Page 10 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 10
LEVESEK
Húsleves
Kell jobb bevezetés, mint egy finom húsleves?
Legyen könnyű csirkehúsból vagy tartalmas marhahúsleves rengeteg zöldséggel. Nem véletlenül
a lábadozó betegek étele. Ha a hétköznapokban nem marad idő az elkészítésre, legalább a hét
végén “adjuk meg a módját”. Lehet, hogy főételnek is elegendő, kicsit tán macerás, de megéri!
Hozzávalók 4 főre:
2.5 kg csirke farhát (bontott, nyakkal és fejjel)
0.25 kg csirkemáj (szívvel)
0.25 kg csirkezúza
3 nagyobb sárgarépa
3 nagyobb fehérrépa
2 kisebb zeller
2 nagyobb vöröshagyma
őrölt bors, só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
Tegyük fel a farhátakat és a zúzákat egy nagy fazékba, majd bőségesen sózzuk meg, adjuk hozzá
az egész borsot, és öntsük fel hideg vízzel. Főzzük kis lángon kb. 1 óra hosszát, közben gondosan
habozzuk le időnként. Az idő leteltével adjuk hozzá az időközben megtisztított, és tetszés szerint
darabolt zöldségeket.
Főzzük mindig kis lángon a levest, időnként kóstoljuk, és habját folyamatosan távolítsuk el
szűrőkanállal. Ha a megfelelő ízt elértük, és a zúzák is majdnem puhák, adjuk hozzá a csirkemájat.
Amikor a máj is megpuhult, a leves elkészült.
Betétként cérnametélt, grízgaluska, maceszgombóc és a felkockázott hús és zöldség ajánlott.
10
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ