Page 13 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 13
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
LEVESEK
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Halleves
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Nálunk a halevés ünnepekhez kötődik. Nagyon kevés az egy főre jutó fogyasztott hal, pedig
nagyon egészséges, ízletes étel. Többségében halászlé formájában fogyasztjuk.
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
A halleves őrzi a hal zamatát, elrakható másnapra, könnyed felvezetője egy sült halnak vagy egy
hús-nélküli zöldséges ebédnek.
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Hozzávalók:
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
harcsa, kecsege, süllő vagy pontyfilé
1 evőkanál zsír
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
5 db középnagyságú hagyma, 3-4 gerezd fokhagyma
3 db karikára vágott zöldpaprika
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
ízlés szerint só, bors, pirospaprika, oregano, kakukkfű, citromkarika és apróra vágott petrezselyem
0.5 kg paradicsom
1.5 liter víz
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
(Van, aki zöldségesen szereti.)
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
Elkészítés:
E levest többféle halból készítjük, pl. harcsából, kecsegéből, süllőből, de potykát ne használjunk,
www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu • www.okonatura.hu •
mert igen szálkás. A halakat jól megmossuk, bőrüket lehúzzuk és besózzuk.
Egy edénybe egy jó evőkanálnyi zsírt teszünk. 5 darab középnagyságú hagymát apróra vágva
benne megpirítjuk világos sárgára. Teszünk bele 3 karikára vágott zöldpaprikát, egy kis piros
paprikát, fél kg paradicsomot, feltöltjük másfél liter vízzel és fedő alatt kb. 2 órát főzzük, a halat a
tálalás előtt csak félórával tesszük bele, keverni nem lehet, mert a hal szétmegy (van, aki egy fél
halászlékockát belerak a hagyma paprika mellé).
Levesbetét ínyenceknek ikra, haltej is lehet.
13
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ