Mit tehetünk a várandósság alatti rosszullétek ellen?

A várandósság gyönyörű időszak egy nő életében. A reggeli rosszullétek azonban megnehezíthetik a mindennapokat. Mit tehetünk ellene?

A reggeli rosszullét a várandós nők legalább 70%-ánál megjelenik, körülbelül a hatodik héttől kezdve és a súlyossága fokozódhat, ahogy a várandósság hétről hétre folytatódik.

Hagyjuk abba a munkát!

Ha olyan erős az émelygés, rosszullét, hogy akadályozza a munkavégzést, mindenképpen ajánlott szabadnapot kivenni. Ne terheljük meg a szervezetet: a feszültség, amit a rossz közérzettel végzett munka okozhat, stresszhez és fizikai kimerültséghez vezethet. Ajánlott lehet kivenni egy nagyobb szabadságot a hetedik,nyolcadik hét környékén, ameddig a reggeli rosszullét elcsitulni nem látszik. 

Illatok

Ajánlott friss illatokkal körülvenni magunkat. A reggeli rosszullét erősen összefügg az illatokkal. Emiatt ajánlott az, hogy kellemes illatokkal vegyünk körbe magunkat rosszullét esetén. Mivel az ösztrogén különösen magas a terhesség során, ezért az illatok érzékelése még érzékenyebbé válik és ezáltal gyakoribbá válhat az émelygést okozó szagok előfordulása. Ha megteheti tartson magánál citrom vagy rozmaring olajat , amik segíthetnek megfékezni az émelygést, amit egy bántó szagok idéznek elő. 

Merjünk szólni!

Ha egy illat zavar, nyugodtan szóljunk miatta. Egy parfüm, egy illatosító használatának felfüggesztésére kérni a családot, munkahelyet nem okozhat konfliktust.

Keressük meg az okot!

A rosszullét okát érdemes megkeresni. Mi az az illat, szokás, környezeti tényező, ami kiváltja? Több-kevesebb megfigyeléssel megtalálhatjuk a rosszullét kiváltó okát, ezáltal képesek lehetünk tenni ellene és meg tudjuk könnyíteni a várandósság nehezebb pillanatait. 

Hidratáltság

Figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre! Ez amúgy is nagyon fontos, de a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás segít a gyomornak abban, hogy mindig legyen benne valami, ezáltal a különféle illatok észlelése  kevésbé  okoz majd émelygést a várandósság során.

Gyömbér

A gyömbér egy remek gyógynövény, ami segít kordában tartani az émelygést a terhesség bármely szakaszában. Fogyassza magában, reszelve ételben, vagy teaként a jótékony hatása mindenképpen érezhető lesz. Megnyugtatja a gyomrot és mérsékli az émelygést.

Forrás: drtihanyi.com