Gyógyító gyümölcsök

Befőzés Öko(natura) módra

Az egészséges táplálkozás elvei szerint jó, ha főként friss és nyers gyümölcsöket és zöldségeket az un. "élő táplálékot" fogyasztjuk, mert ezek a vitaminok és nyomelemek mellett sok biológiailag aktív anyagot un. enzimeket is tartamaznak.
Gyümölcseink egy részét, mint pl. eper, málna, sárgabarack, megy, szilva, stb... nem tudjuk mind frissen elfogyasztani, ha télen is szeretnénk élvezni a nyár finom gyümölcseinek ízét, szükséges a befőzés, fagyasztás - de nem mindegy, hogy hogyan!
Nagyanyáink a gyümölcsök tartósításához nagyon sok cukrot használtak, a befőtteket cukorszirupban tették el, a lekvárokhoz pedig kb. 1kg gyümölcshöz 0,5-1kg cukrot raktak a gyümölcs fajtája és a szokások függvényében.

Hogyan tudod a málnát, epret akár több napig is frissen tartani?

Beindult az eperszezon, nyomában a cseresznye, készülődik az áfonya, málna, aztán majd a szeder, ribizli. Az év ezen kivételes részében mindenki megpróbálja degeszre enni magát ezekből a finomságokból − és gondolom mindenki dobott már ki elfeledett, bepenészedett, megposhadt epret, áfonyát, cseresznyét a hűtőből. Ennek azonban nem feltétlenül kell így lennie.

A megoldás  a  Grapefruitmag kivonat vagy  ennek hiányában az ecet

A citrom és a héja

Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az egész citromot felhasználja és  abból nem pocsékol el semmit. Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi se vesszen kárba?

Amit az almáról tudni érdemes!

Egyedül az alma az a fajta gyümölcs, amit más ételekkel is együtt ehetünk, anélkül, hogy erjedés lépne fel. Ezt már az ókorban is tudták róla, ezért is nevezték a gyümölcsök királynőjének.
Nagyon könnyen tudjuk tárolni, ha csak kicsit is odafigyelünk rá, akkor
eláll addig amíg, a tavaszi friss gyümölcsök megjelennek a piacon. Nagyon jól szállítható.

Lúgosítás egyszerűen, gyorsan házilag

Szükséges hozzávalók: egy burgonya, egy répa és egy alma.

Elkészítés: mossa jól meg a hozzávalókat, aprítsa fel és tegye be egy gyümölcscentrifugában, vagy egy
léfacsaróba.

Csipkebogyó

A csipkebogyó a vadrózsa és a japán rózsa (Rosa canina) gyógyhatású áltermése.

Szupertáplálékok, melyekkel természetes módon méregteleníthetünk

Nagyon sok diéta, fogyókúra, méregtelenítő program létezik, melyek közül választani is nehéz. A cél minden esetben a szervezet, a szervek, máj, vese, bélrendszer megtiszítása a méreganyagoktól. 

Néha azonban a legegyszerűbb módszer a leghatékonyabb. Az alábbi szupertáplálékokkal természetes módon méregteleníthetünk. 

Almakivonattal a rák ellen?

Az oligoszacharidok természetes, az egészség megőrzését elősegítő vegyületek, melyek széles körben megtalálhatóak gyümölcsökben és zöldségekben.
Az almában található oligoszacharidok a végbélrák sejtek 26 százalékát pusztították el in vitro (kémcsőben végzett) kísérletekben, nagy fölénnyel felülmúlva ezzel a leggyakrabban használt kemoterápiás gyógyszereket.

Immunerősítés aszalt szilvával

Az utóbbi években egyre többet hallani a sejtkárosító szabad gyökökről, illetve az antioxidáns hatású gyümölcsökről.

Táplálkozástudományi professzorok ezidáig úgy vélték, hogy az erdei gyümölcsök rendelkeznek a legnagyobb szabadgyök-semlegesítő hatással, azonban a legfrissebb kutatásokból kiderült, hogy az aszalt szilva jóval nagyobb antioxidánsdózissal rendelkezik. Ezért immunrendszerünk erősítése érdekében a téli és a tavaszi időszakban különösen ajánlott aszalt szilvát fogyasztani.

Fogyassz almát a kilók ellen!

Tudtad, hogy almával lehet fogyni?
Köztudott, hogy az almaecet zsírégető hatású...de az, hogy az alma is zsírégető és fogyasztó hatású - ezt nem sokan tudják...

Többféle almakúrát is létezik.  Most csupán egyet írok le a sok közül.

Oldalak