Reg-enoros lekvárok és savanyúságok


Sipos Zsuzsanna, vegyszerek használatát mellőző őstermelő, a Reg-enor diétát jól ismerő  tagunk kísérletezte ki a receptúrákat. Elérhetősége: 0620/772-0589  Facebook:https://www.facebook.com/sipizsuzskreacio/
A szükséges kereskedelmi engedélyek birtokában készíti a "finomságokat" és remélhetőleg jövőre még tovább fog  bővülni a kínálat.... 
Szabó Szigfrid feltaláló a termékek összetételét átnézte, megkóstolta, majd örömmel adta hozzájárulását, hogy ajánljuk a "bűnözés mentes" diétához 


Várunk minden klubtagunkat és minden Reg-enorozót a Pécs Jókai utca 30 szám alatti üzletünkbe, de a törékeny portéka miatt a  postázást és a futárszállítást egyenlőre nem tudjuk vállalni.
Milyen fajták kaphatóak és mennyiért? 
Hogy készülnek és mit tartalmaznak?  - olvasd a továbbiakat...

Rövid videó a készítés menetéről:

Zöldség lekvárok

Sárgarépa lekvár

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, darabolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, puhára főzés után turmixolom és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: sárgarépa, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav,  borókabogyó

Töltő tömeg / Kiszerelés:  200g / 220 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben

 

 

Sült sütőtök lekvár

 A terméseket szennyeződéstől mosással történő megtisztítás után darabolom és megsütőm, majd a héj eltávolítása után turmixszolom és felteszem főzni a hozzávalókkal, forrás előtt hozzá adom a zselésítőt és felfőzőm, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: sütőtök, eritrit, citrom, pektin, aszkorbinsav, fűszerek

Töltő tömeg / Kiszerelés:   200g / 220 ml

                                           370g / 370 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14 -20 °C, felbontás után hűtőben

                  

 

Cukkini lekvár fahéjas édesítőszerrel

 A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, a fahéj rudakkal, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők:cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, fahéjrúd, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés:   200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás:14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

 Cukkini lekvár citromos édesítőszerrel

 A terméseket a föld és egyéb szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után hámozom, újra mosom és darabolom, majd az édesítőszer egy részével, citrommal és vanília rúddal felteszem főzni. Puhára főzést követően bot mixerrel pépesítem és még egyszer a zselésítő anyaggal és az édesítőszer maradékával felfőzőm majd a frissen elmosott és forró vízben lévő üvegekbe töltöm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: cukkini, eirtrit, citrom, citruspektin, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

 

Zöldparadicsom lekvár vaníliás édesítőszerrel

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, zselatin, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

 

 Zöldparadicsom lekvár édesítőszerrel

 A terméseket szennyeződéstől többszöri mosással történő megtisztítás után darabolom és turmixszolom, felteszem főzni a hozzávalókkal, a főzés befejezése előtt pár perccel hozzá adom a zselésítő anyagot, majd frissen elmosott forró vízben lévő üvegekbe töltőm lezárás után pár percre fejre állítom, és száraz dunsztba teszem.

Összetevők: zöldparadicsom, eritrit, citrom, citruspektin, aszkorbinsav, fahéjrúd, őrölt szegfűszeg, vanília rúd

Töltő tömeg / Kiszerelés: 200g / 220ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

Savanyúságok:

Csalamádé vegyes vágott savanyúság

 A terméseket többszöri mosás, amelyiknél szükséges hámozás után legyalulom, sózom és pár órát állni hagyom majd szűrőbe lecsöpögtetem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök. 

Összetevők: uborka, különböző paprikák, zöldparadicsom, lila hagyma, vörös hagyma sárgarépa, só, eritrit, citrom leve, víz

Töltő tömeg /Kiszerelés:   240g / 370ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

Csemege uborka                              

Az uborkákat sós vízben előmosom, majd egyenként átdörzsölöm és újabb mosás után a frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: uborka, só, eritrit, aszkorbinsav, fűszerek (bors, mustármag, koriander, kömény, babérlevél, kapormag), víz

Töltő tömeg / Kiszerelés:  400g / 720 ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

                         

Cékla szeletek

 A terméseket többszöri mosás után hámozom, szeletelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz

Töltő tömeg / Kiszerelés: 300g / 720ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben

 

 

Cékla reszelt

 A terméseket többszöri mosás után hámozom, lereszelem és frissen elmosott üvegekbe helyezem. A felöntő lé elkészítése után minden üveget feltöltők, lezárok és kigőzölök.

Összetevők: cékla, eritrit, citrom leve, só, víz

Töltő tömeg / Kiszerelés:  200g / 370ml

Minőség megőrzési idő: 12 hónap

Tárolás: 14-20 °C, felbontás után hűtőben