Méregtelenítő sós vizes lábfürdő - ahogyan nagyanyáink készítették

Régi népi praktikák egyike, téli estéken a lábak áztatása sós vízben.

Készítsünk évente két kúrát, kúránként 8-10 alkalommal, heti háromszori gyakorisággal, alkalmanként 30 perc a javasolt. Edénytől függően 3-4 liter 40 C fokos 10%-os sós vizet készítsünk. Az esti étkezés után legalább két órával a bokákat elfedve végezzük a lábfürdőt, mely során az átmelegedett talpunk pórusai kitágulnak. A szervezet nagytakarításával felérő terápiának mellékhatásai nincsenek, de például lázas állapotban vagy nagyon magas kezeletlen vérnyomás esetén nem javasolt a sós vizes lábfürdő.

A lábfürdő vizének színe a kezelés alatt megváltozhat, attól függően, hogy melyik szervünk méregtelenítése aktivizálódott, így

  • ha citromsárga, akkor a vese, húgyhólyag,
  • ha narancssárga, köszvény, reuma vagy ízületi gyulladások,
  • ha barna színeződés a májfunkciók zavarára utal,
  • ha zöldes szín az epe, szív, ér- és emésztőrendszer hibáira utal,
  • ha sötét, az pedig a nehézfémek, cukorbetegség jelei lehetnek.

6-7-alkalom után már érzékelhetjük a pozitív változásokat, így pl. az anyagcserezavarok, a magas vérnyomás, a gyulladásos folyamatok tünetei már enyhülhetnek.

7-8 alkalom után érezhetően mérséklődnek és pl. az ülő foglalkozást végző személyek ödémáit is gyakorlatilag eltünteti a kezelés.

Mint sok minden más természetes gyógymód ez is a csodával felér, aki teheti, próbálja ki és nem fog csalódni benne. Fontos, hogy a felhasznált só természetes, adalékmentes legyen, és a víz is lehetőség szerint tiszta forrásból származzon. Javasoljuk jó minőségű ásványi anyagokban gazdag tengeri só, vagy Himalája só, valamint tisztított víz használatát, mert a kúra alatt nemcsak méreganyagok távoznak a testünkből, hanem a nyitott bőr pórusokon keresztül ásványi anyagok és nyomelemek felszívódása is megvalósul.

Mostanában szépség- és gyógyszalonok is alkalmazzák a technikát, és erre a célra kifejlesztett elektromos lábáztatókat is vásárolhatunk, de valójában az igazi pozitív hatást a tiszta víz és a natúr só adja.