Page 12 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 12
LEVESEK
Halászlé
Hozzávalók 4 főre:
1 kg halszelet (busa, ponty, amúr)
1 db TV paprika
2 db paradicsom
4 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál bors
7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
3 teáskanál só
1 ek házi pritamin
2 l víz
Elkészítés:
Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
A fejet, a farkat és az alaplébe szánt többféle szálkás apróhalat, a zöldségeket, valamint az összes
fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb
3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.
Paradicsom passzírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
A befejezéshez való halszeleteket puhára főzzük az alaplében (ha filézett hallal dolgozunk,
ugyanez vonatkozik arra is) kb 10 perc lassú lobogó lében.
Tájjelleg, illetve személyes ízlés szerint adhatunk hozzá metélt- vagy gyufatésztát, amit külön
vízben főztünk ki és külön is tálaluk.
Ui: otthon sokan erős alaplevet külön készítenek csípős pritaminból és füzérpaprikából és a halászlé
levéből, és aki az erőset szereti, szed hozzá belőle.
12
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ