Dénes Zsóka

Kinek van szüksége a jógára?
www.jogakucko.hu

                                               

 

  • Mindenkinek, aki bármely betegségtől szenved a hát és derékfájástól a magas vérnyomáson át a depresszióig -terápiás céllal.
  • Mindenkinek, aki egészséges - megelőzés céljából.
  • Mindenkinek, aki keresi a saját útját!

....mert a Jóga egy olyan életforma, amelyben a rendszeresen gyakorló egyszerre gondoskodik a testéről és a lelkéről- mely során felismeri valós szükségleteit minden téren - amelyek a belsőből fakadnak.

Képes vagyok én is jógázni?

Igen,

mert kíméletes, gyengéd módon - nem a görcsös teljesítésre összpontosítva- - hanem teljes ellazulással a belső erőinkre hangolódással, testünk pillanatnyi állapotához igazodva mozgunk. Türelemmel elfogadjuk jelenlegi képességeinket és türelemmel várjuk a külső és belső változásokat.

Hatha Jóga- Dénes Zsókával—mindenkinek
A Himalájai Tradicionális Jóga szellemében
Helyszín: Pécs, Nagy Flórián u. l9. Jógakuckó

Hétfő:
8.00 - 9.15
17.00 - 18.15
18.45 – 20.30
fél óra meditációval* 

Kedd:
9.00 - 10..15
17.00 - 18.15
18.45 - 20.30
Kezdőknek,
külön jelentkezéssel

Csütörtök:
9.00 - 10.15
17.00 - 18.15
18.45 – 20.30
csakrameditációval**

Péntek:
8.00 - 9.15
17.00 - 19.00
Jóga nidrával
/nem kezdőknek/***

Szombat:
Minden hónap
2. szombatján
16.00 - 18.00-ig
„Az örömteli élet művészete„ címmel.
klubfoglalkozás

Minden hónap utolsó szombatján
16.00 - 18.00
Spirituális mozi
/filmvetítés/
 

T: 06/30/858 3078 06/20/336 9585
e-mail zsoka@jogakucko.hu www.jogakucko.hu
 
*Meditáció: a mozgások /ászanák/, légzőgyakorlatok, és a relaxáció után végzett meditációval személyiségünk fizikai, energetikai, érzelmi mentális megnyilvánulásai finomodnak. A meditáció eszköz arra, hogy a lecsendesedéssel az elme minden szétszóródott erejét összegyűjtsük. Rendszeres részvétel ajánlott, előzetes jelentkezés szükséges.

**Csakrameditáció: célja, hogy csakráink /energia és tudatosság központjaink/ megtapasztalásával, tisztításával működésüket kiegyensúlyozzuk, harmonizáljuk, miután ászanákkal, pranayama /légző/gyakorlatokkal felkészítettük testünket erre a meditációra. Szintén rendszeres részvétel javasolt, előzetes jelentkezéssel.

***Jóga nidra (jóga-alvás): mély nyugalmi állapot, éber tudattal, teljes pihenést biztosítva az elmének, az idegrendszernek, az érzékeknek és a testnek.
Hosszú távú cél: a meditációs technikák megerősítése mellett egy olyan éberségi állapot elérése, amely lehetővé teszi a tudattalanból feljövő gondolatok tanulmányozását. Másfél órás ászana és pranayama gyakorlás után végezzük a további gyakorlást. Jógázási tapasztalat szükséges, valamint előzetes jelentkezés.

Kezdőcsoportok: 6 x 2 órás tanfolyamon, kislétszámú csoportokban a jóga lényegének megtapasztalása. Az erőfeszítések elengedésével, befele figyeléssel belső világunk megismerésének kezdete. Elmélet és gyakorlat – hogyan válhat a jóga testi-lelki egészségünk eszközévé.
Részletesebb leírás a www.jógakucko.hu Aktuális c. menüpontján található.

A szombat délutáni programok részletesebb leírása a honlap Aktuális c. menüpontjában olvasható