Page 8 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 8
LEVESEK
Reg-enoros hagymaleves
A hagymaleves készítése nem túl bonyolult, de a diéta szabályai miatt alkalmazkodni kell a
hagymaleves ízkövetelményeihez is és a diétához is. Közepes méretű hagymát használjunk
szép, egységes karikákra vágva.
Hozzávalók:
40 dkg vöröshagyma
4 dkg libazsír
1.3 liter forró víz
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál só, fél kávéskanál bors
1 tojás sárgája
petrezselyemzöld
barnára sült rozsos zsemlebuci
Elkészítés:
Egy öntöttvas lábasban enyhe tűzön megolvasztom libazsírt és hozzáadom a vékonyra szeletelt
vöröshagymát és lefedve 15 percet párolom. Néha megkeverem. Leveszem a fedőt és enyhe
tűzön tovább párolom, pirítom a hagymát, míg aranysárga, barna nem lesz, kb. 30 perc.
Rendszeresen kevergetem, hogy ne égjen le és egyformán piruljon.
Kevergetés mellett ráhintem a lisztet, habverővel kevergetve felöntöm egy merőkanál forró vízzel,
majd hozzáöntöm a maradék forró vizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzöm. Megsózom,
megborsozom. A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverem, majd a tűzről
levett levesbe öntöm állandó kevergetés-forralás mellett. Apróra vágott petrezselyemzölddel
megszórom.
Pirított hagymakarikákat külön feltálalok betétként, díszítésként. Cukkini sajtkockákat és
rizstejfölt ízlés szerint ajánlom hozzá, vannak akik vékony csíkokra vágott zöldséget is az asztalra
raknak.
8
REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ