Ételed legyen orvosságod, orvosságod
legyen ételed! - Hippokratész
A saját egészségünkre fordított
energia a legjobb befektetés!
Útifűmagot a tányérra!
Az útifűmag más néven :Psyllium vagy indiai bolhafű, Nyugat-Ázsiában és Indiában őshonos egynyári növény, melynek a magját és a magburkát gyógyászati célokra is használják. A mag kiváló fogyni vágyóknak, mert a többi gabonafélével ellentétben alig tartalmaz szénhidrátot.
85%-a rost, ezért nagyszerű béltisztító,bélperisztaltika fokozó. Kúraszerűen alkalmazva segíti a fogyást és az emésztőrendszer salaktalanítását és jó működését. Rosttartalma eltelít, hamar elnyomja az éhségérzetet.
Keresd az útifűmaghéjat webáruházunkban:
Hogyan használd az útifűmaghéjat?
Keverd joghurtba, műzlihez reggel, csak mindenképpen ügyelj a nagy mennyiségű vízfogyasztásra, mert a maghéj megszívja magát vízzel, így tisztítja az emésztőrendszert!
Vízfelszívó hatása miatt érdemes krémeket is készíteni vele, mert sűrűbb állagot érhetünk el vele.
Reg-enor kúrában is használható székletlazítás céljából, valamint tisztítást és fogyókúrát végzőknek is!
Fogyókúrában a liszt egy része kiváltható vele, így süthetünk belőle palacsintát, kenyeret, pizzatésztát, lángost, piskótát is diétásan! Gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Házi tészta útifűmaghéjjal:
Hozzávalók:
- 25 g útifűmaghéj
- 120 g kókusztej
- 1 tojás
- 1 csipet só
Így készítsd:
A tojást, a kókusztejet és a sót turmixold össze, majd ezt a lét öntsd rá az útifűmaghéjra. Gyors mozdulatokkal keverd össze, majd azonnal simítsd a pépet egy szilikonos zsírpapírra. Előmelegített sütőben 160 fokon 10 perc alatt süsd készre. A kisült tésztát húzd le a zsírpapírról és tekerd fel, mint a palacsintát. Vágd csíkokra, kíméletes mozdulatokkal lazítsd fel a tésztát és már mehet is a tányérra.
Akár kenyérsütésnél is használhatod, kiváltva vele a liszt egy részét
Forrás: Ripost.hu