Gyakori kérdések - hogyan kezdjem?

Hogyan szedjem a Reg-enort?

A Reg-enort  napi 3x kell bevenni a reggeli, az ebéd és a vacsora után 1-1.5 órával. Az általános alkalmankénti javaslat  10 ml, 100 kg felett 15 ml, gyerekeknek 5 ml  étkezés után.  Reggel lehetőséged van  evés előtt is fogyasztani 25-30 perccel, ha az jobban illeszkedik a napirendedhez.

Ha érzékeny a gyomrod, sok a gyomorsavad vagy refluxod van, akkor inkább az étkezés utáni bevétel javasolt.  Ez esetben a kúra kezdetekor csak  fokozatosság elve szerint, naponta emelve célszerű elérni az előírt mennyiséget.

A Reg-enor  használat előtt mindig felrázandó és felbontás után hűtőben tárolandó.
A Reg-enort napi adagja kis üvegben bárhová magunkkal viheted hűtés nélkül is, az nem gyengíti a hatását. Ha valamilyen oknál fogva elfelejted az előírt időben bevenni, kicsit gyengül ugyan a kúra hatása, de utólag pótolhatod..

A Reg-enor étrendkiegészítő használata mellett a szükséges gyógyszerek fogyaszthatók, nem zavarja a kúrát.

Mennyi ideig kell csinálni a kúrát?
Nincsen rá előírás, és az illető pillanatnyi állapotától függ. A tapasztalatok szerint minimálisan négy hónapig feltétlenül érdemes csinálni a kúrát. Ennyi „kitartás” mindenképpen szükséges, mert ez idő alatt felmérhető már a változás.. Súlyosabb egészségi problémák ill. nagy súlytöbblet esetén,  sokszor az egy év is kevés lehet. Időbeli korlát nincs, a letisztult étrend is folyamatosan tartható hosszú ideig és a Reg-enor ital is egy természetes anyagokat tartalmazó táplálékkiegészítő

 

Miért kell nekem méregteleníteni?

A méregtelenítés, azaz detoxikálás vagy tisztítókúra, azért szükséges, mert életünk során sok mérgező anyag halmozódott fel a szervezetünkben az ételből, italból, tisztítószerekből és kozmetikumokból valamint a levegőből, amelyek lelassítják a máj és a vese tisztító funkcióját, és a vérbe is felszívódnak. Ezért lassul le a metabolizmusunk, ezért lesz narancsbőrős, ráncos, pattanásos,  a bőrünk, ezért rákosodnak el a sejtjeink. Így a májunkat is rendszeres ápolnunk kell, ugyanúgy mint a hajunkat, a bőrünket, a fogainkat.

 

Persze ez senki számára nem egyértelmű, hiszen nem látjuk a saját májunkat a tükörben, így nem tudjuk, hogy mikor kezd el „romlani”. Az átlagember csak akkor figyel oda az életmódjára és az egészségére, amikor már valami betegség kialakult – azaz sok esetben túl későn. De jobb későn, mint soha!

A méregtelenítés az egészséges életmód alapköve.  

Minden méregtelenítés alapfeltétele a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás. Fogyaszthatunk tiszta, hormonoktól, gyógyszer maradékoktól és nehézfémektől mentes vizet, melyet otthon is előállíthatunk víztisztító készülékekkel,  továbbá citromos vizet és gyógyteákat is ihatunk a személyre szabottan.

Méregtelenítő kúráink után sose feledkezzünk meg a bélflóra visszaállításáról, a vitaminok és ásványi anyagok pótlásáról!

A szervezet méregtelenítésénél - különösen az első hetekben  -  előfordulható un. reverz tünetek:

A testünkben felszabaduló méreganyagok több úton távozhatnak a méregtelenítő szerveink segítségével, különböző tüneteket produkálva. Reverz tüneteknek nevezzük, mert a elvárt közérzetjavulás helyett  átmenetileg felerősödő tünetekkel szembesülünk. Ezek jelentkezése arra utal, hogy működik a tisztulás, jól reagálsz a kúrára.

 • fáradtság érzet
 • rossz közérzet
 • fejfájás, szédülés
 • bőr tünetek, viszketés, égető érzés, kiütések vagy herpes megjelenése
 • meglévő tünetek ideiglenes felerősödése
 • fokozott vizelési kényszer
 • gyakoribb széklet, ami hasmenésbe is átválthat
 • nátha vagy nagy mennyiségű nyálka képződés
 • gyakori könnyezés
 • csont fájdalmak 
 • átmeneti vérnyomás, vércukor ingadozás vagy koleszterinszint emelkedés

Ezektől nem kell megijedni, természetes velejárója lehet minden méregtelenítésnek, így a Reg-enor kúrának is. 

A szokottnál több folyadék fogyasztásával segíthetjük a vérben keringő felszabadult salakanyagok távozását, amivel egyben  a tüneteinket is csökkenthetjük!

 

Nem elég az étrendet betartani? Miért kell a termék?
Természetesen az étrend önmagában hatékony, de nem véletlenül ajánlott hozzá étrend-kiegészítő. A termék a kulcs a motorhoz, ami beindítja és rásegít a salaktalanítás beindulásához.. A Reg-nor italban található 18 fajta oligó és polipeptid oldja a sejtközi állományban a szilárd lerakódásokat, így is hozzájárul a testszintű méregtelenítéshez, valamint a regeneráló szerepe is elengedhetetlen.

Mindenkinél működik?
Mindenkinél működhet, akinél nincs olyan, általában hormonális eredetű blokk, aminek utána kell járni.. . A hosszú évek óta sokasodó tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy kiemelkedően magas a sikerráta azoknál, akik valóban tartják az étrendet. A hangsúly itt a VALÓBAN szón van. Aki nassol, és titokban másképp eszik, ne várjon eredményt.

A Reg-enor nem csodaszer! A csoda az emberi szervezet megújuló, regenerálódó képességében van  

De ahhoz, hogy az öngyógyító folyamatok beindulhassanak a testet először tisztítani, majd  táplálni kell a szükséges létfontosságú vitaminokkal, ásványokkal

A jelenlegi tapasztalatok alapján van 4-5%, akinél nem sikerül a súlycsökkenésben mérhető eredményt elérni, de a kitartóknál itt is van átrendeződés a centikben és egyéb élettani és egészségügyi pozitív változásokban.  Sajnos vannak akik viszonylag hamar feladják és azt, hogy ez esetben  miért "ragaszkodik" valakinek szervezete a plusz kilókhoz, az rejtély marad. Ilyenkor feltétlenül javasolt laborvizsgálattal, vércseppanalízissel vagy biorezonanciás állapotfelméréssel utánajárni a szervezetben fennálló hormonális zavaroknak, ételintolarenciáknak és egyéb mikrobiológiai egyensúlyvesztéseknek

Mit tegyek, ha több hónapja tartó fegyelmezett kúra után sem mozdul a súly lényegesen?

Ha VALÓBAN VAN IS TÚLSÚLY, akkor tanácsos elindulni a BLOKKOLÓ OKOKAT keresni.....
Mire is gondolok? 

Elsősorban valamilyen hormonális működési zavarra, ami a TE TESTEDBEN van..... inzulin rezisztencia, pajzsmirigy alulműködés, autoimmun folyamatok....

De ez lehet akár benned " tanyázó" parazita, vírus,baktérium, gomba, de lehet a zavart generáló olyan nehézfém, vegyi anyag, amit a Regenor nem tudott kitakarítani, de akár valamilyen autoimmun folyamat indult el a testedben...
És az sem kizárható, hogy csak azt gondolod, hogy mindent jól csinálsz a kúrában, de mégis fogyasztasz olyan ételeket, amit nem tudsz jól lebontani és nem kedvez a Te anyagcserédnek.
Az is előfordulhat, hogy a Te esetedben valamilyen nyomelem, ásvány vagy vitamin hiánya hátráltat egy anyagcserére ható biokémiai folyamatot....
Tehát ilyen esetben nincs mit tenni, célszerű a dolgoknak  "személyedre szabottan" utánajárni, amiben segítségedre lehet egy hozzáértő szakember biorezonanciás bemérése vagy egy vércseppanalízis vizsgálat, de ha nagyobb bizalmad van akár keress fel egy orvos endokrinológust és speciális laborvizsgálatokat végző intézményt.

Miért is fontos a megfelelő zsírbevitel a Reg- Enor kúra alatt? 

Miért kell naponta 3-szor 30 gramm zsírt bevinni?   És miért fontos, hogy állati zsiradék legyen?

A Genius- díjas Szabó Szigfrid, a Reg- Enor feltalálója több évtizedes tapasztalattal és szakmai háttérrel adja át nekünk azt a technológiát, amivel helyre állíthatjuk az emésztőrendszerünk funkcióját! 

Fontos tudnunk, hogy a máj, hasnyálmirigy és epe, mint az emésztőrendszer fontos részei, egységként működjenek!
Ehhez zsírra van szükség, méghozzá állati zsiradékra! 

Csak az állati zsiradék hatására ürül ki teljesen az epehólyag a Vater papillán át a patkóbélbe, ami több órán át tart!
Az epesav az emésztési folyamat lényeges része, vírus-baktériumölő képessége sem elhanyagolható. A bélrendszerben megköti a toxikus anyagokat, stb. 
Éppen ezért, ahogy Szabó Szigfrid is elmondja, megfelelő mennyiségű zsír nélkül nem működik a Reg- Enor! 

Ezt legegyszerűbben úgy tudjuk szemléltetni, amikor egy tartály megtelik vízzel, s mindig csak a tetejéről öntjük le a víz kisebb-nagyobb részét.
Az alján egyre inkább leülepszik iszapszerűen a hordalék, és az alsó vízrétegben egyre nagyobb lesz a koncentrációja. 
Ha viszont minden nap teljesen kiürítjük a tartályt, az összes vizet kiöntjük belőle, azzal a hordalékot is eltávolítjuk.

 

ZSÍR!   EZ MÁR  EGYÉRTELMŰ.....NO DE MENNYIT ÉS HOGYAN? 
A legújabb megfigyelések szerint, akkor működik jobban a kúra, ha még a kész ételre is teszünk plusz zsírt....
Valójában a csupán zsírral főzéssel korábban nem mindig vittünk be az étkezésenként 30 gr zsírt....
A keményebb ketogén diéták példáján felbuzdulva tapasztalták, hogy a több zsírra gyorsabban áll át a szervezetünk a szénhidrátalapúról a ketogén üzemmódra.
Ez valójában azt jelenti, hogy ekkor, a zsíralapú, ketogén anyagcserében indul be igazán a saját zsírpárnáink elégetése, lebontása....
Az is jelzi, hogy már a ketogén anyagcserén vagy, ha a korábbiakkal ellentétben már valósággal kívánod a zsírosabb ételeket...ösztönösen nyúlsz utánuk....

De annak, aki most kezd én azonnal nem javaslom a nagy mennyiségű zsírbevitelt, hanem inkább a fokozatos átállás híve vagyok, ami akár több hétig is eltarthat. 
Ez különösen igaz azokra, akik eddig zsír nélkül étkeztek...
Az erőltetett zsírbevitel sokaknál kudarcba fordulhat...
Te is gondold végig, hogyha ez neked nem okoz nehézséget, esetleg undort, akkor próbáld meg és teszteld magad....és még akkor is csak a fokozatosság elvével állj át.
Az is lehet, hogy még nem indult be az elegendő lipáz enzim termelésed...ekkor praktikus lehet az emésztőenzim étkezés előtt, vagy közbeni fogyasztása.
Fontos, hogy mentálisan elfogadd és higgy ebben a módszerben, mert, ha nem ezt teszed, Te magad blokkolod a folyamatot.!!!
Ha a meggyőződésedhez szükséges, olvass utána....rengeteg kísérlet, kutatás bizonyítja e módszer létjogosultságát.....

MILYEN MÓDSZERREL EGYEM A PLUSZ ZSÍRT?
-Van aki kanállal kapja be, van aki 
- valamilyen zöldségitallal...például paradicsomlé, zöld turmix
- van aki salátalevélbe csomagolja a plusz zsírt, vagy -
- szalonnacsíkokat tesz az ételéhez, 
- de működik tepertővel, vagy 
- és az utólag ételbe keverés módszerével is.
A készételnél mindig mérlegeld, azaz "saccold meg "hogy egy adagodban vajon mennyi a zsír? 
Tudnod kell, ha nagyobb súlytól szeretnél "megszabadulni" a ketogén anyagcsere az egyetlen egészséges módszer, amikor a saját zsírpárnáid "elégetésével" plusz sejtenergiához jutsz...
Ezért is lesznek energikusabbak, fittebbek és egyre karcsúbbak e módszer követői !
Figyeld a tested jelzéseit és e szerint dönts!

Nagy kitartás kell a kúrához?
Ez nézőpont kérdése. Aki szereti a húst, vagy a nagymamáink magyaros konyháját és a finom zöldségeket, élvezni fogja. A legnagyobb problémát általában az édességek, a cukor, és a tejtermékek elhagyása jelenti a visszajelzések alapján. Legalábbis az első pár napban, esetleg hétben. De ezeket egyébként sem célszerű nagy mennyiségben fogyasztani, érdemes „leszokni” róluk. Egyébként, mivel nem szükséges a koplalás, igazán kibírható. Sőt kellemes életmóddá válhat.  Sokan a kúra befejezése után is nagyrészt a  regenoros életmód sok elemét megtartva táplálkoznak, így is biztosítva az elért eredmények megtartását.

Hogyan mérd az eredményt?

A kúra alatt lehetőleg ne állj naponta a mérlegre, de ha nagyon furdal a kíváncsiság, akkor is csupán hetente 1 alkalommal javaslom.

A mindenkori fő szabályok, hogy ne érjen csalódás:

- Azonos feltételek a folyadék, széklet és étkezést illetően
- Lehetőleg mindig azonos napszakban tedd
- Mindig ugyanarra a mérlegre állj
- Lehetőleg hasonló ruházatban, cipő nélkül, jó a zokni az kevésbé fontos....
- És vedd figyelembe az időjárási frontokat, a holdállást és a menzes ciklust, mert bizony ezek a tényezők is hozzájárulnak a vízmegkötéshez
- És ha csak a körméreted csökken, akkor átrendeződés folyik a testedben, valószínű tisztulsz, de azonnal regenerálódnak is a sejtjeid...és a megújult sejtek kicsit többet nyomnak a mérlegen.

Ne súlycsökkenésért válaszd  a Reg-enor életmód programot, hanem azért, hogy álljon helyre a szervezeted működésében az egyensúly!   Ha betartod az étrend előírásait, jól működik az emésztőrendszered és az anyagcseréd, akkor majd a szervezeted törekszik a genetikád és életkorod szerinti ideális testsúly elérésére

A Reg-enor nem csoda termék és a diéta sem csoda diéta! A csoda a Te szervezeted öngyógyító folyamataiban, a Te kitartásodban és fegyelmedben van, mert pár hónap alatt nem tud  helyrejönni a hosszú évek, évtizedek alatt kialakult probléma   Legalább annyi hónapot szánj  a kúrára, ahány év alatt a betegségeid kialakultak!