Lúgosítás

A Reg- Enor életmódváltó program 10 parancsolata

KOPLALÁS HELYETT DIÉTÁZZ EGÉSZSÉGESEN

Felcsúsztak a kilók, és narancsbőrtől szenvedsz?

Rossz az emésztésed, fájnak az ízületeid? 

Légúti allergia vagy ekcéma nehezíti az életed?

Gyenge az immunrendszered és fáradékony vagy? 

ITT AZ IDEJE MÉREGTELENÍTENI! 

Zsírégető, lúgosító koktél: sárgarépalé

Napi 1-2 dl sárgarépalével fedezhetjük a napi béta-karotin szükségletünket!

Algacsoda

Immun Supreme - Alga keverék

 • 240 db-os kapszulában vagy
 • por kivitelben kapható

Az algák Földünk legősibb életformájához tartoznak, körülbelül 3 milliárd éve léteznek. Az asztaxantin tartalmuk miatt – amely a világ egyik legerősebb antioxidánsa – átvészelték a legnagyobb hőmérséklet ingadozásokat, a szárazságtól egészen a jégkorszakig. Minden klímaváltozást túléltek. Alkalmazkodóképességük miatt alakult ki az emberi táplálkozáshoz elengedhetetlen, magas értékű alkotóanyag-tartalmuk.

Már az aztékok és a maya-indiánok is kiegészítették étkezésüket a mikroalgákban megtalálható nagy mennyiségű növényi fehérjével. Ezért hívták az „Istenek ajándékának”. A mikroalgák a XXI. század teljes értékű táplálékát jelenthetik. Tökéletes arányban tartalmazza azt a 4000 tápanyagot, melyre szervezetünknek szüksége van.
Az összes természetes vitamint (A-tól K-ig),
rengeteg ásványi anyagot és nyomelemet (kálium, kalcium, vas, magnézium, szelén, stb.), több mint 2000 enzimet, nukleinsavakat, kloforillt, animosavakat, zsírsavakat, különleges növényi hatóanyagokat, antioxidánsokat és a Q-10-hez hasonló koenzimet.

Miért jó a citromos víz éhgyomorra?

Az elegendő, jó minőségű  vízfogyasztás  hatásairól egyre többet hallani. Azt, hogy víz nélkül az ember csak pár napig képes életben maradni már többször olvashattunk.

De tudod-e, hogy milyen jótékony hatásai vannak a reggel éhgyomorra fogyasztott  5-6 dl mennyiségű citromos víznek?

Kapcsolódó kép

Tisztítja a nyirokpályákat, vértisztító hatású, csökkenti a gyulladásos folyamatokat, sőt még a lázat is.

Mennyi vizet isznak a gyermekeink?

Dr. Lenkei Gábor Egészségünk titkai című előadásában a gyermekek egészséges fejlődésére és tanulási problémáira is kitért.

Alapvető problémának tartja, hogy a gyermekek tanulását, koncentrációs képességeit befolyásoló környezetre ugyan odafigyelünk, de az olyan létfontosságú tényezőkre, mint a folyadékfogyasztás, sokkal kevesebb figyelmet fordítunk.

A szervezet nagytakarítása zellerrel

A zellert kissé erőteljes íze miatt nem mindenki részesíti előnyben, de ha számbavesszük, hogy milyen jó hatással van egészségünkre, máris rohanni fogunk a piacra zellergumóért.

Szinte bárhol beszerezhető, nem drága, sokféle recept szerint elkészíthető, és tetőtől talpig, a levelétől a magjáig fogyaszthatjuk. Ráadásul már Hippokratész is úgy tartotta, hogy a nem túl szép gumó az idegrendszer nyugtató csodaszere. Nézzük, mi mindenre jó még ezen kívül:

A döntés a Tied: iszol vagy beteg leszel?

Ismert tények:

 • Az újszülöttek kb. 75-80%-át víz képezi.
 • A felnőttek testének kb. 60-70%-a víz, pl. egy 80 kg súlyú felnőtt szervezet kb.54 l vizet tartalmaz.
 • Az agy 78%-a,
 • a vér 86%-a,
 • a szív 77%-a,
 • a máj 84%-a,
 • az izmok 70%-a víz.

Ökomag praktikák

Az ÖKOMAG lágy mágnesgolyó egyszerűen használható, a mosó- és mosogatógépbe helyezve csökkenthető a mosószerek mennyisége és szükségtelenné válik a kémiai vízlágyítók használata.
A "magnetizált", rendezett szerkezetű víz jótékony hatással van szervezetünkre. Folyamatosan fogyaszthatjuk az energetizált vizet, ha  a  vizeskancsónkban is tárolunk egy  Ökomagot

Az általa meglágyított víz hatására bőrünk puhább, egészségesebb lesz.

A lágy mágnesgolyó tulajdonságai:

 • megakadályozza a vízkőlerakódások kialakulását, ezáltal csökkenti a fűtőáram felhasználást, növeli az elektromos berendezések élettartamát
 • mérsékli a felhasznált mosó- és vízlágyítószerek mennyiségét,
 • védi a környezetet,
 • használata egyszerű, élettartama korlátlan.
 • vízlágyítószer nem szükséges, a mosószer felhasználás is csökken (hiszen lágy vízzel mosunk), a ruhák öblítő nélkül is puhák lesznek.

Felhasználási területek:

 • Mosó-, mosogatógépbe helyezve csökkenthető a mosószer-felhasználás, vízlágyító nem szükséges
 • Az ivóvízbe helyezve, az ilyen módon magnetizált  víz fogyasztása bizonyítottan csökkenti a vesekő, epekő méretét, a fogkő lerakódásokat, tisztítja az egész szervezetet, csökkenti a klór káros hatását. Főzésre is ajánlott ezt a rendezett szerkezetű,  6-7 Ph  körüli vizet használni
 • A magnetizált vízből nem rakódik le vízkő a kávé és teafőzőbe.
 • Fürdővíz lágyítására is alkalmas, a bőrünk egészségesebb lesz tőle.
 • A WC öblítő tartályában sem rakódik le többé a vízkő a mágnesgolyó használatakor
 • Növényeink is meghálálják, ha magnetizált vízzel öntözzük őket

Hogyan működik?
A vezetékes vízben oldott mészkő található, amely például melegítés hatására kicsapódik, ill. a tisztítószerek hatását nagymértékben csökkenti. A mágneses vízkezelés hatására az oldott mészkő apró, kerek korong alakú kristályok formájában kiválik a vízből (Argonit-kristály). Az eredmény: lágy víz, mert az argonit kristályok nem tudnak vízkő lerakódást okozni és nem lépnek kölcsönhatásba a mosószerekkel sem. Változatlan formában távoznak a lefolyón keresztül.

A lágy mágnesgolyó újra feldolgozható polietilénből készül, 50 évig is megőrzi jótékony hatását.

Az ÖKOMAG felhasználási lehetőségei:

Az ÖKOMAG-ról itt olvashatsz bővebben, vagy meg is rendelheted: Lágy mágnesgolyó - a fizikai vízlágyítás

1. Mosógépbe, fele annyi mosópor kell, mert a lágy víznek jobb az oldóképessége, a mágnessel lágyított víz kevesebb mosóport igényel, öblítőnek is csak az 50%-át kell használni. Ezzel a  fizikai vízlágyítással évtizedekre megoldott  mosógép, a fűtőcsó  vízkőmentessége,, a ruhák elszürkülése, szemben a kémiai vízlágyítókkal, amit havi szinten kell újra beszerezni. 

 
2. Mosdócsapra felhúzva, a meglágyított vízzel kevesebb mosogatószer, sampon, szappan, tusfürdő szükséges.

Szódabikarbóna

Szódabikarbóna a régi-új csodaszer

Nagymamáink mellette tették le a voksukat, és nem tévedtek.
 

A szódabikarbóna meglepően sokféle módon alkalmazható:
- a konyhában, főzéskor,
- a háztartásban számos helyen,
- gyomorégés, emésztési gondok ellen, 
- kellemes lehelet, 
- fehérebb fog célja sem áll messze tőle.

Mindig tartsunk belőle otthon!

A burgonya gyógyhatásai

A nyers burgonya hosszú utazásokon a skorbut gyógyszere volt, a népi orvoslás pedig már azelőtt elfogadta, és élt is vele, mielőtt a tudósok megerősítették volna terápiás hasznát. A burgonya napjainkban is fontos C-vitamin-forrásunk. Salaktalanító és lúgosító hatása miatt kiválóan alkalmas regeneráló kúrák alapjaként. A krumpli bizony rászolgál arra, hogy gyógynövénynek nevezzük. A skorbut ugyanis nemcsak a tengerészeket sújtotta, hanem a szárazföldi lakosokat is. A betegség járványos előfordulása csak a burgonyatermelés elterjedésével szűnt meg. A burgonya héja védi a C-vitamint, elbomlását akadályozza, ezért tároláskor, télen csak lassan csökken a vitamintartalma. Az újkrumpli fontos korai C-vitamin és ásványi anyag forrás.   A héjában főtt krumpliban marad meg a legtöbb belőle.

Oldalak