Így lehetnek teljesen tiszták az edényeid!

A hatástalan vegyszerek és súrolószerek után nézzünk néhány filléres, környezet- és kézkímélő megoldást, amelyek valóban működnek!

Ime néhány környezetkímélő, de hatékony módszer:

1. Burgonya

Szükségünk lesz egy közepes méretű burgonyára, és egy kevés szódabikarbónára. A burgonyát vágjuk ketté, és mártsuk a szódabikarbónába, majd ezzel alaposan dörzsöljük át a lábosok alját. Kívül-belül alkalmazhatjuk, minden makacs szennyeződést leszed.

2. Teafilter

Vegyünk néhány használatlan teafiltert, majd ezekkel dörzsöljük át a lábasok alját. Bármilyen ízesítésű lehet, a lényeg, hogy egyszerre akár többet is alkalmazhatunk, hiszen hatékonyan magukba szívják a zsiradékot és lerakódást.

3. Szódabikarbóna

A piszkos edénybe tegyünk egy kevés vizet és 4-5 kanál szódabikarbónát, majd tegyük oda főni, akár egy óra hosszat is, attól függően, hogy milyen mértékű a lerakódás. Lehet, hogy több időt vesz igénybe, de ez a leghatékonyabb módszer. Valósággal kioldja az edényekből a lerakódásokat, a zsírt. Az evőeszközöket is tisztíthatjuk ezzel a módszerrel.

Forrás: twice.hu