Fogamzásgátlásról

                                              

Mi is tulajdonképpen a helyzet?

Manapság minden felesleges dolgot megtanítanak a gyerekeknek az iskolában, csak a saját testük működését nem.
Nem tanította meg senki, hogy mi magunk tudjuk szabályozni a fogamzást, ugyanúgy, mint az állatvilág. Miért pont mi ne tudnánk, hisz (állítólag) fejlettebbek vagyunk náluk!
Kényelmes bekapdosni a fogamzásgátlót, mert tudatlanok vagyunk, és nem látunk más megoldást a védekezésre.

Ha tudatosan elkezdesz magaddal foglalkozni, akkor pedig olyan egyértelmű jelei vannak a peteérésnek, hogy nem lehet összetéveszteni. Ugye a peteérés a ciklus közepén történik, bő átlátszó fonalszerűen nyújtható hüvely váladék jelzi a közeledtét, illetve azt, hogy megtörtént.

Általánosan igaz, hogy a fogamzásgátlás legtöbbször a nők gondja, pedig nem kellene, hogy így legyen. A boldog és kiegyensúlyozott párkapcsolatokban nem szabad gondot okoznia a fogamzásgátlás őszinte megbeszélésének, amikor is kiderülhet, hogy célszerűbb, ha a férfi védekezik. Az azonban igaz, hogy a több választási lehetősége a nőknek van.

Aki kevésbé bízik a teste jelzéseiben, és a természetes fogamzásgátlás módszerek híve:

- használhattok gumióvszert, pesszáriumot (méhszájsapka), természetes szivacsot átitatva olyan anyaggal, mely a spermiumok életképességét csökkenti (savas közeg, fitoösztrogének)

- naptármódszer (hőmérőzős, számolgatós)

- pg53 mikroszkóp (fogamzóképesség állapotának meghatározásra, a www.pg53.hu oldalon bővebben olvashattok róla)

- minimikroszkóp: a családtervező- 72 órás előrejelzés a nyálból, 99%-os hatásfok

- ülőfürdők, hüvelyöblítés -lehetőleg nem túl gyakran- gyógynövényekkel, természetes szerekkel

- női tornák, melyek alkalmazásával a menstruációs ciklus szabályozható ( rövidíthető - előrehozó, megnyújtható- későbbre tolható), értelem szerűen a vérzésed idejét szabályozhatod, mindegy hogy történt-e fogantatás vagy sem. E mellett jótékony hatásai, mivel alhasi vérbőséget hoz létre: erősíti az izmokat (méh, alhas, gát, hüvely - lásd: vizeletcsepegés, aranyérproblémák, szülés), méhszalagokat, megnő az oxigénellátottság, keringés, méregtelenítő funkciók. Ciszták, miómák, nőgyógyászati bajok létre sem jönnek. Klimax, meddőség, ciklus problémák, fájdalmas menstruáció, kimaradt vérzés stb., tehát hormonális szabálytalanságokat rendbe tudjátok tenni vele. Nem elhanyagolandó a szexuális élet változatossága, örömszerzése, javulása a torna hatására.