Page 10 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 10

LEVESEK



          Húsleves




          Kell jobb bevezetés, mint egy finom húsleves?
          Legyen könnyű csirkehúsból vagy tartalmas marhahúsleves rengeteg zöldséggel. Nem véletlenül
          a lábadozó betegek étele. Ha a hétköznapokban nem marad idő az elkészítésre, legalább a hét
          végén “adjuk meg a módját”. Lehet, hogy főételnek is elegendő, kicsit tán macerás, de megéri!
          Hozzávalók 4 főre:
          2.5 kg csirke farhát (bontott, nyakkal és fejjel)
          0.25 kg csirkemáj (szívvel)
          0.25 kg csirkezúza
          3 nagyobb sárgarépa
          3 nagyobb fehérrépa
          2 kisebb zeller
          2 nagyobb vöröshagyma
          őrölt bors, só ízlés szerint
          2 gerezd fokhagyma
          petrezselyem ízlés szerint


          Elkészítés:
          Tegyük fel a farhátakat és a zúzákat egy nagy fazékba, majd bőségesen sózzuk meg, adjuk hozzá
          az egész borsot, és öntsük fel hideg vízzel. Főzzük kis lángon kb. 1 óra hosszát, közben gondosan
          habozzuk le időnként. Az idő leteltével adjuk hozzá az időközben megtisztított, és tetszés szerint
          darabolt zöldségeket.


          Főzzük  mindig  kis  lángon  a  levest,  időnként  kóstoljuk,  és  habját  folyamatosan  távolítsuk  el
          szűrőkanállal.  Ha a megfelelő ízt elértük, és a zúzák is majdnem puhák, adjuk hozzá a csirkemájat.
          Amikor a máj is megpuhult, a leves elkészült.


          Betétként cérnametélt, grízgaluska, maceszgombóc és a felkockázott hús és zöldség ajánlott.





























             10

                     REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ
   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15