Tudod-e melyik vitamin hiánya növeli a daganat képződés kockázatát, mégis keveset fogyasztunk belőle?

A D-vitamin hiánya komoly egészségügyi problémákat okozhat. Amellett, hogy a csontrendszert erősíti és „stabilizálja” gyermekkorban, komoly szerepet játszik a szív- és érrendszer, az mozgásszervrendszer, az emésztőszervrendszer és a hormonháztartás egészségének megőrzésében. Hiánya esetén nem csak csontsérülések történhetnek, hanem komoly ízületi fájdalmak léphetnek fel, magas vérnyomás, sőt daganatok is keletkezhetnek a testben. A D-vitamin nem csak egy sima vitamin, hanem egy hormon előanyaga. Hiánya az egész szervezetre kihat.

Termékeink:

A D-vitamin hiányának árulkodó jelei:

  •          Depresszió, szorongás, idegrendszeri zavarok
  •          Ízületi fájdalmak
  •          Emésztőrendszeri panaszok (felszívódási zavarok, zsírosodás a hason)
  •          Indokolatlan magas vérnyomás (egészséges, nem mozgásszegény életmód ellenére is)
  •          Csontritkulás
  •          Immunrendszer gyengesége, gyakori megfázás, torokfájás stb.

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. Túladagolása ugyanolyan komoly prblémákat okozhat, mint a hiánya. Érdemes szakemberrel megkonzultálnunk, hogy mennyi D-vitamint ajánlott bevinni és mennyi ideig.

Hogyan juthatunk D-vitaminhoz?

A D3-vitamin az, amelyet napfény hatására állít elő a szervezetünk. Azt viszont kevesebben tudják, hogy naponta 15 – 20 percet kellene eltöltenünk a napon úgy, hogy a lehető legnagyobb bőrfelületünket érje a nap. Télen és tavasszal nem ér minket ennyi napfény, tehát itt már komoly hiány léphet fel. És nyáron vajon ér minket ennyi napfény?