összetevők: uborka, különböző paprikák, zöldparadicsom, lila hagyma, vörös hagyma sárgarépa, só, eritrit, citrom leve, víz

Töltő tömeg /Kiszerelés:   240g / 370ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 550.-

Csemege uborka                              

Az uborkákat sós vízben előmosom, majd egyenként átdörzsölöm és újabb mosás után a frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: uborka, só, eritrit, aszkorbinsav, fűszerek (bors, mustármag, koriander, kömény, babérlevél, kapormag), víz

Töltő tömeg / Kiszerelés:  400g / 720 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 750.-

                         

Cékla szeletek

 A terméseket többszöri mosás után hámozom, szeletelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz

Töltő tömeg / Kiszerelés: 300g / 720ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

Fogyasztói ár: 720.-

 

Cékla reszelt

 A terméseket többszöri mosás után hámozom, lereszelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz

Töltő tömeg / Kiszerelés:  200g / 370ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben 

Fogyasztói ár: 590.-