Útifűmagot a tányérra!

Az útifűmag más néven :Psyllium vagy  indiai bolhafű, Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek a magját és a magburkát gyógyászati célokra is használják. A mag kiváló fogyni vágyóknak, mert a többi gabonafélével ellentétben alig tartalmaz szénhidrátot.

85%-a rost, ezért nagyszerű béltisztító,bélperisztaltika fokozó.  Kúraszerűen alkalmazva segíti a fogyást és az emésztőrendszer salaktalanítását és jó működését. Rosttartalma eltelít, hamar elnyomja az éhségérzetet.

Keresd az útifűmaghéjat webáruházunkban:

Hogyan használd az útifűmaghéjat?

Keverd joghurtba, műzlihez reggel, csak mindenképpen ügyelj a nagy mennyiségű vízfogyasztásra, mert a maghéj megszívja magát vízzel, így tisztítja az emésztőrendszert!

Vízfelszívó hatása miatt érdemes krémeket is készíteni vele, mert sűrűbb állagot érhetünk el vele.

Reg-enor kúrában is használható székletlazítás céljából, valamint tisztítást és fogyókúrát végzőknek is!

Fogyókúrában a liszt egy része kiváltható vele, így süthetünk belőle palacsintát, kenyeret, pizzatésztát, lángost, piskótát is diétásan! Gluténérzékenyek is fogyaszthatják!

Házi tészta útifűmaghéjjal:

Hozzávalók:

  • 25 g útifűmaghéj
  • 120 g kókusztej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só

Így készítsd:

A tojást, a kókusztejet és a sót turmixold össze, majd ezt a lét öntsd rá az útifűmaghéjra. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd azonnal simítsd a pépet egy szilikonos zsírpapírra. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 perc alatt süsd készre. A kisült tésztát húzd le a zsírpapírról és tekerd fel, mint a palacsintát. Vágd csíkokra, kíméletes mozdulatokkal lazítsd fel a tésztát és már mehet is a tányérra.

 

Akár kenyérsütésnél is használhatod, kiváltva vele a liszt egy részét

Forrás: Ripost.hu