Tanácsok daganatmegelőzésre

Tanácsok a daganatos betegségekről a Johns Hopkins kutatóintézetétől:

    Minden embernek vannak degeneratív - nem egészséges, azaz ráksejtek a szervezetében.
Ezek a ráksejtek nem mutathatók ki a szokásos vizsgálatokkal egészen addig, amíg számuk több milliárdra fel nem szaporodik.
Amikor egy orvos a kezelés végeztével azt mondja a betegnek, hogy nincs több ráksejt a szervezetében, ez csak annyit jelent, hogy azok már nem érik el a kimutatható mennyiséget.
    Egy ember élete során a ráksejtek átlagosan 6-10 vagy még ennél is több alkalommal bukkanhatnak fel. Ameddig az ember immunrendszere erős, képes arra, hogy elpusztítsa a ráksejteket, és ezzel megakadályozza, hogy azok elszaporodjanak és daganatokká fejődjenek.


    Amikor valakinél kimutatják, hogy daganata van, az azt jelzi, hogy annál a személynél összetett táplálkozási és életmódbeli  hiányosságokkal állnak szemben. Ezek hátterében lehetnek genetikai, környezeti, táplálkozási és életmódbeli tényezők..
    A kemoterápia során tulajdonképpen megmérgezik a gyorsan növekvő ráksejteket, de ezzel elpusztítják a csontvelőben, a bélrendszerben, stb. lévő egészséges sejteket is, sőt egyéb szervek: a máj, vese, szív, tüdő stb. - károsodását is okozhatják.
    A sugárterápia, miközben elpusztítja a ráksejteket, elégeti, roncsolja és károsítja az egészséges sejteket, szöveteket és szerveket.
    Amikor a kemoterápia és a besugárzás hatására a testbe túl sok méreg kerül, az immunrendszer meggyengül vagy összeomlik,fennáll a lehetősége, hogy a beteg szervezete képtelen ellenállni a különféle fertőzéseknek és komplikációknak.
    A kemoterápia és a besugárzás hatására a ráksejtek mutációval ellenállóvá válhatnak, ami megnehezíti elpusztításukat. Sebészeti beavatkozások ugyancsak a ráksejtek továbbterjedését okozhatják a szervezet más részeire.

    Ahhoz, hogy e sokrétű életmódbeli hiányosságokat megszüntethessük, az étrend megváltoztatására és étrend-kiegészítők bevitelére is szükség van , ezekkel  is erősíteni kell immunrendszerünket.
    A rák elleni harc egyik hatékony módja a ráksejtek kiéheztetése oly módon, hogy nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a burjánzáshoz szükségük van.

A ráksejtek táplálékai:

    A cukor táplálja a daganatot. A cukorbevitel megszüntetésével az egyik legfontosabb táplálékától fosztjuk meg a ráksejteket.

    A szintetikus édesítők aszpartamot vagy egyéb müanyagot tartalmaznak, ami terheli a szervezetet.  A természetes cukorhelyettesítők, pl. a valódi méz, Styvia, Nyírfacukor, Eritritol használata javasolt, de ezek is csak nagyon kis mennyiségben.

    Az asztali só kifehérítésére vegyszereket használnak. Jobb megoldás a tengeri só, Himalája só.
    A tej a szervezetet nyálkaképződésre serkenti, különösen a gyomor-bél traktusban. A nyálka táplálja a daganatokat. A tej megvonásával, esetleg helyette édesítőszer-mentes szójatej, kókusztej, rizstej fogyasztásával a ráksejtek éhezni kényszerülnek.

    A ráksejtek virulnak savas környezetben. A hús alapú étrend savas, és ezért jobb, ha marha és sertéshús helyett inkább halakat és kis mennyiségben csirkét fogyasztunk. A húsok vágóállat-antibiotikumokat, növekedési hormonokat és parazitákat is tartalmazhatnak, amelyek mindegyike ártalmas, különösen a rákban szenvedők számára.

    A 80% friss zöldségeket, zöldségleveket, teljes kiőrlésű gabonát, magvakat, diót, mogyorót és gyümölcsöket tartalmazó étrend segít a szervezetet átállítani lúgos kémhatású környezetté. Az étrend 20%-a állhat csak főtt ételekből, mert az enzimek már 40 Celsius fokon elpusztulnak.

    A friss zöldségek  és zöldséglevek biztosítják az élő enzimeket, amelyek könnyen felszívódnak, és 15 percen belül eljutnak a sejtek szintjére, hogy táplálják és erősítsék az egészséges sejtek növekedését.
    Az enzimekben gazdag gyümölcsöt ill. frissen préselt gyümölcs leveket mindig csak önálló ételként fogyasszuk.
     Kerülje a kávét, teát és a csokoládét , mert ezeknek magas a koffeintartalma. A zöld tea  és a Cikoria kávé élettanilag kedvező és antioxidáns tartalma miatt rákellenes hatása  is van.
    Víz! Csak tisztított, szűrt vizet fogyasszon
, hogy ne terhelje tovább a szervezetét  vegyszerekkel, gyógyszer maradványokkal és nehézfémekkel szennyezett – és csak részlegesen tisztított, klórozott – csapvízzel. A desztillált víz savas, ezért tanácsos kerülni. Lugos víz segíti a szervezetet. Tanácsos reggel 5-6 dl tiszta citromos vízzel kezdeni a napot, majd óránként 2-3 dl vizet fogyasztani. Az esti órákban már csak keveset igyunk.

    A húsokban lévő fehérje megemésztése nehéz, amihez a szervezetnek rengeteg emésztőenzimre van szüksége. A belekben maradó emésztetlen hús romlásnak indul, és további mérgező anyagok lerakódását okozza.
    Az antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok, Omega-3  zsírsavak segítséget nyújtanak a szervezet saját ölősejtjei számára a rákos sejtek elpusztításában, hogy testünk megszabaduljon a sérült, nemkívánatos vagy felesleges sejtektől.
    A rák a test, a lélek és a szellem betegsége. Az aktív és pozitív szellemiség segít a rák ellen harcolóknak, hogy túlélőkké válhassanak. A düh, a megbocsátásra való képtelenség, valamint a félelem, az elkeseredettség a szervezetünket a stresszel teli, savas környezetté teszi.
Tanuljunk meg szeretet-teljes, megbocsátó lelkületű emberré válni. Tanuljunk meg lazítani és az életet élvezni.
    A ráksejtek oxigén dús környezetben nem tudnak burjánzani. A napi rendszeres testmozgás, relaxálás, jóga és a mély lélegzetvétel segít több oxigént eljuttatni a sejtek szintjére. Az oxigénterápia is egy olyan eszköz, ami bevethető a ráksejtek elpusztítására.

Végül még néhány praktikus tanács:

  • Ne tegyünk műanyag edényt, műanyag fóliát  a mikróban, fagyasztóba!
  • Ne tároljunk műanyag palackban vizet, helyette üveget használjunk!
  • A műanyagokból kioldódó dioxin-tartalmú vegyszerek rákkeltő hatásúak, elsősorban mellrákot okoznak. A dioxinok rendkívül mérgezőek az emberi testsejtek számára.
  • Ez fokozottan igaz a zsiradékot tartalmazó élelmiszerekre. A zsiradék, a hőhatás és a műanyag kombinációja dioxint szabadít fel, ami bejut az élelmiszerbe, majd végül a szervezetünk sejtjeibe.
  • Használjunk műanyag helyett üveg- vagy kerámia edényeket az ételek melegítéséhez. A papír sem rossz, csakhogy nem tudjuk, mit tartalmaz a papír..
  •  A nagy hő hatására a mérgező anyagok kiolvadnak a csomagolóanyagból, és belecsepegnek az ételbe.
  • Ha van lehetőségünk, hagyományosan főzzünk és melegítsünk, kerüljük a mikrót!

Forrás: hopkinsmedicine.org