Hogyan készítsünk szőlőmag-őrleményt?

Szüret után beáztatjuk lavórba ami a présben maradt, jól megkavarjuk, a héja úszkál egy darabig, a mag hamarabb leül az aljára. Kiszedjük a héjat, szűrőn vagy szitán át leöntjük a magról a vizet, ponyván vagy lepedőn szétterítve megszárítjuk a magot. Üvegben tárolható, száraz, sötét helyen, és kávédarálóban őrölhető. Sokan akiknek van szőlőjük, nem is gondolják, hogy ez a "melléktermék" ilyen hasznos és értékes alapanyag, és érdemes feldolgozni.

Napi egy kávéskanálnyit érdemes belőle fogyasztani.

Elképesztően erős antioxidáns, 18x erősebb a C-vitaminnál és 50x erősebb antioxidáns az E-vitaminnál! A szőlőmag-őrleményben levő polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához, segít semlegesíteni a szervezetünkben termelődő szabadgyököket. ajánlott fizikai munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A városokban élőknek, a napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellensúlyozására, a stressztűrő képesség fokozásához, a szabadgyökök lekötésén keresztül.
Fogyasztható krónikus ízületi bántalmakra, gyulladás gátló hatása okán, hölgyeknek, változókori panaszokra, uraknak prosztatájuk védelmében.

Külsőleg alkalmazva a szőlőmag-őrlemény keverhető pakolásokba, ránctalanító és kisimító hatása miatt.

A szőlőmag-őrlemény bőrre kifejtett pozitív hatása: rugalmassá teszi a bőrt, akkor is ha *elfogyasztjuk*, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.
Fiataloknak is ajánlott a készítmény fogyasztása, élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Időseknek a fogyasztása az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzése céljából hasznos. A készítmény ajánlott továbbá keringési problémák megelőzésére, az allergiák tüneteinek enyhítésére illetve a koleszterinszint beállításához egyaránt. Segíthet az
ízületek egészségének megtartásában, csökkentheti a gyulladásokat.
Van aki pálinkában áztatva, elixírként, van aki mézzel-fahéjjal keverve, van aki belesütve tésztába. A felhasználási lehetőségei végtelenek.