Page 14 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 14

LEVESEK



          Bazsalikomos paradicsomleves







          Hozzávalók 4 főre:
          1,2 kg húsos paradicsom (vagy konzerv egész paradicsom)
          1 fej vöröshagyma
          1 gerezd fokhagyma
          1 evőkanál libazsír
          2,5 dl zöldségleves, kockából
          1 csokor bazsalikom






          Elkészítés:
          A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat falatnyi kockákra vágjuk, 20 dekányi paradicsomot
          félreteszünk a tálaláshoz.


          A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Lábosban felforrósítjuk az libazsírt,
          üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, és lassú tűzön,
          lefedve kb. 15 percig pároljuk. Ezután botmixerrel péppé zúzzuk. Hozzáöntjük a zöldséglevest,
          felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről.


          A bazsalikomot leöblítjük, apróra vágjuk, és a levesbe szórjuk. Sóval, csipetnyi engedélyezett
          édesítővel ízesítjük.  Belekeverjük a félretett paradicsomkockákat, hűlni hagyjuk.
          Langyosan vagy hidegen tálaljuk, megszórva durvára őrölt borssal.
          A soványkák és egészségesek részére külön kistányéron reszelt sajt, kifőzött zöldséges ravioli
          kínálható.
































             14

                     REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ
   9   10   11   12   13   14   15   16   17   18   19