Kurkuma: fogfehérítésre is!

Azt már tudjuk, hogy a kurkuma nagyszerű gyulladásra és védi az agyat az öregedés ellem, valamint, hogy egy erős fertőtlenítő, antibakteriális és rákölő növény. Ennyi jó tulajdonság már szinte csodával határos jelenség, ily módon nagyon kivételessé téve ezt a növényt.

kurkuma

Mellékesen jegyzem meg, hogy a kurkuma még más szépítő tulajdonságokkal is rendelkezik. Arcpakolásként alkalmazva csökkenti az arc pórusait. Az indiai menyasszonyok esküvőjük napja előtt használják, csak emiatt.

Kurkuma termékeink:

Körülbelül fél evőkanál szárított szerves kurkuma port és egy kis vizet összekeverve fogfehérítő krémet is készíthetünk belőle.

Nagyon óvatosnak kell lennünk viszont a krém felvitelénél, mert bármi ami a kurkumaporral érintkezik- kivéve a száj belsejét, élénk sárgára fog színeződni- beleértve a fogkefét is. De csodásan fehéríti a fogakat!

A kurkuma jót tesz szájhigiéniánknak is és nem csupán fogfehérítésre használhatjuk. Erős gyulladásgátló hatása miatt jó az ínynek is- a magyar 30 év feletti emberek nagy része ínybetegségekben szenved- úgyhogy különösen ajánlott emiatt is a használata. Ezenkívül erősen antimikrobiális is, vagyis megöli a fogszuvasodást és ínybetegségeket okozó baktériumokat!

forrás: naturahirek