E-betűs lista

Allergia - korunk egyik népbetegsége

Az allergia civilizációs betegség, mely a közhiedelemmel ellentétben gyógyítható.

Kapcsolódó kép

Allergia, a szervezet túlzott védekező reakciója olyan anyagokkal szemben, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanának ki. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atka, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, nehézfémek, stb. A környezetünkben egyre fokozódó mértékben jelenlévő vegyszerek, sugárterhelés, állandó stressz, illetve a megizmosodott mikrobák, (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) hatásainak kitéve az immunrendszer működése kisiklik.

Mi kerüljön a szendvicsbe? Azaz miért érdemes kerülni a feldolgozott, ipari élelmiszereket

Te mit teszel a szendvicsedbe? Felvágottat, vajkrémet?

Hallgass bele Tóth Gábor élelmiszer-ipari mérnök beszélgetésébe, hogy miért érdemes kerülni a feldolgozott, ipari gyártású élelmiszereket.

Nem mindegy, mit eszel, hiszen ez befolyásolja az egészségedet. Legyél te is tudatos vásárló, mert az étkezés tudatossága a bevásárlással kezdődik!

Kattints a képre:

E-betűs lista

Az adalékanyagok az 1970-es évek végén jelentek meg tömegével az élelmiszeriparban. Már nem csupán a tartósítás volt a cél, hanem az élelmiszer állagának, színének, illatának a javítása, hogy az a fogyasztók fogára való legyen. Az 1970-es években végül is az adalékanyagokat megvizsgálták, és számos, az emberi egészségre már akkor ártalmasnak tartott anyagot betiltottak.