Page 9 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 9
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
LEVESEK
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Citromos lencseleves kolbásszal
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg lencse éjszakára beáztatva
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
1 nagy sárgarépa
1 nagy fehérrépa
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
1 nagy fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
150 g sűrített paradicsom (lehetőleg saját készítmény)
3 ek kacsazsír
25 szelet kolbász
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
4 tk egész római kömény
3 tk szárított kakukkfű
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
1 tk citrombors
4-5 babérlevél
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
1 citrom frissen facsart leve
víz
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
só
Elkészítés:
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
A felkockázott hagymát a kolbászszeletekkel és a fűszerekkel zsíron pár percig izzasztom, majd
hozzáadom az összetört fokhagymát és 2-3 percig kevergetve pirítom.
Hozzákeverem a paradicsompürét, kevergetve további 2 percig pirítom, végül beleteszem a
lencsét, a felkarikázott répákat, felöntöm 2 l vízzel és fedő alatt közepes lángon addig főzöm,
amíg a lencse megpuhul - kb. 40 perc.
Időnként megkóstolom és fokozatosan sózom. Ha a lencse puha, elzárom a lángot, a leveshez
keverem 1 citrom frissen facsart levét, ha kell utánasózom. Lefedem, 10 percig pihentetem,
forrón tálalom.
9
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ