A herpesz és az aminosavak

Mik is az aminosavak?

Az aminosavak a test fehérjéinek, szöveteinek, enzimjeinek, hormonjainak építőkövei, melyeket a táplálékból kell felvennünk, mert az emberi szervezet nem képes előállítani őket. Többféle aminosav létezik, ha egyféle aminosavból hiány mutatkozik, ehhez igazodik az összes többi (19 db) aminosav beépülésének mértéke is.

A lizin az egyik esszenciális aminosav.

Egyre több kutatás bizonyítja, hogy a herpesz I és II (ajakherpesz, bárányhimlő, övsömör, stb.) megelőzésében és kezelésében is kifejezetten hatásos. Hozzájárul a kollagén képződéséhez, így sportolóknak sérüléseik és miattuk végzett műtétek után rendkívül hasznos lehet. Hiánya erőtlenséghez, enerváltsághoz, a koncentráló képesség elvesztéséhez, ingerlékenységhez, vérszegénységhez vezet. Nélkülözhetetlen néhány létfontosságú fehérje szintéziséhez, közreműködik a kalciumbeépülésében és a nitrogénegyensúly fenntartásában. Ugyancsak lényeges hatása, hogy csökkenti a vérzsír (triglicerid) szintjét. Immunrendszerünk nagyobb igénybevétele esetén, a stressz, dohányzás illetve erős légszennyezettség miatt, valamint betegségek idején a szervezetnek nagyobb mennyiségre van szüksége belőle.

Az élelmiszerek hőkezelése során, a sütésnél a lizin az, amelyik leginkább átalakul illetve természetes forrásai főképpen a halak és hüvelyesek tehát aki ezekből nem fogyaszt kellő mennyiséget annál lizin hiány léphet fel ami így a többi aminosav beépülését is meghatározza.

A herpesz kialakulása nagymértékben függ immunrendszerünk erősségétől. Ezért a megelőzésre érdemes nagyobb figyelmet fordítani. A megfelelő, kiegyensúlyozott és változatos étrendünket egészítsük ki természetes táplálékkiegészítőkkel. Szervezetünket rendszeresen szabadítsuk meg a lerakódott méreganyagoktól és erősítsük immunrendszerünket!

A teljes test méregtelenítéséhez és az immunrendszer megerősítéséhez ajánljuk a Reg-enor tisztítókúrát, mellyel a túlsúlytól is megszabadulhatunk.

Termékajánlataink:

  • Immun Supreme kapszula -
  • Spirulina
  • Grapefruitmag kivonat 30ml - Természetes baktérium-, vírus- és gombaölő
  • OLIVE LEAF EXTRACT 18% - Ütős megoldás a vírusok és a baktériumok ellen

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!