Page 14 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 14
LEVESEK
Bazsalikomos paradicsomleves
Hozzávalók 4 főre:
1,2 kg húsos paradicsom (vagy konzerv egész paradicsom)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál libazsír
2,5 dl zöldségleves, kockából
1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat falatnyi kockákra vágjuk, 20 dekányi paradicsomot
félreteszünk a tálaláshoz.
A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Lábosban felforrósítjuk az libazsírt,
üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és lassú tűzön,
lefedve kb. 15 percig pároljuk. Ezután botmixerrel péppé zúzzuk. Hozzáöntjük a zöldséglevest,
felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.
A bazsalikomot leöblítjük, apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Sóval, csipetnyi engedélyezett
édesítővel ízesítjük. Belekeverjük a félretett paradicsomkockákat, hűlni hagyjuk.
Langyosan vagy hidegen tálaljuk, megszórva durvára őrölt borssal.
A soványkák és egészségesek részére külön kistányéron reszelt sajt, kifőzött zöldséges ravioli
kínálható.
14
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ