A víz a 4 őselem egyike. Szép a pohárban, a folyóban, a tóban, a tengerben és nélküle nincs élet

Igyon vizet, maradjon egészséges és aktív!

Az élet bölcsője a tiszta víz. Testünk kb. 63%-a víz, kisgyermekekben ez az arány közel 80%. Ahogy idősödünk, úgy csökken testünk víztartalma, szó szerint kiszáradunk. Élelem nélkül 40-50 napig is kibírhatjuk normális körülmények között, de víz nélkül csak pár nap az élet.

Víztisztító ajánlatunk:

Kérdésed, bizonytalanságod van a víztisztítókkal kapcsolatban?

Ide kattintva  rövid, közérthető  videón nézheted meg a víztisztítók működését és egyéb érdekes és hasznos tudnivalókat!

Vagy keress minket elérhetőségeinken, szívesen segítünk minden felmerülő problémában!

Személyesen: Pécs, Jókai utca 30.

Nyitva tartásunk:
Hétfő és Szerda  12.00 - 16.00 
Kedd, Csütörtök és Péntek  9.00 - 13.00
Szo-V: zárva

E-mail: okonatura@gmail.com

Tel: 20/9311-985     72/311-985

Amikor megszomjazunk, szervezetünkben már vízhiány van. Idősebb korban ez a jelző rendszerünk már nem jól működik, ezért 60 év felett már nem csak akkor kell inni, ha szomjúságot érzünk, hanem már akkor is inni kell, amikor még szánk nem száraz és nem is vagyunk szomjasak. Minden nap, mindenkinek meg kell innia legalább másfél liter tiszta, jó vizet. Ezzel elkerülhet egy csomó betegséget (vesekő, epekő, elhízás, fejfájás, dekoncentráltság, fáradékonyság, stb.). A lédús gyümölcsök víztartalma eléri a 80-90%-ot. Fogyasztásuk már csak ezért is nagyon egészséges.

A szem a lélek tükre, szokták mondani, a nyelv pedig azt mutatja meg jó közelítéssel, hogy ittunk-e ma eleget. A száraz, repedezett nyelv, a cserepes ajkak, biztos elégtelen vízfogyasztásra utalnak. A tiszta víz íze tökéletes. Nem kell bele semmi ízesítő, színesítő. A szénsavas víz nem jó. Becsapjuk vele szervezetünket. A szénsav csípi a nyálkahártyánkat, ezért tudat alatt kevesebbet iszunk meg a szénsavas vízből, mint amennyire ténylegesen szükségünk lenne

A kínaiak és japánok forró teát isznak  - mi hideg vizet. Itt volna az ideje, hogy mi is megváltoztassuk az ivási szokásainkat étkezés alatt!

A megfelelő időben fogyasztott víz maximalizálja az emberi test működését:

2 pohár víz rögtön felébredés után segíti a belső szervek működését.
1 pohár víz étkezés előtt 30 perccel elősegíti az emésztést.
1 pohár víz fürdés előtt lecsökkenti a vérnyomást.
1 pohár víz lefekvés előtt megelőzi az agyvérzést és az alvás közben gyakran előforduló szívrohamot.

"Mikor bekerül a táplálék a gyomrunkba, a gyomor fala emésztő nedveket bocsát ki, amelyek egyik összetevője a szervetlen sósav. Ismerjük, milyen erős sav, de ez a saverősség felhígul, mikor a gyomor összekeveri a táplálékkal. A gyomor „aljában” van egy szelep, ami továbbengedi a gyomornedvekkel jól összekevert táplálékot a patkóbél felé a továbbemésztésre. Ha a gyomorba került táplálék sok sósavat igényel, akkor nagyon sokáig elhúzódhat a gyomor ürülése. Ez azzal a veszéllyel is jár, hogy a kevésbé savas közegben már elindulnak bizonyos erjedési folyamatok, amelyek gázképződéssel járhatnak, így már a gyomorban elkezdődhet a puffadás a gázképződés miatt. Ugyanakkor, ha túl sokáig tartózkodik a gyomorban az étel, akkor büfögések, refluxok is fellépnek. Úgy érezzük, hogy tele vagyunk savval a reflux miatt, ugyanakkor a gyomor alsó szelepe mégsem nyit ki, mert „neki” nem elég savas még a gyomortartalom. Abban az esetben ha étkezés közben lúgos vizet iszunk az étel gyomorban tartózkodását tovább növeljük, nagyobb esélyt adva az erjedés okozta puffadásnak, a refluxnak, a gyomorégésnek. Ezért étkezéshez ne igyunk lúgos vizet, inkább savasítsuk az étkezés mellett elfogyasztott vizet . " forrás: Dr. Hummel Zoltán 

Semmit se veszítünk, csak nyerünk!

Azoknak, akik hideg vizet szeretnek inni, tudniuk kell, hogy a hideg víz az elfogyasztott ételben lévő zsiradékot megkeményíti és ez lelassítja az emésztést.

A megkeményedett anyag savra reagál, szétbomlik és a belekben gyorsabban felszívódik, mint az elfogyasztott étel maga. Ez nagyon hamar zsírrá változik, és túlsúlyt okoz. Jobb lenne, ha meleg levest, vagy nem hideg vizet innánk , de azt is csak fél-egy órával étkezés után. 

A víz szép. Szép a pohárban, a folyóban, a tóban, a tengerben. A víz látványa megnyugtat. A négy őselem egyike: tűz, víz, föld, levegő.

Éljünk vele egészségben!