Page 8 - Regenoros Étlapozó - www.okonatura.hu
P. 8

LEVESEK



          Reg-enoros hagymaleves




          A hagymaleves készítése nem túl bonyolult, de a diéta szabályai miatt alkalmazkodni kell a
          hagymaleves ízkövetelményeihez is és a diétához is. Közepes méretű hagymát használjunk
          szép, egységes karikákra vágva.
          Hozzávalók:
          40 dkg vöröshagyma
          4 dkg libazsír
          1.3 liter forró víz
          1 evőkanál liszt
          1 kávéskanál só, fél kávéskanál bors
          1 tojás sárgája
          petrezselyemzöld
          barnára sült rozsos zsemlebuci


          Elkészítés:
          Egy öntöttvas lábasban enyhe tűzön megolvasztom libazsírt és hozzáadom a vékonyra szeletelt
          vöröshagymát és lefedve 15 percet párolom. Néha megkeverem. Leveszem a fedőt és enyhe
          tűzön tovább párolom, pirítom a hagymát, míg aranysárga, barna nem lesz, kb. 30 perc.
          Rendszeresen kevergetem, hogy ne égjen le és egyformán piruljon.


          Kevergetés mellett ráhintem a lisztet, habverővel kevergetve felöntöm egy merőkanál forró vízzel,
          majd hozzáöntöm a maradék forró vizet. Enyhe tűzön minimum 15 percet főzöm. Megsózom,
          megborsozom. A tojás sárgáját egy merőkanál hagymalevessel összekeverem, majd a tűzről
          levett levesbe öntöm állandó kevergetés-forralás mellett. Apróra vágott petrezselyemzölddel
          megszórom.


          Pirított hagymakarikákat külön feltálalok betétként, díszítésként. Cukkini sajtkockákat és
          rizstejfölt ízlés szerint ajánlom hozzá, vannak akik vékony csíkokra vágott zöldséget is az asztalra
          raknak.




























              8

                     REGENOR KLUB • www.okonatura.hu • REGENEROS ÉTLAPOZÓ
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13