Page 12 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 12

LEVESEK



          Halászlé




          Hozzávalók 4 főre:
          1 kg halszelet (busa, ponty, amúr)
          1 db TV paprika
          2 db paradicsom
          4 közepes fej vöröshagyma
          1 teáskanál bors
          7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
          3 teáskanál só
          1 ek házi pritamin
          2 l víz




          Elkészítés:
          Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát.
          A fejet, a farkat és az alaplébe szánt többféle szálkás apróhalat, a zöldségeket, valamint az összes
          fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb
          3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.


          Paradicsom passzírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba.
          A befejezéshez való halszeleteket puhára főzzük az alaplében (ha filézett hallal dolgozunk,
          ugyanez vonatkozik arra is) kb 10 perc lassú lobogó lében.


          Tájjelleg, illetve személyes ízlés szerint adhatunk hozzá metélt- vagy gyufatésztát, amit külön
          vízben főztünk ki és külön is tálaluk.


          Ui: otthon sokan erős alaplevet külön készítenek csípős pritaminból és füzérpaprikából és a halászlé
          levéből, és aki az erőset szereti, szed hozzá belőle.






























             12

                     REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ
   7   8   9   10   11   12   13   14   15   16   17