Ezért süssön mindenki zsírban!

Időről-időre fellángol a vita, hogy étolajjal, vagy zsírral sütve finomabbak-e, egészségesebbek-e a sültek. A hetvenes-nyolcvanas évek elhibázott dietétikai kutatásai és az abból fakadó tömeghisztéria vezethetett oda, hogy szinte teljesen kiiktatták a telített zsírokat az étrendből.

                                        Képtalálat a következőre: „házi szalonna”

Ami akkoriban a zsír volt, az mára a szénhidrát lett, amit minden kövérség kizárólagos okozójaként, minden szív- és érrendszeri megbetegedés felelőseként azonosítottak. Ez odavezetett, hogy több egymást követő generációt is sikerült majdnem leszoktatni a zsírral sütésről, vagy az alacsony hőmérsékleten zsírban abálásról.

Pedig alig 100 éve fogyasztunk finomított olajokat, hiszen addig nem ismertünk erre alkalmas technológiát.

Véletlen egybeesés lenne, hogy a civilizációs betegségek megszaporodásának kezdete egybeesik ezzel az időponttal?

 • Nagy valószínűséggel a zsír elhagyása miatt rohamosan emelkednek az emésztőrendszer betegségei, az epeműködési zavaroktól, a 2.típusú  cukorbetegségtől a bélrendszeri  gyulladásokig.
 • De még az allergiák, az immunrendszer gyengülése és a Candidázis elterjedése is erre vezethető vissza, mert zsír nélkül nincs elegendő epesav és emésztőenzim termelődés.
 • És egyre több a szív és érrendszeri beteg és az elhízott ember és sajnos már a gyermekeink a rontják ezeket a  hivatalosan  megjelentett statisztikákat.
 • És mivel a szervezetünk egy neuro/endokrin szabályozású komplex rendszer ezért még sok hormonális és idegrendszeri probléma is a helytelen táplálkozásra vezethető vissza.
 • Az sem lehet "véletlen", hogy mára már Magyarország a nemzetközi egészségügyi statisztikák szerint is nagyon előkelő  helyet foglal el a fenti betegségek előfordulásában
Akinek volt szerencséje a nagymama főztjéhez, sültjéhez, az tisztában van azzal, hogy zsírban kisütve minden sokkal finomabb, mint a ízétől megszabadított étolajban.             
Ha a zsírnak semmi más előnye nem lenne az olajjal, már akkor is bőven megérné azzal tölteni két-három órát, hogy a lakást alaposan megtöltsük zsírszaggal. mert finom töpörtyű is a jutalmunk lesz a házi zsír melléA  séfekkel is végeztek felmérés erről, akik egytől-egyig egyetértettek abban, hogy zsírban sütve minden finomabb, ráadásul vannak régi hagyományos sütemények, amiket nem lehet elkészíteni zsiradék nélkül.

A megkérdezett séfek közül voltak, akik a disznózsírra, mások a libazsírra esküdtek, de abban mindannyian egyetértettek, hogy a zsírok között egyáltalán nem olyan nagy a különbség, mint a zsír és az olaj között. A séfek a zsír egy másik nagyszerű tulajdonságát is kiemelték: nem csak lehet, de érdemes már használt zsírban sütni, tehát gazdaságosabb is..

De vajon hol találhatóak ezek a séfek? Egyenlőre sajnálatos módon a magyar éttermekben,  szállodákban is csak olajjal főznek......

                                     

A zsírral főzés elvén alapul a Reg-enor  magyaros diéta program is, melynek segítségével Galambos Lajos -"Lagzi Lajcsi" művész úr is megoldotta több évtizedes egészségügyi problémáit  és 31 kg-os súlycsökkenését.

 

REG-ENOR KÚRA 10 PARANCSOLATA

 1. Egyél kedved szerint baromfi, hal, marha,  és sertéshúsból készült ételeket!
 2. Fogyassz nagyon sok zöldséget! Nyersen, sütve, főzve, párolva- a salátákhoz ecet helyett citromlevét  használd!
 3. Kúra alatt csak  állati eredetű zsiradékkal készítsd  ételeidet, mint a liba-, kacsa- és sertészsír vagy GÍ vaj.
 4. Fogyaszthatsz pirítós kenyeret, de ha fogyni is akarsz a rizs és a tészta  mértékre vigyázz!
 5. Ne egyél semmilyen  növényi olajat, olajos magvakat vagy azokat tartalmazó élelmiszeri termékeket.
 6. Kúra alatt ne fogyassz semmilyen tejterméket vagy azzal készített ételt.
 7. Diéta alatt iktass ki az ételeidből mindenféle cukrot (mézet is) és azt tartalmazó élelmiszeripari termékeket.
 8. Kerüld minden magas cukortartalmú gyümölcs fogyasztását. Megengedett a citrom, fehér grapefruit, valamint ritkán a gránátalma
 9. Igyál napi 2-3 liter tisztított vizet, ásványvizet, de kerüld az alkohol tartalmú italokat!
 10. Kávé, tea fogyasztható – tej és cukor nélkül.

 

A REG-ENOR fogyasztásához egy speciális étrend betartása javasolt.

A termékről további információt találhatsz a www.okonatura.hu weboldal REGENOR menüjében!

A saját regenoros receptkönyvünket, az Ét-lapozót itt találod:

Saját  étel ötletgyűjteményünket  ITT találod!

Szigorú diétát tartasz?

Pontosan számolhatod az ételek zsír-, szénhidrát- és fehérjetartalmát, a táblázat segítségével. Kattints ide!

 

A kúra minimális időtartalma minimum 3-4 hónaptól, akár egy 12 hónapig tarthat, mindig a fennálló betegség, az elérendő cél  ill. a  súlytöbblet függvényében.

További információ: okonatura@gmail.com  vagy a 72/311-985 és 20/9311-985

 

Keresd Facebook csoportunkat, és csatlakozz a Reg-enor fogyasztók közösségéhez! Kérdések, válaszok, tapasztalatok, praktikák, receptek, motiváció!

Kattints a képre, és kérd a belépésedet:

 

Eperjesi Klára természetgyógyász, fitoterapeuta

Tanácsainkkal, termékeinkkel elsősorban segítséget kívánunk nyújtani a PREVENCIÓ-ra, azaz a megelőzésre. A legegyszerűbb gyógyítás a megelőzés, de ha már "baj van", azaz kialakult egy komolyabb betegség, feltétlenül keress alternatív megoldásokra nyitott és azokat ismerő orvost és az Ő útmutatásának megfelelően használd a termékeket!

Forrás: Szabó Sigfrid, Biocom  Egy csepp csoda Egészségközpont