Mézzel és fokhagymával a vitalitásért

Tudtad-e, hogy a méz közel 70 féle gyógyító hatással bír, többek között 11 féle vitamint, 30 féle ásványi anyagot, 19 aminosavat és enzimeket tartalmaz?

Hallottad-e, hogy a magyar ginzengnek  és orosz penicilinnek is nevezik a fokhagymát?

Mézes fokhagyma gyorsan elkészítve:

A felaprított  fokhagymára ráöntjük a mézet és akár 1-2 óra állás után már  nagyon finom pirított kenyérre, vajas kenyérre.

Több óra eltelte után még ízletesebb reggelire, uzsonnára.

Mézes fokhagyma mártás 

A megpucolt egész fokhagyma gerezdeket rakjuk egy kisebb üvegbe, és nincs más dolgunk, csak mézet csurgatni rá, hogy teljesen ellepje, lefedni az üveget, és türelmesen várni. Néhány hét alatt a fokhagyma megsötétedik és megfesti a mézet, amely egészen folyóssá válik az átalakulás során. Végül a keveréknek körülbelül olyan sötét színe lesz, mint a kínai szója szósznak, vagy a balzsam ecetnek. Ez a jelenség nem minőség romlás, erre mind a méz, mind a fokhagyma a garancia.

Jó hír az is, hogy a folyamat hatására a fokhagyma elveszti csípősségét, és erős illatát. Egyszerűen elrágható, mégsem lesz bűzös a lehelet.

Betegség megelőzésére napi egy gerezd fokhagyma egy kiskanál mézzel. Kellemes íze van, édes, némi fokhagyma aromával. Emellett főzéshez is felhasználható, összetörve megkenhetjük vele a grillezendő húsokat, gyümölcsös mártásokban húsételek kísérője lehet. De ragukban is megállja a helyét. A variációk száma végtelen.

A mézfogyasztás ellenjavallt cukorbetegség, hormonális túlműködés esetén, valamint csecsemőkorban!  

A méz kedvező élettani hatását, vitamin- és enzimtartalmát hő hatására elveszíti, ezért a teákat is csak utólag ízesítsük!

Fokhagyma kúra érelmeszesedés ellen, immunerősítésre

Két gerezd fokhagymát nyomjunk át fokhagymanyomón, majd keverjük el 1 teáskanál mézzel. Naponta 4-5-ször ismételjük, hiszen ez a legjobb természetes antibiotikum, 2-3 nap alatt kitakaríthatja a kórokozókat a szervezetből.

Elkészítése: 33 dkg megtisztított fokhagymát fokhagymaprésben szétnyomunk, majd 10 napig áztatjuk 3 dl, 96%-os, gyógyszertárban kapható alkoholban, lezárt üvegben. Közben naponta egyszer fellötyköljük, hogy a fokhagyma hatóanyagainak kioldódását ezzel is serkentsük. Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagyma kivonat.

Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:

R = Reggel, D = Délben, E = Este

  • 1. nap: R.1 csepp D. 2 csepp E. 3 csepp, így tovább növelve, napi 3x.
  • 2. nap R. 4 csepp D.5 csepp, E. 6 csepp,
  • 3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
  • 4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
  • 5. nap: 13 csepp 14 csepp 15 csepp
  • 6. nap: 15 csepp 14 csepp 13 csepp
  • 7. nap: 12 csepp 11 csepp 10 csepp
  • 8. nap: 9 csepp 8 csepp 7 csepp
  • 9. nap: 6 csepp 5 csepp 4 csepp
  • 10. nap: 3 csepp 2 csepp 1 csepp
  • 11. naptól: napi 3 x 25 csepp, amíg a folyadék el nem fogy.

Aki epe vagy máj problémákkal küzd és nem bírná, próbálja meg olíva olajjal bevenni a cseppeket, ugyanis, az olaj megnyitja az epevezeték nyílását és segíti hasznosulni a fokhagyma kivonatának cseppjeit.

A kúra idején érdemes a szokásosnál több folyadékot fogyasztani. 7 évig nem kell megismételni a kúrát.

Fokhagyma, citrom: a két nagyágyú

Ha a szívkoszorú erek, az agyi erek beszűkültek vagy egyéb helyeken meszesedés van, igyunk egy kupicányit az alábbi természetes gyógykeverékből!

Hozzávalók:
-30 gerezd fokhagyma,
-5 db egész citrom.

Elkészítés: A fokhagyma gerezdeket megtisztítjuk, aprítjuk. A citromot alapos szódabikarbónás mosás után héjával együtt apróra vágjuk, majd mixerben összedaráljuk a fokhagymával. 1 liter vizet felforralunk, majd a mixerben lévő masszához öntjük és összekeverjük. Ezt követően átszűrjük és lecsöpögtetjük, de figyeljünk arra, hogy fémmel ne érintkezzen.

Üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk. A napi egy kupica „likőr” főétkezés előtt vagy után fogyasztható.

Már 3 heti alkalmazása után érezhető az egész test regenerálódása. A meszesedés és ennek mellékhatásai csökkennek, és akár el is múlnak. Egy 3 hetes kúra után tartsunk 8 napi szünetet, majd a kúrát megismételhetjük.
A citrom segítségével a fokhagyma kellemetlen szagát nem fogjuk érezni.                                                          

Forrás: Ökonatura